Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V duelu Planá - Kaplice padaly góly až v závěru, oba týmy získaly po bodu

 
pondělí, 3. října 2022, 11:59

Planá - K dalšímu střetnutí zavítali Kapličtí do Plané. Hostující trenér se musel obejít například bez Pastiera, Štěpánka, Čutky. Absence počítala i domácí lavička. Utkání se hrálo na místy velmi rozměklém hřišti.

Jako první zahrozili v zápase Plánští, a to už v osmé minutě. Z pravé strany pronikl do vápna rychlonohý Petr Šteyer, z úhlu střelou po zemi brankáře Říhu prostřelit nedokázal. Hosté kontrovali o chvíli později střeleckým pokusem Procházky, s přízemní střelou si gólman Jakub Hotový bez větších problémů poradil.

Poté se dlouhé minuty hrálo mezi šestnáctkami, ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat větší brankovou příležitost. Míč častěji drželi přece jenom domácí, ale do šancí se nedostávali. Po půlhodině hry hostující Procházka zpětnou přihrávkou posunul míč Gutheisovi, křížná rána minula pravou tyč.

Ve 42. minutě si Divoký rozehrávkou trestného kopu narazil míč s Vanišem, zpoza vápna se opřel do balónu, přízemní střelu gólman Hotový dokázal ztlumit ve svých rukavicích. Krátce před odchodem do kabin při brejkové situaci zatáhl balón po pravé straně plánský Petr Šteyer, svou přihrávkou našel v gólové pozici Pajerského, ten míč však netrefil. Následně se domácí příznivci dožadovali odpískání pokutového kopu, ale hlavní arbitr jejich volání nevyslyšel a do kabin se odcházelo za neměnného, tedy bezbrankového stavu.

O poločasové přestávce museli oba dva nuceně sáhnout do svých sestav. Po osmi minutách hry se Plánští dostali do prvního vážnějšího ohrožení ve druhém dějství. Po rychlém kontru centroval z levé strany Pešek, hlavička střídajícího Cardy byla nebezpečná, ale Říha ji za svá záda nepustil. Hned v následující minutě Plojhar narýsoval kolmici na rozběhnutého Cardu, který se ocitl sám před gólmanem, ten jej však vystál, ale Carda jej zblízka prostřelit nedokázal. Domácí byli ve druhém poločase o poznání aktivnější a nebezpečnější nežli Spartakovci.

V 62. minutě pokoušel střelecké štěstí Jánošík, tečovaná přízemní střela těsně minula levou tyč. V polovině druhého poločasu měli domácí výhodu standardní situace. Centr do šestnáctky hostů poslal Kořínek, hlavičkoval znovu Carda, v tomto případě bránu Spartaku minul. Míč prolétl vedle pravé tyče. Hosté poprvé vážněji zaútočili až v minutě sedmdesáté. Gutheis našel na pravé straně Doubravu, na jeho přízemní centr v před brankovém prostoru žádný z nabíhajících spoluhráčů nedosáhl. Bezbrankový stav se změnil o tři minutky později a radost z toho měli domácí fanoušci. Po brejku do otevřené kaplické obrany ve vápně Pajerský předložil míč ideálně Dominiku Kořínkovi, který poslal míč do odkryté hostující svatyně – 1:0.

Radost však domácím vydržela pouhých sedm minut. Kapličtí dotáhli do zdárného konce prakticky jedinou povedenou akci ve druhém poločase. Gutheis našel na pravé straně volného Daniela, jenž se dostal do vápna, po jeho centru se k míči dostal Jakub Vaniš a pohotově uklidil míč do sítě – 1:1. Ve zbývajícím čase se snažili hráči obou týmů strhnout vedení na svou stranu, ale větší gólovou příležitost diváci již neviděli ani před jednou brankou. Zápas tak nakonec skončil dělbou bodů. Domácí se o lepší výsledek připravili neproduktivní koncovkou. Ke cti Spartakovců je třeba říci, že na inkasovaný gól dokázali zareagovat a odměnou jim je získaný bod. 

 SK Planá – TJ Spartak Kaplice 1:1 (0:0)

Góly: 73. Kořínek – 80. Vaniš. Rozhodčí: Herzog – Cigáň, R. Šťastný. ŽK: 1:2 (Kořínek – Štrbačka, Vaniš). Diváků: 80.

Planá: J. Hotový – O. Hotový, Motyka, Cimerhanzl, Pešek, Kořínek, Jánošík, Kitzler (31. Tibitanzl), Plojhar (84. J. Šteyer), Pajerský, P. Šteyer (46. Carda).

Kaplice: F. Říha – Štrbačka (84. Svoboda), T. Vávra, Kuchař, Gondek, Daniel (84. Nowak), Procházka (46. Doubrava), Divoký, Vaniš, Gutheis, Pál (70. J. Smolen).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec