Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Nové Vsi je prioritou udržení a láska k fotbalu. Hráče - na rozdíl od jiných - platit nehodlají…

 
pátek, 19. srpna 2022, 17:08

Nová Ves – Po nedlouhé letní pauze startují o tomto víkendu také I. A třídy. Fotbalisté Nové Vsi vstoupí do soutěže v sobotu dopoledne, kdy se v 10.15 hod. utkají na svém hřišti s Vodňany. Trenér Radomil Procházka očekává náročnou sezonu, možná nejtěžší vůbec za dobu, po kterou Nová Ves nastupuje v I. A třídě.

Novoveský kouč vnímá kvalitu ostatních týmů a ví, že jeho svěřence nečeká procházka růžovým sadem. Koho považuje za favorita? „Já bych přál postup Roudnému, protože by si to podle mě zasloužilo. Mají krásný areál a dobře se starají o mládež,“ netají se sympatiemi k roudenskému klubu Procházka.

V minulé sezoně skončila Nová Ves sedmá a v předcházející dohrané dokonce druhá. Proto se mohou zdát cíle Novoveských v nadcházejícím ročníku až příliš skromné. Klub se podle Radomila Procházky spokojí, jako každý rok, se záchranou v soutěži. „Nikdo nikomu hlavu neutrhne, pokud se to nepodaří, ale udržet se je náš prvotní cíl,“ potvrzuje trenér. Klub spoléhá na hráče, kteří mají fotbal rádi a k Nové Vsi mají vztah.

Radomil Procházka považuje za nelogické, aby v soutěži, jakou je I. A třída, hrál někdo za peníze. Ujišťuje, že pro hráče Nové Vsi je fotbal čistě koníčkem a žádný hráč nebude nikdy honorován za to, že hraje za Novou Ves. Ne každý klub podle něho uvažuje stejně a to trenéra docela štve. „Každý si samozřejmě může dělat, co chce, je to každého věc. Já ale děkuji klukům, kteří u nás chtějí hrát, přestože kolem sebe slyší, že jinde jsou fotbalisté finančně odměňováni. Naše soutěž je amatérská a hráči by ji měli hrát z lásky k fotbalu, ne kvůli penězům. To by nedopadlo dobře,“ říká jasně svůj názor.

V Nové Vsi došlo k obměně brankářů. Už v průběhu minulé sezony odešel Martin Bartizal, klub místo něj přivedl z Chvalšin Petra Cábu a další posilou mezi třemi tyčemi je Jiří Hošna mladší z Roudného. Jinak zůstává kádr pohromadě.  Vypomáhat bude i nadále ve svém volném čase exligista Ivo Táborský, který je manažerem u A-týmu Dynama ČB.

V přípravě Nová Ves prohrála s Třeboní 1:7, pak výsledkem 7:1 porazila Chvalšiny. V dalším utkání porazila Slavii České Budějovice 3:0 a v generálce fotbalisté Nové Vsi remizovali s Lišovem 1:1. „Jen účast na trénincích snad mohla být lepší, ale chápu, že hráči chodí do zaměstnání. Ostatně, jsme amatéři a takhle to vlastně chodí každý rok," uvědomuje si Procházka, jenž je kustodem v Dynamu.

To, že se v Nové Vsi hraje už čtvrtým rokem I. A třída, považuje Radomil Procházka za nadstandard. Vyzdvihuje práci celého výboru a dalším dobrovolníkům, kteří klubu pomáhají. „Chceme vytvářet dobré podmínky pro sportování dětí, a proto pracujeme na zvelebování našeho areálu. To, jestli se udržíme v I. A třídě, je vedlejší,“ dodává trenér, který v případě potřeby občas zaskočí na hřišti, kde stále potvrzuje kanonýrské schopnosti.    

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama