Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí v další přípravě remizovali s třebětickým nováčkem

 
pondělí, 25. července 2022, 15:52

Stará Hlína - Fotbalisté Kaplice mají i v parných letních dnech náročný program. Během šesti dnů odehráli třetí přípravné utkání. Tentokráte zavítali do Staré Hlíny, aby změřili síly s nováčkem I. A třídy Sokolem Třebětice.

Pro svěřence trenéra Černocha se jednalo o první přípravný duel. Možná i vinou řady absencí patřil už samotný úvod střetnutí domácím. Hned v první minutě se po Aiblově zaváhání ocitl sám před brankářem Martin Kelbler, ale Schneider svůj tým podržel a míč vyrazil na rohový kop. V šesté minutě byl ve slibné příležitosti Habr, ale skóre zůstalo neměnné i po jeho zakončení.

Za aktivitu byli Třebětičtí odměněni gólově v minutě třinácté. Na levé straně se k balónu dostal Martin Kelbler, pronikl do vápna a střelou na bližší tyč otevřel skóre střetnutí – 1:0. Domácím se navíc o šest minut později podařilo přidat druhý gól. Při rozehrávce chyboval Štěpánek, soupeř se tak lacino dostal k balónu a po prudkém přízemním centru z prav strany uklidil míč do sítě nabíhající Tomáš Chvátal2:0.

Až poté poprvé vážněji zahrozili i Spartakovci. Pastier centrem z levé strany našel ve vápně v gólové pozici Gutheise, ten však střílel z první nad bránu soupeře. Ve 27. minutě mohli pro změnu gólově udeřit fotbalisté Třebětic. Na křížný pas si z levé strany naběhl nepokrytý Jan Chvátal, dostal se do šestnáctky, pálil na bližší tyč, byl tak přesný, že ji dokázal trefit, následně se stejný hráč dostal k opakovanému zakončení, které už si gólman Schneider pohlídal a ránu dokázal vyrazit.

Třetí čtvrthodina prvního poločasu už patřila více Spartakovcům. Hosté přebírali iniciativu a byli více nebezpeční. Ve 34. minutě po Pastierově přihrávce postupoval sám na branku Daniel, ale svou šanci prováhal. Z následné akce se už ale hosté střelecky prosadili. Z levé strany poslal přesný centr do vápna Pastier a nabíhající Filip Štěpánek z první uklidil míč pod břevno – 2:1.

Spolupráce stejných hráčů mohla ve 38. minutě znamenat i vyrovnání. Zleva centroval znovu Pastier, před bránící soupeře se tlačil Štěpánek, ale v tomto případě neměl potřebný prostor k přesnějšímu zakončení. Aktivní Pastier se prosadil přes bránící soupeře i tři minuty před přestávkou. Tentokráte se do šestnáctky protáhl z pravé strany, po jeho zpětné přihrávce branku soupeře minul Pál.

Po změně stran měli míč častěji na svých kopačkách hosté. Třebětičtí se stáhli před vlastní šestnáctku. Hosté sice svého soupeře dokázali zatlačit, ale šance nepřicházely.

Zhruba v polovině druhé půle převzali na několik minut iniciativu Třebětičtí, ale ani oni se do vážnější šance nedokázali dostat. V 74. minutě se z gólu, který znamenal vyrovnání radovali Spartakovci. Pastier prostrčil míč mezi obránci Nikitu Popovovi, který se kličkou dostal za vybíhajícího gólmana Urbánka a poslal míč do odkryté domácí svatyně – 2:2.

O čtyři minuty později mohli Kapličtí dokonat obrat ve vývoji skóre. Gutheis si na levé strana narazil míč s Popovem, protáhl se až před brankáře, střelou z úhlu ovšem Urbánka neprostřelil, následně se ke střele dostal i Štěpánek, ale trefil pouze bránícího protihráče.

Domácí se ve druhém poločase do šancí a střel příliš nedostávali. V 82. minutě po centru z pravé strany ojedinělá střela minula pravou tyč. V samotném závěru pak naopak Kapličtí mohli dvakrát rozhodnut o svém vítězstvím. Gutheis na levé straně uvolnil Popova, který poslal do vápna prudký přízemní centr, Svoboda v gólové pozici branku minul. Několik vteřin před závěrečným hvizdem se do gólové šance dostal zleva Pastier, v rozhodující chvíli těsně před zakončením si však míč ukopl, a i díky tomu skončilo střetnutí nerozhodným výsledkem.

Zápas rozhodně splnil očekávání, při řadě absencí dostali příležitost další hráči. Střetnutí se navíc odehrálo v rámci soustředění, takže to bylo pro všechny o to náročnější. 

FK Sokol Třebětice – TJ Spartak Kaplice 2:2 (2:1)

Branky: 13. M. Kelbler, 19. T. Chvátal – 35. F. Štěpánek, 74. N. Popov. Rozhodčí: Boček – Juráň, Kollmann. ŽK: 1:1 (Trávníček – F. Štěpánek). Diváků: 20.

Třebětice: Zejda – V. Novák, P. Kelbler, Trávníček, Švarc, Tříletý, V. Habr, T. Chvátal, J. Chvátal, Mart. Kelbler, V. Bastl. Střídali: Pokorný, Nehyba, Přívětivý, Havlík, Urbánek.

Kaplice: Schneider – O. Říha, Kuchař, Aibl, Mokoš, F. Štěpánek, Pál, Nowak, Gutheis, Daniel, Pastier. Střídali: F. Bílý, Svoboda, N. Popov, Lhotský.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama