Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jistebnický nováček si proti Slavii připsal druhé vítězství

 
úterý, 13. září 2022, 16:13

České Budějovice - Jistebnice dala u Malého jezu gól už ve 2. minutě. O svém vítězství na hřišti českobudějovické Slavie pak definitivně rozhodla v závěru utkání.

Fotbalisté Jistebnice prožívají snový vstup do I. A třídy. I po čtvrtém kole drží neporazitelnost, a to odehrál nováček soutěže všechny zápasy na hřištích soupeře. Jediný domácí duel s Chýnovem byl odložen na 28. září. Jistebnice si tak poprvé zahraje před domácími diváky až tuto sobotu 17. září, kdy přivítá Čtyři Dvory.

Na Slavii začali Jistebničtí výborně, už ve druhé minutě Michal Sokolt zkušeně potrestal chybu domácího stopera a hosté vedli. Jistebničtí pokračovali v náporu, vypracovali si další tři poměrně slušné šance, gólman Slavie Maruška ale svůj tým pokaždé podržel. "Ve 22. minutě však zbytečně vyběhl a za velkým vápnem doslova sestřelil našeho Adama Sváčka, který skončil v nemocnici. Naštěstí to spravilo jen několik stehů na hlavě a tímto mu přejeme brzké uzdravení," popisuje moment, po kterém domácí brankář putoval do sprch, trenér Jistebnice Radim Hešík.

Hosté po vyloučení hráče Slavie jakoby ubrali plyn s vědomím, že už to půjde samo. "Opak byl ale pravdou a my jsme si vůbec neuměli poradit s nadšeně hrajícím domácím týmem, byť byl oslabený o jednoho hráče," zlobil se trenér Hešík.

Ve druhém poločase se počet hráčů na hřišti srovnal. V 52. minutě byl totiž za naprosto zbytečný faul na hranici pokutového území vyloučen také hostující Marek Mrzena. Jistebničtí měli i tak několik příležitostí k navýšení skóre, ve všech případech však špatně vyřešili finální fázi. 

Ovšem i Slavia podnikala nebezpečné brejky. Naštěstí pro hosty dal ale v 78. minutě Zdeněk Šváb důležitý gól na 0:2 a o dvě minuty později zvýšil střídající Richard Hejlík už na 0:3.    

"V sobotu budeme hrát po třech utkáních venku konečně poprvé v sezóně v domácím prostředí a moc se těšíme," zve diváky na duel s mužstvem Čtyř Dvorů trenér Radim Hešík.

SK Slavia Č. Budějovice – 1. FC Jistebnice 0:3 (0:1)

Góly: 2. Sokolt, 78. Šváb, 80. Hejlík. Rozhodčí: Votava - Vican, Svoboda. Delegát: Šnajder. Bez žlutých karet. ČK: 1:1 (22. Maruška – 52. Mrzena). Diváků: 80.

Napsal(a) Redakce | Foto 1. FC Jistebnice