Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborský Meteor prohrál vysoko v Bernarticích

 
úterý, 30. srpna 2022, 22:38

Bernartice - Ve druhém kole vyrazili fotbalisté Meteoru k neoblíbenému soupeři, kterým je mužstvo Bernartic. Utkání nabídlo dost šancí na obou stranách, ty ale proměňovalo pouze domácí družstvo, a tak zápas skončil jasným vítězstvím Bernartic 4:0.

Úvod zápasu nabídl vyrovnanou hru. První vážnější moment přišel v 10. minutě, když mohl využít protiútoku Šťástka, ale v úniku nepřekonal Šedivého. Poté se po rohovém kopu dostal na druhé straně k zajímavé hlavičce Lachout, ale našel pouze náruč Fučíka. V 15. minutě to ze střední vzdálenosti po přihrávce Sedláčka zkoušel znovu dobře Lachout, jenomže Fučík jeho bombu vyrazil.

Vzápětí domácí udělali další protiútok, který už byl pro Meteor smrtelný. Zpětnou nahrávku na penaltu si našel volný Rakovan a způsobem sobě vlastním uklidil balón do sítě - 1:0. Po pár sekundách mohl Meteor vyrovnat, když Sedláček ustál atak ve vápně, ale opět nedokázal vyzrát na brankáře Bernartic. O chvíli později se mohli prosadit také domácí, ale hlavička po rohovém kopu minula bránu. Ve 24. minutě přišel další dobrý protiútok v podání domácího celku a opět byl na konci celé akce Rakovan, který svým druhým zásahem potěšil domácí fanoušky. Poté měl možnost ke snížení Velek, který ovšem nezužitkoval Kollárikův centr a zakončil vedle.

Ve 35. minutě měl po nahrávce od Širokého dobrou možnost Lachout, jenomže domácí obrana ukázala svoji extrémní obětavost a zablokovala obě střely tohoto nadějného čekanického mladíka. První poločas tak domácí zvládli v poměru 2:0.

Hned z kraje druhého poločasu měl Meteor možnost zajímavé standardní situace, ale Fiala netrefil bránu. Krátce na to kopal Meteor další volný přímý kop a po něm Fiala dostal míč za Fučíka, jenomže na brankové čáře zastoupil bernartického gólmana Pěchota, který balón hlavou poslal na břevno a následně pryč z vápna. Další šanci zápasu měli domácí, kteří zahrozili po rohovém kopu, když se k hlavičce dostal Novák, ale pozorný byl také Šedivý, který předvedl dobrý zákrok. V 50. minutě se po centru Sedláčka krásně opřel do míče Štrincl, ale Fučík předvedl opět prvotřídní zákrok. O minutu později to téměř z identické pozice zkoušel znovu Štrincl, ale bernartický čaroděj se proti jeho střele opět vytáhl. V 60. minutě přišel pro Meteor po sérii neproměněných šancí trest v podobě obdržené branky, kterou vsítil dobře hrající Novák.

Hosté se však nevzdávali a dokázali si vypracovat další dobrou šanci, tu ale neproměnil kapitán Pípal. O chvíli později mohli navýšit skóre také domácí, ale taktéž si nepotykali s přesností.

V 83. minutě se do vápna dostal Suchan, kterého podrazil Lachout a kopala se penalta. Tu si vzal na starosti brankář Fučík, který proměnil a udělal ze sebe hráče zápasu. Bernartice tak zvítězily 4:0 a po dvou kolech zůstávají stoprocentní. V příštím kole Meteor přivítá Dačice, za které řádí kanonýr Štolba a Bernartice se vypráví do Českých Budějovic, kde změří síly s Lokomotivou.

 

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Markéta Velková