Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor doma nezaváhal ani s Dačicemi

 
úterý, 6. září 2022, 20:32

Tábor - Fotbalisté táborského Meteoru se ve 3. kole 1.A třídy utkali na domácím hřišti s tradičním soupeřem, kterým jsou Dačice. Ty v dosavadních dvou zápasech nepoznaly hořkost porážky, když nejprve vyhrály v Kovářově 1:3 a poté v domácím prostředí porazily nováčka z Mladé Vožice 3:0. Meteor si však udržel domácí neporazitelnost a po zaváhání v Bernarticích dokázal zvítězit 4:2.

První větší šanci zápasu ovšem měli hosté, když se po přihrávce od navrátilce Distela opřel do balónu kanonýr Štolba, který však přestřelil bránu. O chvíli později se po standardní situaci dostal k zakončení opět Štolba, ale jeho hlavička šla mimo tři tyče.

Ve 20. minutě dobře zavíral zadní tyč Moučka, ale zakončil velice slabě. Hned záhy založil brankář Šedivý protiútok, který se přes Sedláčka dostal až ke Kollárikovi, ale jeho střelu z úhlu brankář vyrazil na roh. Branka padla až ve 28. minutě, když po autovém vhazování Pecky propíchl míč ve středu pole Pípal, jenž našel nabíhajícího Sedláčka a ten tváří v tvář proti brankáři uspěl - 1:0.

Poté se hrál dost neurovnaný fotbal se spoustou ztrát na obou stranách. V nastavení první půle se však hosté dočkali vyrovnání, když volný přímý kop ze středu hrací plochy prodloužil na vápně Štolba a k míči se posléze dostal Vacek, který krásnou střelou vyrovnal. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

V úvodu druhého poločasu byl Meteor aktivnějším týmem a v 57. minutě se dočkal také branky. Po odrazu si míč na hraně pokutového území našel Neruda, který ho z první poslal za bezmocného brankáře. V 60. minutě to ze střední vzdálenosti zkusil Lachout, který však našel pouze prostor, ve kterém se pohyboval brankář Marek.

V 64. minutě měly Dačice možnost zahrávat v krátkém časovém sledu dva volné přímé kopy z hranice vápna. Při prvním trefil Štolba zeď a dorážku chytl Šedivý. Druhý si vzal na starosti Distel, který překopl zeď, ale výborným zákrokem se blýskl opět Šedivý, jenomže vyražený míč se dostal na neobsazeného Chyšku, který ho poslal opět do prostoru branky, kde byl nachystán se svoji dorážkou znovu Vacek - 2:2. Vyrovnaný stav vydržel pouze šest minut. Pak se totiž Meteor dostal opět do vedení, když po rohovém kopu vrátil míč před branku Pípal a Fiala ho uklidil pod břevno.

Domácí už si tentokrát nenechali náskok sebrat. Naopak v poslední minutě se po nedorozumění mezi Leitkepem a Markem ocitl před prázdnou brankou Neruda, pro kterého už nebyl problém vstřelit svůj druhý gól zápasu. Meteor tedy dokázal s nepříjemným soupeřem zvítězit 4:2 a příští kolo se může těšit na okresní derby proti Veselí nad Lužnicí. Dačice na svém hřišti vyzvou zatím suverénní Lokomotivu České Budějovice.

Meteor Tábor – Dačice 4:2 (1:1)

Góly: 57. a 90. Neruda, 28. Sedláček, 70. Fiala – 45. a 64. Vacek. Rozhodčí: Švec – Bartůněk, Ondra. ŽK: 2:4 (Lachout, Velek – Přikryl, Brtník, Zejda, Chyška). Diváků: 45.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Markéta Velková