Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček v Lišově zlobil. Jistebnice si z půdy favorita odvezla bod

 
středa, 24. srpna 2022, 15:59

Lišov - O víkendu se rozběhly také I. A třídy. Ve skupině B patří mezi největší favority mužstvo Lišova. To narazilo v úvodním kole na houževnatého nováčka z Jistebnice a nakonec se muselo spokojit se ziskem jednoho bodu.

Více jak stovka diváků přivítala obě mužstva potleskem a odměnou jim bylo oboustranně svižné zahájení utkání, když na konci první minuty po úniku Matěje Šachla a jeho centru pohotově vystřelil vedle branky Červenka. Ve 3. minutě získal laciný míč Sokolt, ale místo zakončení se mezi stopery ukličkoval. V 8. minutě poslal míč za obranu Václav Leština, získal jej Jakub Šachl a centrem našel Červenku, který umístěnou střelou protáhl Nováka, jenž míč vyrazil z pokutového území, na něj naběhl Kovačič a střelou bez přípravy těsně přestřelil branku. V 10. minutě rozehrál trestný kop hostů Šváb, jehož centr odvrátil Koláček a dlouhým nákopem založil rychlý protiútok J. Šachla, jehož centr nenašel adresáta. V 13. minutě vystihl Shýbalovu „malou domů“ Sokolt, kličkou obešel Maršána a z těžkého úhlu umístil míč do boční sítě. V 14. minutě po kombinaci V. Leštiny, Burdy a Pechoče odvrátili hosté na roh, po jehož zahrání hlavičkoval těsně vedle Červenka.

V 16. minutě už bylo domácím veseleji, když M. Šachl vystihl špatnou rozehrávku a z dvaceti metrů nedal Novákovi šanci 1:0.

Po desetiminutovém nezáživném „kopání“ si domácí vypracovali „tutovku“, když po kombinaci Kovačiče, Červenky a M. Šachla dostal míč na penaltu Burda, trefil ale jen Nováka. Po chvíli si všichni připomněli známé klišé „nedáš dostaneš“, když po zbytečném faulu Jakuba Leštiny si postavil míč Šváb a z třiceti metrů tvrdou střelou pod břevno vyrovnal na 1:1.

Gól vybudil větší aktivitu obou mužstev a bylo se na co dívat. V 38. minutě po kombinaci Koláčka, Pechoče a J. Leštiny ukopl míč do rohu Mrzena. V 40. minutě se už skóre měnilo, když Kovačič přihrál míč vlevo za obranu pro J. Šachla, ten jej rychle zatáhl do pokutového území a po kličce Novákovi poslal přihrávku podél brankové čáry. Míč před Burdou srazil do vlastní brány T. Ruber - 2:1.

Zdálo by se, že už by se nemuselo do poločasu nic stát, opak byl pravdou. V 43. minutě váhal s rozehrávkou domácí kapitán Shýbal o míč jej připravil Buchtele a nedal Maršánovi šanci - 2:2. V 45. minutě fatálně zkolabovala v podstatě celá obrana a sám před prázdnou bránou zůstal Horčička a věděl co s míčem - 2:3.

Poločasovým stavem se naladila velmi početná skupina hostujících fandů a padaly různé tipy a prognózy, které se téměř shodovaly s domácími skeptiky.

Druhý poločas začal nabírat emoce od 49. minuty, kdy nevybíravě fauloval Sokolt Koláčka a padla první žlutá zápasu. Objektivně je třeba konstatovat, že to byl jediný mínus nestárnoucího matadora. V 52. minutě Kovačič přihrál míč mezi obránci do běhu M. Šachlovi, který byl vpravo na hranici vápna zfaulován. Míč z trestného kopu poslal Červenka obstřelem zdi pouze do boční sítě. V 55. minutě po špatně zahraném rohovém kopu, hosté podnikli rychlý útok a Maršán chytil Švábovi tutovou šanci a všichni čekali, zda se bude opakovat příběh z první půle. Než se završil, bylo ještě plno napínavých akcí, z nich plynoucích emocí a vášní v hledišti i na hřišti, a tak přibývaly i žluté karty.

V 63. minutě po úniku M. Šachla a jeho centru vystřídavší Kandl vystřelil těsně vedle brány. V 66. minutě po zpětné hlavičce Sokolta přestřelil bránu i ochrannou síť Turnovec.

V 76. minutě Koláček dlouhým nákopem míče z vlastní poloviny vysunul Kandla, který po perfektním zpracování narazil míč nabíhajícímu Kovačičovi, jehož tvrdou střelu vyrazil Novák na roh. V 82. minutě si střelu zopakoval, tentokrát po souhře s J. Šachlem, mířil ale vedle. Tlak domácích vrcholil, hosté hráli takticky a už se do velkého útočení nehrnuli. Krátce po oznámení čtyř minutového nastavení kopal trestný kop Koláček a prakticky ze stejného místa, také obstřelením zdi, trefil tu správnou síť 3:3.

A mohlo být pro domácí ještě lépe, protože při posledním útoku po centru Koláčka dorážel míč do brány Pechoč. Po několika vteřinové euforii oproti masivním protestům, asistent rozhodčího zvedl praporek a rozhodčí odpískal ofsajd. V pozápasových diskuzích padaly připomínky, byl tam nahrávající, nebo střelec, nebylo už dávno po čase, proč se nemává hned, a ne až po dokončení akce atd.. Nakonec se musely oba kluby i příznivci po docela napínavém průběhu smířit se ziskem bodu, což by možná nestranný pozorovatel uznal v duchu fair play hry.  

Jiří Beneda (trenér Lišova): „Zápas jsme začali dobře a dvakrát jsme vedli. Před koncem poločasu jsme ale udělali zbytečné individuální chyby a v druhém poločase jsme stačili jen vyrovnat.“

SK Lišov – 1. FC Jistebnice 3:3 (2:3)

Branky: 15. M. Šachl, 40. Ruber (vlastní), 90+1. Koláček – 33. Šváb, 43. Buchtele, 45. Horčička. Rozhodčí: Brych – Vican, Ernst. ŽK: 2:5 (Leština V., Šachl M. – Sokolt, Mrzena, Šváb, Ruber, Podzimek). Diváci: 90.

SK Lišov: Maršán – M. Šachl, Koláček, Leština, Shýbal – Kovačič, Červenka, J. Leština (76. Zabilka), J. Šachl – Burda (62. Kandl), Pechoč. Trenér: Beneda Jiří

1.FC Jistebnice: Novák – Mrzena, T. Ruber, Podzimek, Popelka, Šváb, Horčička, Buchtele, Fara, Turnovec, Sokolt (87. D. Ruber).

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák