Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor veze body poprvé z venku. Za tři body uspěl ve Veselí

 
středa, 14. září 2022, 15:57

Veselí nad Lužnicí - Ve čtvrtém zápase se fotbalisté Meteoru vydali k regionálnímu derby do Veselí nad Lužnicí. Lokomotiva, která není úplně oblíbeným soupeřem táborského družstva, ovšem není v dobrém rozpoložení. Po vítězství v prvním zápase 3:0 proti Slavii, přišly dvě porážky 0:2 doma s Kovářovem a v Mladé Vožici. I Meteor už okusil hořkost porážky, když padl v Bernarticích 0:4. Do zápasu šel i tak z pozice favorita a ve Veselí nakonec dokázal zvítězit 5:3.

Meteor vstoupil do zápasu velice aktivně a hned v 7. minutě se dokázal prosadit, když střelu Širokého tečoval za záda Hejla jeden z obránců - 0:1. Poté měli možnost také domácí, ale brejková situace nebyla využita, jelikož zpětná nahrávka nikoho nenašla. V 10. minutě vybojoval u lajny míč Velek, který krásnou kličkou obešel Křiklána, nahrál Sedláčkovi a ten byl při kličce nekompromisně podražen. Penaltu si vzal na starosti Fiala a bezpečně ji proměnil. Neuběhlo však ani pět minut a Veselí snížilo manko. Po centru do vápna se odražený míč dostal na kopačku Čecha a ten pěknou střelou vstřelil gól na 1:2.

Ve 25. minutě vyrobil velkou chybu v rozehrávce Vančata, který poslal míč příhodně pro Sedláčka, ale toho dobře bránil poslední hráč Nuhlíček a Sedláčkovo zakončení tak netrefilo bránu.

Krátce před pauzou rozehrál volný přímý kop Štumfol a jeho krásný centr si ve vápně našel Lachout, jehož zakončení hlavou se zastavilo až v bráně. Poločas tak skončil 1:3 pro Meteor.

Začátek druhé půle nabídl dvě možnosti, nejprve se Meteor prokombinoval po lajně až k zakončení, které však bylo velmi slabé. Z následného protiútoku pelášil sám na bránu Bursík, ale toho na poslední chvíli doběhl Pecka a čistě ho obral. Za dalších pár minut se prodral po levé straně do vápna Široký, ale jeho střelu z úhlu vyrazil Hejl, který zlikvidoval i následnou střelu Lachouta. V 60. minutě obral Lachout s Kollárikem Čecha uprostřed hřiště a prvně jmenovaný pak pěknou přihrávkou vybídl skórovat Velka. Ten si zakončení pohlídal a střelou okolo brankáře zvýšil skóre.

V 70. minutě přesprintoval Kollárik kapitána Lokomotivy Čížka, ve vápně poté zasekl brankáři, který ho dost nevybíravě sestřelil a byla nařízena další penalta. Tu si vzal na svá bedra kapitán Meteoru Pípal a ani tentokrát nedal Hejlovi šanci. Ten tak lovil míč ze své sítě popáté v zápase.

V 80. minutě měl na noze po pěkné akci stoprocentní gólovku střídající Kirilovicz, jenomže minul branku. Krátce před koncem Meteor nezachytil rychle rozehraný přímý kop a pro Berezného, který si naběhl na zadní tyč, nebyl problém vstřelit gól. Tentýž hráč se dokázal prosadit i o minutu později, kdy s pomocí teče dostal míč za Šedivého záda a Berezný tak zkorigoval na konečných 3:5.

V utkání, které bylo hráno na velmi špatném terénu, nakonec zvítězil Meteor, který až na závěrečný výpadek zápas pevně kontroloval. Příští týden se do Tábora vypráví nevyzpytatelný Kovářov, který má překvapivé dvě ztráty z domácího prostředí a určitě nedá svoji kůži lacino. Veselí pojede do Českých Budějovic, kde se uskuteční souboj Lokomotiv.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – FK Meteor Tábor 3:5 (1:3)

Góly: 87. a 88. Berezný, 16. Čech - 7. Široký, 11. Fiala (pen.), 44. Lachout, 60. Velek, 70. Pípal (pen.). Rozhodčí: Valeš - Náprava, Vejčík. ŽK: 4:5 (Nuhlíček, Křiklán, Hejl, Vaněk - Lachout, Velek, Štumfol, Kollárik, Šedivý). Diváků: 70.

Veselí nad Lužnicí: Hejl - Hájek (52. Berezný), Čížek, Křiklán, Štětina, Čech, Bursík, Nuhlíček, Šimek (72. Kirilovicz), Vančata, Návara (56. Vaněk).

Meteor Tábor: Šedivý - Velek (74. T. Syrovátka), Sedláček (46. Kollárik), Neruda (77. Gura), Široký, Lachout, Pípal, Benedikt (70. Mrázek), Pecka (56. Hera), Fiala, Štumfol.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Markéta Velková