Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jistebničtí na horké půdě Dačic remizovali a soupeře nechali v tabulce pod sebou

 
středa, 12. října 2022, 10:15

Dačice - Fotbalisté Jistebnice v Dačicích dvakrát vedli, domácí ale dokázali pokaždé vyrovnat a zápas nakonec skončil nerozhodně 2:2.

Jistebničtí začali v Dačicích dobře, v úvodu domácí tým zatlačili a vytvářeli si i šance. „Bohužel se nám je ale nepodařilo proměňovat,“ posteskl si trenér jistebnických fotbalistů Radim Hešík.

Ani o domácím týmu se nedá říct, že by byl pasivní, jeho šance však končily mimo bránu nebo je pochytal brankář Plachý. V závěru poločasu ale udeřili hosté z Jistebnice a díky gólu Adama Buchteleho šli do kabin s vedením 1:0.

Ve druhém poločase se Jistebničtí poněkud zatáhli a domácí se dostali do hry. I přesto se hosté dostávali do šancí, ovšem bez využití. Naproti tomu soupeř vybojoval v 51. minutě penaltu. Gólman Plachý ji sice chytil, pomezní rozhodčí Náprava však nechal pokutový kop opakovat a podruhé už se domácí hráč nemýlil. „Pro všechny to bylo nepochopitelné. Ještě teď při pohledu na video kroutíme hlavou nad tím, co asistenta rozhodčího vedlo k tomuto rozhodnutí,“ diví se trenér Hešík. Každopádně to bylo na začátku prvního poločasu díky proměněné penaltě 1:1.

Hosté se dokázali z obdržené branky oklepat a po hodině hry šli zásluhou Michala Sokolta znovu do vedení, to však neudrželi a zápas skončil 2:2. „Nechceme se na nic vymlouvat, křivdu cítíme, ale své šance jsme proměnit měli. Musíme brát bod. Hráčem utkání byl Adam Buchtele, hrál aktivně a otevřel skóre zápasu,“ zhodnotil duel v Dačicích trenér Jistebnice Radim Hešík.

FK Dačice – 1. FC Jistebnice 2:2 (0:1)

Góly: 51. Vacek (pen.), 75. Štolba - 43. Buchtele, 60. Sokolt. Rozhodčí: Kříž - Kříž, Náprava. Delegát: Brož. ŽK: 3:4 (Vít Leitkep, Brtník, Zejda – Plachý, Šváb, Podzimek, Stoszek). Diváků: 45.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Eliška Šmejkalová