Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí odehráli první přípravné utkání. Týnu podlehli 2:4

 
úterý, 19. července 2022, 11:24

Kaplice - Po měsíční zápasové pauze odehráli Kapličtí fotbalisté první přípravné střetnutí na nový soutěžní ročník. Do Kaplice zavítala týnská Olympie, účastník nejvyšší krajské soutěže.

Domácí trenér Ginzel do zápasu poslal téměř celé dvě kompletní jedenáctky, a to ještě někteří rekonvalescenti dostali volno. Samozřejmě chyběli bohužel také dlouhodobě zranění.

První poločas byl poměrně vyrovnaný, když se šance rodily téměř stejnoměrně před oběma brankami. Jako první zahrozili ve třetí minutě hosté. Na pravé straně se uvolnil Procházka, pronikl do vápna, střelu na přední tyč si gólman Schneider pohlídal.

V osmé minutě na druhé straně byl po Danielově přihrávce v gólové pozici Pastier, zakončení po zemi však postrádalo větší razanci.

Po deseti minutách hry pokoušel střelecké štěstí týnský útočník Maksym Maitak, střílel prudce, Schneider byl pozorný a míč za svá záda nepustil.

I v dalším průběhu byla hra poměrně vyrovnaná, střela domácího Štrbačky mezi tři tyče nesměřovala. Skóre mohli otevřít ve 34. minutě střetnutí Týnští, sám před gólmanem se objevil Houska, proti zakončení po zemi zasáhl Schneider reflexivně nohou. Nedlouho poté Michálek připravil palebnou pozici Maitakovi, ten opět pálil tvrdě, ale ani v tomto případě nedokázal domácího brankáře překonat.

V posledních pěti minutách první půle mohli vedení na svou strhnout Kapličtí a měli k tomu dvě gólové možnosti. Nejprve si Vanišova přihrávka našla cestu až k Pastierovi, který pronikl do vápna, zakončoval podél vybíhajícího brankáře, týnskou svatyni těsně minul. Krátce před pauzou se pak po dlouhém Schneiderově výkopu prodral až před brankáře Daniel, Milana Kubíka dokázal obejít, aby následně míč poslal do odkryté brány, ale gólovou radost mu zkazil vracející se Vařil, který skluzem zatarasil míči cestu za brankovou čáru. I díky tomuto obrannému zákroku skončilo první dějství bez branek.

Hned v první minutě druhé půle měl gól na noze Maitak, ale střídajícího gólmana Bílého nepřekonal. Na druhé straně Bárta uvolnil Svobodu, ale ten z dobré pozice vůbec nezakončil. Vzápětí na druhé straně měl gól na noze Houska, Bílého však překonat nedokázal. Vzápětí se neujala ani Vařilova křížná střela z dobré pozice.

Po změně stran měli hosté převahu, a díky tomu i více brankových příležitostí, skóre nakonec otevřeli po standardní situaci. Z přímého kopu se trefil Vladimír Dobal0:1.

Po hodině hry už to bylo o dva a byl to gól z kategorie šťastných. Bránící Aibl odkopem nastřelil dotírajícího Dominika Dumbrovského a míč skončil přesně u pravé tyče – 0:2. Vzápětí mohl vedení hostů navýšit Procházka, v gólové pozici však branku Spartaku přestřelil.

V polovině druhého poločasu byli Kapličtí blízko snížení. Gutheis před vápnem přistrčil míč Pálovi, technická střela orazítkovala spojnici týnské svatyně.

Dvacet minut před koncem se po kontaktu Svobody s Procházkou pískala poněkud přísnější penalta. Na střelu Maksyma Maitaka si Bílý sice sáhl, ale změně skóre zabránit nedokázal – 0:3.

Pak se gólu dočkali i Spartakovci. Pál přiťukl míč do šance Gutheisovi, jeho pokus střídající gólman Matyáš Kubík vytáhl konečky prstů nad břevno. Následoval roh. U rohového praporku se k míči postavil Petr Gutheis a balón zakroutil na přední tyč do branky – 1:3.

Radost domácím vydržela krátce. Hosté na pravé straně rychle rozehráli standardní situaci a na konci rychlé akce byl zakončující Tomáš Houska1:4.

Ve zbývajícím průběhu střetnutí mohly ještě skórovat oba dva týmy. Nejprve Spartakovci, Gutheis našel vpravo ve vápně nepokrytého Vaniše, křížné zakončení skončilo nad týnskou svatyní. Pak mohl na druh straně po Procházkově akci skórovat Houska, Bílého však nepřelstil.

V 85 minutě se podařilo domácím snížit a upravit tak na konečných 2:4. Aibl na hranici velkého vápna míč posunul Filipu Bártovi, jenž střelou do horní poloviny branky překonal brankáře Matyáše Kubíka – 2:4.

V samotném závěru si brankář Bílý poradil s křížným pokusem Maitaka. Po bezbrankovém prvním poločase hosté po změně stran byli aktivnějším týmem a po zásluze v přípravném duelu zvítězili.   

TJ Spartak Kaplice – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:4 (0:0)

Branky: 72. Gutheis, 85. Bárta – 53. Dobal, 60. Dumbrovský, 70. Maitak pen., 74. Houska. Rozhodčí: Juráň – Ernst, Kuchař. Bez karet. Diváků: 80.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Čutka, Gondek, Jan Fejtek, Vaniš, Kuchař, F. Štěpánek, Nowak, Daniel, Pastier. Střídali: F. Bílý, O. Říha, Aibl, Lhotský, Svoboda, Mokoš, Pál, Bárta, Gutheis.

Týn: Mil. Kubík – Hudeček, Vařil, Dobal, Brom, Račák, Dumbrovský, Procházka, Novák, Maitak, Michálek. Střídali: Houska, Maruška, Mat. Kubík.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec