Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí zvládlo premiéru se Slavií na jedničku

 
pondělí, 22. srpna 2022, 21:11

Veselí nad Lužnicí - K prvnímu soutěžnímu utkání sezony 2022/23 nastoupili domácí ve výrazně omlazené sestavě. Na soupisce k utkání figurovalo pět dorostenců, z toho dva nastoupili v základní sestavě a vedli si velice dobře. Do domácí sestavy se zároveň vrátil velezkušený Marek Vančata a právě spojení zkušenosti s dravým mládím může být cestou k úspěšné budoucnosti veselského fotbalu, který v létě oslavil 100 let působení.

Utkání se odehrálo díky celodennímu dešti na mokrém, ale regulérním terénu. Od úvodní minuty se domácí tým pustil s chutí do hry, šance střídala šanci a diváci si přišli na své.

Ve 4. minutě střílel Ježek nad, ten samý hráč v 8. minutě dokonce obešel brankáře hostů, ale s jeho slabou střelou do prázdné branky si hostující obránci poradili.

Hosté se poprvé osmělili v 11. minutě, ale Dvořáčkova střela letěla nad. O minutu později měli domácí další šanci, ale ze závaru před brankou nic nebylo.

Poprvé brankově zahřmělo ve 14. minutě. V pokutovém území hostů se krásně uvolnil Hájek, byl ale faulován a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Ježek – 1:0.

Tato branka pomohla kvalitě utkání, protože domácí i nadále dobývali branku hostů a ti se snažili hlavně z brejků srovnat skóre. Blízko k tomu měl v 19. minutě Bravenec, ale jeho pěkná křížná střela letěla vedle branky Jakuba Hejla.

Domácí navýšili skóre ve 22. minutě, kdy si na míč z rohového kopu vyskočil Marek Vančata a hlavou koníčkem zavěsil – 2:0. Za dvě minuty se domácí opět radovali. Dostali se do brejku dva na jednoho a po přihrávce Bursíka se podruhé v zápase zkušeně prosadil Ježek – 3:0.

S chutí hrající Ježek mohl dosáhnout na hattrick ve 29. minutě, ale z brejku se neprosadil. Hosté mohli snížit stav utkání ve 34. minutě, kdy se po hrubé chybě domácí obrany dostal do brejku Dvořáček, obešel daleko od branky domácího brankáře, ale díky nedůraznému zakončení domácí obránce odvrátil šanci na roh.

Divácky atraktivní první poločas zakončily dvě střely nad branku v podání domácího Čecha ve 37. minutě a hostujícího Zýky ve 43. minutě.

Druhý poločas nenabídl podobné brankové hody jako poločas první, přesto ho ovládl opět domácí tým. Hosté si za celý druhý poločas nevypracovali jedinou šanci. Domácí ubrali na tempu, přesto si ale vypracovali spoustu šancí. 

V 60. minutě střílel Ježek do gólmana, o dvě minuty později střílel Čech nad branku, v 63. minutě Ježek neproměl šanci, kdy byl sám před brankářem. Následovala akce mladého Kirilovicze v 65. minutě, kdy ve vyložené šanci netrefil branku a o minutu později střílel Bursík nad.

V 81. minutě se nadechl k velkému sólu domácí Vaněk, ale také on netrefil branku. Poslední šanci zápasu měl domácí mladíček Berezný, který v 88. minutě trefil nádhernou střelou z dvaceti metrů břevno.

Stínem utkání bylo nezaviněné zranění hostujícího Bravence, který hřiště opustil na nosítkách v 51. minutě. Doufejme, že jeho zranění nebude vážné.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího následoval odchod domácích hráčů ze hřiště za zasloužených ovací od diváků. Tento fotbal se musel všem líbit.

Lokomotiva Veselí n./Luž. – Slavia Č. Budějovice 3:0 (3:0)

Branky: 15. (pen.) a 24. Ježek, 22. Vančata. Rozhodčí: Barva – Vejčík, Kotnauer. ŽK: 3:3 (Bursík, Nuhlíček, Vaněk – Dvořáček, Lhoták, Janák). Diváků: 60.

Veselí nad Lužnicí: Hejl – Nuhlíček, Vančata, Čížek, Kolář (84. Berezný) – Hájek (80. Fichtner), Průcha, Čech, Kirilovicz (75. Marcilis) – Bursík, Ježek (67. Vaněk).                                       

Slavia ČB: Rychlý – Bohůnek, Klíma (62. Hromádka), Dzietonický (64. Hajný), Janák, Cihlář, Lhoták, Bravenec (51. Pytel), Dvořáček, Zýka (83. Maruška), Mrzena (75. Bláha).

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Ján Honza