Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov si z horké jistebnické půdy odvezl i bez několika opor cenný bod

 
čtvrtek, 29. září 2022, 11:03

Jistebnice - S velkým zájmem očekávané měření sil mezi domácím nováčkem I. A třídy Jistebnicí a celkem Chýnova skončilo zřejmě spravedlivou remízou. Dobře hrající Jistebnice vedená bývalým chýnovským trenérem Hešíkem figuruje v tabulce po odehraných šesti kolech na výborném druhém místě. S výsledkem 1:1 byli nakonec spokojeni oba kvalitní soupeři.

Hosté se museli v Jistebnici před vynikající diváckou kulisou, zápasu přihlíželo 170 diváků, obejít z důvodů zdravotních a pracovních bez svých tří opor. Chýnovu chyběli brankář Průša, obránce Mareš a útočník Král. Jejich absence byla znát především v prvním poločase, neboť domácí celek si vytvořil územní převahu, kterou také korunoval po několika zahozených šancí ve 36. minutě vedoucím gólem, který vstřelil po pěkné kombinační akci umístěnou střelou Šváb - 1:0.

Chýnovští si také vytvořili několik náznaků střeleckých příležitostí, ale s jejich proměňováním byli na štíru, nebo je vychytal velice zkušený domácí brankář František Plachý.

Druhý poločas však přinesl na hřišti jiný obraz, neboť hosté se začali hned od 46. minuty daleko více dopředu osmělovat a začali si i oni vytvářet gólové šance. Domácí obrana však dlouho odolávala, ale v 69. minutě vysunul krásnou kolmou přihrávkou do šance výborně hrající Kavka střídajícího Ptáka, který již nezaváhal a vyrovnal na konečných 1:1.

Ve zbytku zápasu se obě mužstva ještě snažila strhnout vítězství na svou stranu, před oběma brankami bylo v závěrečných minutách často rušno, ale skóre se již nezměnilo. Oba brankáři, jak domácí František Plachý tak i náhradník v brankářském dresu hostů Filip Zadražil, se překonávali a za svá záda již žádný míč nepustili, anebo střelci na obou stranách neměli dobře seřízenou mušku.

František Plachý (brankář Jistebnice): "Musím říct, že ani my jsme nebyli kompletní, neboť nám ve středu hřiště chyběl záložník Hořčička a v brance nastoupil druhý gólman. A ještě chci podotknout, že jsme se utkali poprvé v soutěži po pěti kolech se soupeřem, který byl svou kvalitou určitě nejtěžší. Takže i my ten jeden bod za remízu nakonec bereme a konečný výsledek je asi spravedlivý."

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký zápas, což se také potvrdilo, ale musím své hráče především za druhý poločas pochválit, neboť jsme se v něm herně zvedli a nakonec jsme vybojovali i v okleštěné sestavě cenný bod. Myslím si, že nám vyšlo i střídání a i bez tří tradičních opor jsme podle mě po zásluze nakonec dotáhli utkání k nerozhodnému výsledku, takže jsme z Jistebnice odjížděli spokojeni. Nakonec jsme mohli dát i vítězný gól, ale musím objektivně přiznat, že i domácí celek mohl utkání z některé své šance také rozhodnout ve svůj prospěch, takže konečná remíza je podle mě zasloužená."

1. FC Jistebnice - FC Chýnov 1:1 (1:0)

Branky: 36. Šváb - 69. Pták. Rozhodčí: Vican - Prinz, Svoboda. Delegát: Tůma. ŽK: 0:5 (Ursacher, Vl. Hruška, J. Hruška, Václ. Hruška, Doubrava). Diváků: 170.

Jistebnice: Plachý – T. Ruber, Fara, Sváček, Vacek, Šváb, Turnovec (57. Mrzena), Buchtele, Podzimek, Stoszek, Sokolt. Trenér Radim Hešík.

Chýnov: F. Zadražil – Ursacher (46. Petrů), Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška (84. Štrouf) – Havlík, Václ. Hruška, Mládek, J. Hladík (60. Pták) – J. Hruška (77. Lhoták), Kavka. Trenér Petr Holota.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Eliška Šmejkalová