Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov potvrdil doma proti Čtyřem Dvorům roli favorita

 
úterý, 6. září 2022, 09:11

Chýnov - Chýnovský celek soupeře ze Čtyř Dvorů jasně přehrál a zaslouženě získal všechny tři body.

Samotný zápas přinesl v úvodu celkem vyrovnanou partii, i když domácí drželi míč častěji na svých kopačkách. Za zmínku stojí v 7. minutě po centru Václava Hrušky nebezpečná hlavička domácího hrotového útočníka Krále, která šla však těsně vedle levé tyče hostující branky. Ve 14. min. pak zahrozili i hosté, ale střela Hofmanna se mezi tři tyče Průšovy branky nevešla.

Skóre se poprvé měnilo v 19. minutě, kdy se prosadil po dlouhém výkopu domácího brankáře svým důrazem Král, který si zasekl míč a podél čtyřdvorského brankáře Pechy přesně zakončil - 1:0. Asistenci u tohoto gólu si připsala velká opora v brance domácích, gólman Průša.

Ve 32. minutě pak navýšil svým prvním dotykem míče vedení chýnovských fotbalistů F. Zadražil, který byl pouhou minutu na hrací ploše, když dorazil do prázdné branky míč po další přímočaré akci Václva Hrušky 2:0. Domácí byli viditelně na koni a hosty od třetí branky zachránilo ve 37. minutě pouze břevno, do kterého hlavičkoval po rohovém kopu Mládka neobsazený Doubrava, kdy míč putoval od břevna za překonaným Pechou na brankovou čáru a odtud zpět do pole a namlsaní domácí fanoušci tento moment odměnili potleskem. Hned o dvě minuty později se nádherně opřel do míče ze dvaceti metrů dobře hrající Král a jeho halfvolej jen těsně minul hostující branku. Ve 42. minutě měl snižující gól na noze čtyřdvorský kapitán Houška, kdy se krásně prokličkoval až do pokutového území, ale s jeho střelou do středu branky si Průša poradil.

Ve druhém poločase domácí již převážně kontrolovali hru, i když i hosté občas hrozili z rychlých brejků, ale se všemi jejich pokusy si chýnovská obrana poradila. Ve 46. minutě  měli hosté možnost zahrávat z ideální pozice trestný kop, ale Rachač nezamířil mezi tyče. V 58. minutě se dostal po ideální přihrávce Krále do velmi dobré pozice domácí Havlík, ale branku Pechy vysoko přestřelil.

V 65. minutě prošel až před domácí branku aktivní hostující Rachač, ale Průša včasným vyběhnutím vyrazil jeho gólovou střelu na rohový kop.

V samém závěru zápasu se pak dostali ke slovu domácí střídající hráči. Nejprve v 90. minutě hlavičkoval po úniku a centru Ursachera na zadní tyči volný Lhoták jen do náručí Pechy, ale v nastaveném čase v 92. minutě se již chýnovští gólově prosadili. Zpětnou nahrávku Štillera s přehledem uklidil levačkou do pravého horního rohu branky hostů Ursacher - 3:0. Brankář D. Pecha se za touto přesně umístěnou střelou stačil pouze ohlédnout.

Pavel Pilík (trenér Chýnova): "Stále je na nás vidět, že je teprve začátek podzimní sezóny.  Jsou v zápase chvíle, kdy se nám daří a jsme plně ve hře, ale také jsou minuty, kdy se mi výkon nelíbí. V první půli jsme dali dva pěkné góly a měli jsme pak velkou šanci přidat Doubravou i třetí branku. Hosté pak měli ve druhém poločase velkou šanci snížit, ale Jirka Průša nás v brance podržel. Byl to náš teprve druhý zápas, neboť utkání v Jistebnici bylo minulý víkend pro nezpůsobilý terén odloženo. Za tři body jsme dnes samozřejmě rádi, ale v trénincích máme stále na čem pracovat."

Robert Čepička (trenér Čtyř Dvorů): "V Chýnově jsme nevyhráli již asi deset let a před zápasem jsem hráčům připomínal, že když se domácím hráčům nevyrovnáme v důrazu, v aktivitě a v koncovce, tak nemáme šanci zde uspět. Domácímu celku gratuluji k zaslouženému vítězství, neboť chýnovští hráči nás právě v tom důrazu a především v koncovce jasně opět předčili. My se v současné době hodně trápíme s koncovkou, neboť za tři zápasy jsme vstřelili pouze jediný gól a navíc se nám dnes zranili další dva hráči. Nezbývá mi nic jiného než věřit, že na jaře na domácím hřišti Chýnovu porážku oplatíme."

FC Chýnov – SK Čtyři Dvory 3:0 (2:0)

Góly: 19. Král, 32. F. Zadražil, 92. Ursacher. Rozhodčí: Mráz - Pravda, Smola. ŽK: 2:6 (Rytíř, J. Hruška - Řepa, Čermák, Rachač, Jindrle, Hofmann a trenér Čepička). Rohové kopy: 11:3. Diváků: 110. 

FC Chýnov:  Průša – Mareš, Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška – Štrouf (53. Ursacher), Václ. Hruška,  Mládek (72. Lhoták), Havlík (66. J. Hruška) - Král (84. Štiller) Kavka (31. F. Zadražil). Trenér Pavel Pilík.

SK Čtyři Dvory:  D. Pecha – Jindrle (62. Hartl), T. Pecha, Trča, Pavlík (38. Čermák) (45. Vajo) – Janeček, Řepa, Dubský, Rachač – Houška, Hofmann. Trenér Robert Čepička.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama