Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor má za sebou veleúspěšnou sezonu

 
sobota, 23. července 2022, 18:16

Tábor - Fotbalový oddíl z Čekanic má za sebou nadmíru vydařenou sezónu 2021/22. V okresních soutěžích dokázal kralovat mezi muži, staršími i mladšími žáky a rovněž také v kategorii mini-přípravek. K tomu všemu ještě B-tým mužů zvítězil v soutěži slušnosti a tak většina pohárů z OFS putovala na Meteor.

Velká spokojenost na čekanickém vršku vládne i s výsledky v krajských soutěžích. Velmi mladý A-tým mužů skončil na výborném 3. místě v 1.A třídě. Starší dorostenci skončili na 5. místě v krajském přeboru i přesto, že v mnoha zápasech postrádali své opory, které již pravidelně nastupovaly za zmiňovaný A-tým. Starší žáci dopadli ještě o jednu příčku lépe a zejména jejich jarní výkony jsou velkým příslibem do budoucna. Obě mladší kategorie se umístily v samém středu tabulky, čímž rovněž minimálně naplnily předsezónní očekávání.

Kromě těchto velmi dobrých sportovních výsledků byl oddíl úspěšný i na poli funkcionářském, kde přes náročná licenční kritéria (mimo jiné vysoké nároky na trenéry a jejich dosažené vzdělání, počet dětí, spolupráce se ZŠ atd.) získal LICENCI STŘEDISKO MLÁDEŽE OFS. Tato skutečnost je velkou odměnou všem trenérům a funkcionářům za poctivou práci s mládeží za posledních více než 10 let a patří jim obrovské uznání a poděkování. Získáním střediska mládeže se Meteor zařadil mezi pouze 8 oddílů v Jihočeském kraji: FC MAS Táborsko, SK Dynamo České Budějovice, FC Písek, FK Jindřichův Hradec 1910, FK Junior Strakonice, FK Slavoj Český Krumlov, TJ Jiskra Třeboň.

Za zmínku stojí i individuální úspěchy členů oddílu. Trenér Jiří Smetana (odchovanec klubu) úspěšně absolvoval náročný trenérský kurs licence A jako jeden z nejmladších účastníků. Mladší dorostenec Gantogtokh Tuguldur zcela suverénním způsobem ovládl tabulku střelců v krajském přeboru díky úctyhodným 45 brankám v pouhých 24 zápasech. Tento počin neunikl skautům z Dynama ČB a od léta by se měl přesunout do tohoto prvoligového manšaftu. K tomu všemu odchovanec klubu Matouš Varačka (r. 2001) přestoupil v právě probíhajícím letním přestupním okně z Meteoru Tábor do FC MAS Táborsko a bude tak bojovat v druholigové konkurenci o své místo na výslunní.

Napsal(a) Petr Včelák | Foto FK Meteor Tábor
 


 
Reklama