Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné vstoupí do sezony pod novým trenérem Cepákem

 
čtvrtek, 18. srpna 2022, 19:07

Do nové sezóny v I. A třídě vstupuje Malše Roudné se stejnými ambicemi, postoupit do krajského přeboru. V uplynulé sezoně utekl Roudenským doslova mezi prsty. Letní přípravu už nezahájil kouč Marcel Tomášek, ale jeho nástupce Pavel Cepák. Ten vloni přivedl k vítězství v I. B třídě béčko Malše a nyní by si podobný úspěch rád zopakoval i s A-týmem.

Začněme nejprve vaším představením. Můžete přiblížit vaši dosavadní trenérskou dráhu?
Moje trenérská kariéra začala v SKP České Budějovice, odkud jsem se přesunul do Čtyř Dvorů. Pak jsem deset let působil u mládeže v Dynamu. Odsud jsem přišel do Malše Roudné a zde jsem trénoval mládež, B-mužstvo a nyní přebírám áčko.

Co pro vás znamená trénovat roudenský A-tým?
A-mužstvo jsem převzal po konci minulé sezóny a úkol je pořád stejný, to znamená vychovávat mladé hráče pro áčko a posouvat je dál.

Změní se tedy pro vás něco po vašem přesunu k prvnímu mužstvu?
Změna je v tom, že s áčkem budeme chtít postoupit do krajského přeboru. Nechci ale na tento cíl přehnaně tlačit, protože by se to nemuselo vyplatit. Každopádně budeme chtít předvádět dobrý fotbal a hrát o co nejvyšší příčky.

Jaký dojem na vás dělá mužstvo, které jste začal nově trénovat?
Je to mladý a perspektivní tým. Hráči mají svou kvalitu, neboť devadesát procent z nich prošlo Dynamem.

Jak vypadala u Malše letní příprava?
Přípravu jsme odstartovali 12. července. Třikrát týdně jsme trénovali a odehráli jsme tři přípravné zápasy.

Získali jste v létě nové posily?
Jedinou posilou je Martin Benda z Jankova, jinak jsme si do prvního mužstva vybrali dva dorostence, a to Dominika Cepáka a Krále. Martina Bendu dobře znám, protože jsem ho trénoval v Malši jako dorostence. Jak na tom jsou noví hráči a vlastně celý tým, to nám ukážou až mistrovské zápasy.

Co očekáváte od nadcházejícího ročníku I. A třídy?
Budeme chtít postoupit, to je hlavní cíl. Nebude to ale jednoduché, protože vysoké ambice mají i další týmy. Například Strunkovice posílily o několik hráčů z Prachatic. Silné bude i Dolní Dvořiště, které v poháru porazilo překvapivě Třeboň. Z krajského přeboru spadla Blatná a ta se také určitě bude chtít vrátit. Kvalitní jistě budou i Mirovice a může se objevit ještě nějaký další manšaft, který může být štikou soutěže. Očekávám, že letos to bude velice vyrovnané, což je rozhodně ku prospěchu celé soutěže.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto František Zeman
 


 
Reklama