Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trhové Sviny si po velkém boji potřetí v historii zahrají krajský přebor

 
pátek, 1. července 2022, 21:19

Trhové Sviny – Až nevídaně vyrovnané čelo tabulky nabídlo drama do posledních minut v I. A třídě, skupiny A. O postup se rvala trojice Trhové Sviny, Semice a Roudné. První jmenovaný tým tabulku nakonec ovládl. Po posledním zápase a vítězství nad Kaplicí musel čekat na výsledek ze Semic, aby mohl slavit účast v příštím ročníku krajského přeboru. Do karet mu nahrála domácím porážka Semic s Roudným. „Chceme v soutěži nějakou dobu vydržet,“ přeje si svinenský trenér Martin Písko.

Jste šampiony I. A třídy, jaký je to pocit?
Pocit je to samozřejmě úžasný. Za celá léta, co kluky trénuji, si to určitě zaslouží a uvidíme, co nám přinese krajský přebor.

Jak jste oslavili vítězství v soutěži?
(Směje se) Byla kašna a traktor s valníkem, všichni jsme naskákali do kašny. A když vám povím, že někteří kluci pili až do úterý do rána, tak tomu asi neuvěříte (směje se).

Očekávali jste před sezonou, že byste si mohli dokráčet pro prvenství?
Myslím si, že kdyby nebylo covidu, tak jsme o ten postup bojovali už nějaké tři roky. Takže jsme o tom určitě mluvili a chtěli jsme vyhrát.

O postup bojovaly tři týmy až do posledního kola, co říkáte na takto abnormálně vyrovnanou soutěž?
Lépe to dopadnout nemohlo, moc často se nestane, že by se v posledním kole rozhodovalo mezi třemi týmy o tom, kdo do krajského přeboru nakonec postoupí. Vyhráli jsme to nakonec my a pro nás to dopadlo na jedničku. Tímto směrem bych chtěl poděkovat i pogratulovat Roudnému, že v Semicích vyhrálo 3:2.

Krajský přebor se bude v Trhových Svinech hrát potřetí v historii. Pokaždé to bylo jen na rok a zase dolů, budete chtít tuto bilanci změnit?
Určitě tohle budeme chtít změnit. Doufáme, že tam minimálně jeden rok, snad jich ale bude co nejvíce, vydržíme. Kluci mají nějaký cíl, jsou mladí, dá se s nimi pracovat, takže nějaký delší časový úsek, třeba pěti let, bychom tu soutěž chtěli udržet, určitě nás ale nečeká nic jednoduchého.

Jednáte o nějakých posilách?
Nějaké posily se rýsují, ale ještě není nic hotového. Když to nevyjde, budeme příští rok hrát s tím, co máme k dispozici.

Kdy vám začne příprava?
Přípravu začínáme 12. července, budeme trénovat třikrát až čtyřikrát v týdnu plus zápas až do prvního mistráku. Přes léto bychom chtěli trénovat ještě dvakrát třikrát a v tom říjnu určitě už jen dvakrát, kluci mají práci, školu, více by to asi nešlo. Maximálně jednou za čtrnáct dní dodáme třetí trénink, kde budeme nacvičovat třeba standartní situace. Uvidíme, jak to hoši budou stíhat, ale to je asi v každém týmu stejné.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Spartak Trhové Sviny
 


 
Reklama