Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Duel Nové Vsi s Kaplicí neměl na těžkém terénu vítěze

 
pondělí, 19. září 2022, 10:04

Nová Ves - V 5. kole I. A třídy na sebe ve skupině A narazily celky Nové Vsi a Kaplice. Deštivé počasí posledních dnů se dost negativně projevilo na stavu hrací plochy. A tak se utkání v sobotním dopoledni hrálo na velice těžkém podmáčeném terénu, který s přibývajícími minutami byl pro hráče větší a větší překážkou, především co se kombinační hry týče.

Domácí začali aktivněji, ale ze standardní situace ze strany ani z následných rohových kopů se do vážnějšího zakončení nedostali. O první ránu mezi tři soupeřovy tyče se v sedmé minutě postarali Spartakovci. Po spolupráci Divokého s Danielem se ve vápně dokázal uvolnit Gutheis, po zemi mířil k bližší tyči, gólman Hošna stačil střelu vytáhnout na rohový kop. Hodně práce měl i na konci jedenácté minuty. Divoký před vápnem posunul míč do střelecké pozice Vanišovi, ránu s nepříjemným odskokem dokázal s notnou dávkou štětí vyrazit na rohový kop. Následný centr od rohového praporku bránící zadáci odvrátili pouze k Vanišovi, ten přihrál míč Eriku Pastierovi, který si před vápnem našel prostor ke střele, a i díky nepředvídatelnému odskoku od země míč skončil za zády bezmocného gólmana Hošny – 0:1.

Domácí se k vážnějšímu zakončení dostali až v minutě sedmnácté, kdy se za vápnem opřel do balónu Graman, táhlá rána skončila nad břevnem hostující svatyně. Poté měli na druhé straně hosté výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice. K míči se postavil Gutheis, branku nové Vsi však přestřelil. Ve 27. minutě se Spartakovcům podařilo své vedení navýšit na rozdíl dvou branek. Gutheis poslal přihrávku mezi obránce pro rozběhnutého Erika Pastiera, který byl u míče ve vápně dříve než vybíhající gólman Hošna, kličkou jej dokázal obejít a střelou z úhlu do odkryté brány rozradostnil hostující příznivce podruhé – 0:2.

Kapličtí byli aktivnějším týmem. V následujících minutách byly k vidění další střelecké pokusy Spartakovců. Mimo pálil Divoký po půlhodině hry. Nebezpečněji vypadala střela Vaniše zpoza šestnáctky, ale ani v tomto případě nemusel Hošna zasahovat, balón skončil těsně nad břevnem jeho svatyně. Jako blesk z čistého nebe přišel pro Kaplické inkasovaný gól deset minut před přestávkou. Novovesští zahrávali standardní situaci z levé strany. Centrovaný balón do vápna na branku poslal Novák, nikdo z hráčů míč netečoval, Schneider stačil reflexivně zasáhnout, ale vyražený míč dokázal hlavou dorazit do branky kapitán Daniel Pech1:2. Krátce před poločasem si mohli hosté vzít zpět dvoubrankový náskok, ale v závaru před brankou nedokázali míč dotlačit do branky, na dlouho nohu zakončoval Štěpánek, ale míč skončil v připravených rukavicích gólmana Hošny. Do kabin odcházeli o gól spokojenější hosté.

Ti však po třech minutách hry ve druhém dějství o svůj náskok přišli. Po nedůslednosti v obranné fázi se domácí dostali snadno k balónu, po spolupráci Jiránka s Faturou se v gólové pozici ocitl zkušený Jiří Jiránek a sám před gólmanem v koncovce nezaváhal – 2:2. Jinak ale ve druhém poločase viditelně ubylo fotbalovosti a na těžkém terénu, místy velmi bahnitým, přibývalo o poznání více bojovnosti.

V 62. minutě se Spartakovci po centru Gutheise z levé strany a hlavičce Daniela už radovali z třetí branky, bohužel, radost jim zhatil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Čtvrthodinu před koncem pokoušel střelecké štěstí kaplický Pastier, Hošna si jeho střelu pohlídal.

O poznání nebezpečněji vypadala devět minut před koncem Kuchařova střela z otočky po průniku Štrbačky, míč však prolétl těsně vedle levé tyče. Vítězství na svou stranu naopak mohli v nastaveném čase překlopit domácí, kdy se v gólové pozici ocitl Milan Fatura, ale křížný pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel a gólman Schneider zasahovat nemusel.

Zápas na těžkém terénu tak skončil dělbou bodů. Vzhledem k průběhu střetnutí se dá říci, že hosté v Nové Vsi dva body spíše ztratili. Poslední šanci však měli domácí, kteří nakonec mohli i vyhrát. 

TJ Nová Ves – TJ Spartak Kaplice 2:2 (1:2)

Góly: 35. Pecha, 48. Jiránek – 12. a 27. Pastier. Rozhodčí: Vítek – Novotný, Jarolím. ŽK: 7:2 (Pech, Novák, Fatura, Neumann, Havel, Vodák, Beneš – Vaniš, Daniel). Diváků: 70.

N. Ves: Hošna – Vodák, Trejbal (64. Holý), Pech, Novák, Havel (80. Beneš), Žoček, Graman, Neumann (66. Flenko), Fatura, Jiránek.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, T. Vávra, Čutka, Gondek, Daniel (76. Pál), Divoký, Vaniš F. Štěpánek (69. Kuchař), Gutheis, Pastier.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama