Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivín si v Chýnově s chutí zastřílel. Domácí tvrdě narazili

 
úterý, 9. srpna 2022, 21:32

Chýnov – Ve druhé letní přípravě na podzimní mistrovskou sezónu domácí účastník I. A. třídy tvrdě narazil a od týmu krajského přeboru Protivína inkasoval na domácím hřišti až neskutečných osm branek… Hosté se představili v Chýnově v pátečním podvečeru ve výborném světle a svou rychlou kombinační hrou s přesnými adresnými přihrávkami, na výborně připravené hrací ploše, jasně dominovali.

Ve 14.min. se poprvé střelecky prosadil po ideální přihrávce od J. Vorla Kupka (0:1). Ve 23.min. J. Vorel obešel i brankáře Průšu a skóroval do prázdné branky a hned za čtyři minuty zvyšoval již na 0:3 po krásné individuální akci opět Kupka. Ve 42.min. se trefil po další výborné kombinační akci hostů Štěpka. Domácí se gólově prosadili až ve 45. min., kdy se po přihrávce J. Hrušky uvolnil v pokutovém území Král a snížil na 1:4.

I ve druhém poločase prokazovali protivínští fotbalisté svou nespornou herní kvalitu a pokračovali i nadále ve svém střeleckém galapředstavení. V 51. min. skóroval pohotovou dorážkou Zb. Vorel (1:5), v 74. min. vyslal nechytatelnou dělovku z hranice pokutového území do pravého horního roku Průšovy branky Kulík (1:6), hned v 78.min. zvyšoval na již hrozivých 1:7 po výborné individuální akci Petr a skóre uzavřel z pokutového kopu v 84.min. Vojík (1:8).

Mimo osmi vstřelených branek si hosté vypracovali ještě několik dalších gólových příležitostí, ale buď je vychytal domácí brankář Průša, nebo měli vychýlenou mušku. Na druhé straně mohli výsledek alespoň trochu korigovat i domácí útočníci F. Zadražil a Král, ale jejich zakončení hlavou se ve vyložených šancích mezi tři tyče Píchovy branky nevešlo.

O příštím víkendu zajíždějí Chýnovští na hřiště do Čkyně, kde se střetnou s domácím týmem v rámci krajského kola Českého poháru a o týden později je již čeká první mistrovské utkání, kdy přivítají na svém hřišti nováčka I. A třídy, celek TJ Třebětice.

Hodnocení utkání domácím trenérem Petrem Holotou: „Hosté se představili jako velice kvalitní soupeř, který hrál rychlý kombinační fotbal. My jsme dělali mnoho individuálních chyb, za které nás soupeř gólově trestal. Nechci se vymlouvat, ale někteří naši hráči nastoupili se zdravotními problémy, což se viditelně podepsalo na jejich výkonu.“

Hodnocení utkání trenérem hostů Miroslavem Říhou: „Dosáhli jsme v Chýnově zaslouženého vítězství, když si hráči s chutí zastříleli. Na opravdu výborně připravené travnaté hrací ploše jsme hráli rychlý a kombinační fotbal, který dělal domácím problémy a proto se zrodila až nečekaně vysoká naše výhra.“

FC Chýnov – FK Protivín 1:8 (1:4)

Góly: Král - Kupka 2, J. Vorel, Štěpka, Zb. Vorel, Kulík, Petr, Vojík (pen.). Rozhodčí: Prchlík – Fiala, Gura, ŽK: 1:1, 40 diváků.

Chýnov: Průša – Lhoták, Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška – J. Hruška, Mládek, Václ. Hruška, Ursacher – F. Zadražil, Král (střídali Havlík, Pták, Šimák a Sedláček). Trenér Holota.

Protivín: Pícha – Štěpka, Kupka, Vojta, Vojík – Bečvář, Zb. Vorel, Buko, Kulík – J. Vorel, Říha (střídali Petr, Kvasnička a Hodinka). Trenér Říha.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Petr Vlasák