Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští fotbalisté vezou velice cenné body z Dačic

 
pondělí, 26. září 2022, 22:11

Dačice - V dalším mistrovském utkání zajíždělo chýnovské mužstvo k nejvzdálenějšímu soupeři, kterým jsou v této sezoně Dačice. Fotbalisté Dačic podávají v podzimní části soutěže velmi dobré výkony a odměnou Chýnovským za dalekou cestu byly tři body za perně vybojované a hodně cenné vítězství.

Chýnovští se ujali hned ve 2. minutě zápasu vedení, když chyboval v rozehrávce domácí brankář a Zadražil dostal hosty do vedení 0:1. Z tohoto šoku se nemohl domácí celek dlouho vzpamatovat a chýnovští fotbalisté si ještě dokázali vytvořit dvě další vyložené příležitosti, které však neproměnili.

Ke konci poločasu však přišel pro Chýnov nešťastný okamžik, kdy se při odkopu nešťastně zranil kapitán týmu a jeho velká opora v brance Jiří Průša, který si natáhl přední stehenní sval, a v poločase museli hosté střídat gólmana. Do branky šel za něj šel střelec úvodní branky Filip Zadražil a nutno podotknout, že svou roli v brankářském dresu zvládl ve druhých čtyřiceti pěti minutách velmi dobře.

Domácí si ve druhé půli sice vytvořil mírnou územní převahu, ale dobře bránící a obětavě a takticky hrající hosté je do vyložených gólových šancí prakticky vůbec nepouštěli.

V samém závěru pak dačické mužstvo vrhlo všechny síly do útoku, aby vybojovalo alespoň remízu, ale toho využili hned dvakrát hosté k rychlým brejkům. Nejprve Král v 88. minutě ještě neuspěl, ale v nastaveném čase v 91. minutě již Kavka nezaváhal a upravil po pěkné kombinační akci na konečných 0:2 pro hosty.

Ve středu o státním svátku 28. září sehraje chýnovské mužstvo na hřišti v Jistebnici od 16 hodin dohrávku 2. kola s domácím celkem FC Jistebnice, který se pyšní po šesti kolech prvním místem v tabulce.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Samozřejmě, že jsme s tříbodovým ziskem z dačického hřiště spokojeni. Povedl se nám začátek zápasu, kdy jsme se hned v samém úvodu dostali do vedení, které jsme však již nenavýšili, i když jsme si vypracovali několik výborných příležitostí. Potom se nám však zranil brankář a musel za něj do branky hráč z pole. Druhý poločas jsme však velmi dobře odbránili, domácí celek jsme do gólových šancí nepouštěli a se střelami zdálky si poradil náhradní brankář Filip Zadražil. Nyní nás ve středu čeká těžká dohrávka na hřišti vedoucího mužstva tabulky FC Jistebnice, na kterou se musíme, abychom uspěli, velmi dobře připravit."

Centropen Dačice - FC Chýnov 0:2 (0:1)

Góly: 2. Zadražil Filip, 90. Kavka Pavel. Rozhodčí: Hošek - Tupý, Náprava. Delegát: Tůma. ŽK: 1:1 (Točík - Král). Diváků: 40.

Chýnov: Průša (46. Hladík) – Mareš, Doubrava, Rytíř, Ursacher – Kavka (92. Janů), Mládek, Václav Hruška, Štrouf – Zadražil, Král (90. Vlastimil Hruška). Trenér Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer