Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Uplynulá sezóna se Chýnovu vydařila a druhé místo je pro tým vynikajícím úspěchem

 
pondělí, 4. července 2022, 15:25

Chýnov - Chýnovský celek získal v šestadvaceti mistrovských zápasech, kde se potkával s takovými renomovanými celky, jako jsou Hluboká nad Vltavou, Lišov, Meteor Tábor, Bernartice, Dačice a další, úctyhodných 53 bodů (25 na podzim a 28 na jaře), a to za 16 vítězství, 5 remíz a 5 porážek, při celkovém skóre 47:25. Na suverénní a zaslouženě postupující celek do krajského přeboru Hlubokou ztratili chýnovští fotbalisté celkem sedmnáct bodů, ale třetí tým tabulky, mužstvo Meteoru Tábor, předstihli nakonec o plných sedm bodů.

Mužstvo si v letošním ročníku, jak se říká, sedlo. Hráči bojovali ve všech zápasech jako tým a výsledkem je krásné druhé místo v tabulce. Těžko lze vyzdvihnout jednotlivce, ale absolutorium zaslouží především kapitán týmu a gólman v jedné osobě Jiří Průša, který mužstvo v řadě zápasů svými vynikajícími zákroky podržel a někteří útočníci soupeřů často jen kroutili hlavou nad tím, co dokázal vychytat. O tom svědčí i to, že chýnovští měli v celé sezóně v průměru na zápas pouze jeden obdržený gól, což je vynikající vizitka jak pro gólmana, tak pro celou obrannou činnost týmu.

Na druhé straně se však velmi často potýkali s produktivitou, neboť si dokázali téměř v každém utkání, a to i na hřištích soupeřů, vytvořit celou řadu gólových příležitostí, ale s jejich proměňováním byli bohužel často na štíru. V šestadvaceti zápasech dokázali vstřelit 47 branek, což ale nejsou ani dva vstřelené góly na zápas.

Na druhé straně je kladem to, že se do základní sestavy začali stále více prosazovat mladí domácí odchovanci: F. Zadražil, M. Štrouf, D. Havlík, bratři Hladíkové a další. Velké absolutorium za své letošní výkony však zaslouží i třicátníci: O. Mládek, Václ. Hruška, Vl. Hruška, J. Hruška apod., kteří se však bohužel někdy museli potýkat s řadou svých zranění a jejich neúčast v některých zápasech byla citelně znát.

Mužstvo bylo také velmi dobře doplněno i na trenérské lavičce, a to o asistenta trenéra P. Pilíka, který do týmu přinesl takový svěží vítr. O P. Pilíkovi je známo, že z každého utkání chce jako trenér vytěžit maximální bodový zisk a to přesně přenáší i do kabiny! Velký dík ale také patří za svou ne vždy lehkou práci vedoucímu mužstva a organizačnímu pracovníkovi J. Petrů.

Nyní má mužstvo od fotbalu zaslouženou přestávku, ale během měsíce července se již začne opět připravovat na novou mistrovskou sezónu. Co se týká hráčského kádru, ten by se neměl příliš měnit. Na odchodu jsou jen obránce M. Zítek a zřejmě i útočník D. Král, za něž se vedení mužstva bude snažit najít adekvátní náhradu.

První mistrovské utkání sehraje mužstvo 21. srpna a do té doby je v jednání i několik přípravných zápasů. Velké dík patří také chýnovským fanouškům, kteří domácí zápasy navštěvují ve velmi hojném počtu a svoji návštěvností patřili na svém hřišti mezi nejlepší v celé I. A třídě. Věřím, že diváci budou chodit na domácí zápasy i v dalším soutěžním ročníku.

Po návratu z posledního mistrovského utkání v Nemanicích se pak uskutečnila v Chýnově v bistru na hřišti vydařená dokopná za účasti starosty města O. Jaroše, výboru FC, sponzorů a několika fanoušků, která se nesla v duchu velice úspěšného celého soutěžního ročníku 2021/2022, neboť celkový zisk 53 bodů a konečné vynikající druhé místo hned za postupující Hlubokou n/Vlt. je pro chýnovský celek velkým úspěchem, kterého je třeba si vážit! Trenéři P. Holota s P. Pilíkem a předseda oddílu M. Mládek také hráčům na dokopné poděkovali za vzornou reprezentaci města Chýnova a za hráče pak promluvil kapitán J. Průša. Po té si již všichni přítomní na dokopné pochutnávali na grilovaném selátku a žízeň zaháněli ve velkém horku výborně vychlazeným pěnivým mokem.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer