Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor doplatil na strašidelný závěr prvního poločasu

 
čtvrtek, 16. června 2022, 17:15

Kovářov - V předposledním kole I. A třídy prohrál Meteor Tábor v Kovářově 4:3. Hostům se nedařilo zejména v závěru prvního poločasu, kdy během šesti minut inkasovali tři góly. To se pak podepsalo na výsledném skóre.

První minuty utkání se odehrávaly převážně mezi vápny bez větších šancí. První vážnější situaci diváci viděli v 10. minutě, kdy se po centru Štumfola dostal do zakončení Janošík, ale jeho hlavička skončila vedle levé tyče.

O dvě minuty později se skoré měnilo. Po rohovém kopu se dokázal na přední tyči hlavou prosadit nejlepší střelec soutěže Brůžek. Hned na to měl na noze vyrovnání Velek, ale z malého vápna trefil uprostřed branky stojícího Baštýře.

Následovala hluchá desetiminutovka, kterou utnul Sedlák nevybíravým zákrokem na Fialu. Standardní situace se ujal Štumfol, který opět posadil míč na hlavu Janošíkovi a ten se tentokrát už nemýlil. Od té doby se hrálo mezi vápny skoro až do konce poločasu. Nejprve po přiťuknutí Nováka pálil z  hranice vápna Brůžek vysoko nad, poté se pokoušel na druhé straně trefit zařízení Neruda, ale také minul branku.

Už to vypadalo, že by poločas mohl skončit 1:1, ale Kovářov předvedl nevídané. Během šesti minut dokázal vstřelit tři branky a Meteor byl rázem sakra daleko od bodového úspěchu. Hosté několikrát nezareagovali na dlouhé nákopy za obranu a po zbytečných chybách je potrestali dvakrát Svojše a jednou Sedlák. Poločas tak skončil 4:1 pro Kovářov.

Po přestávce korigovali

Do druhého poločasu nastoupili aktivněji hosté z Tábora. Kovářov hrozil převážně z dlouhých nakopávaných míčů za obranu. První nebezpečnou šanci měl v 52. minutě zas a znovu hlavou hostující Janošík, ale Baštýř na poslední chvíli zachránil domácí od brzkého gólu.

V následujících několika minutách zahrozili domácí převážně aktivním Sedlákem, ale branku ani jednou netrefili. Meteor se dostal do zápasu gólem Fialy, kterého našel pěkným centrem Štumfol ze standardní situace. Hosté se tímto gólem dostali více do zápasu a začali si vypracovávat zajímavé šance ke skórování.

V 70. minutě vystřelil z hranice vápna Sedláček, ale Baštýř vyrazil střelu do šibenice směrem k rohovému praporku. Pravděpodobně poslední hřebíček do meteorské rakve mohl zasadit Břůžek v 75. minutě, ale v samostatném úniku po přihrávce
Pavlička netrefil bránu.

Pravidlo nedáš dostaneš platilo. Hosté se přiblížili zisku alespoň bodu v 78. minutě. Lachout vyslal na zteč středem hřiště Sedláčka a ten se nemýlil. Dal tak Meteoru ještě naději do závěrečné desetiminutovky zápasu.

Bohužel pro Meteor se v závěru udály už jen dvě situace, které stojí za zmínku. První zakončoval domácí Sedlák mimo branku. Po strkanici na hranici domácího vápna se snažil vykřesat poslední naději ještě Meteor, ale bohužel bez úspěchu. Zápas skončil vítězstvím Kovářova 4:3.

V posledním kole Meteor přivítá na čekanickém vršku Čtyři Dvory a bude bojovat o třetí místo v tabulce. Kovářov pojede na Slavii ČB. 

TJ ZD Kovářov – FK Meteor Tábor 4:3 (4:1)

Góly: 5. a 13. Svojše, 14. Brůžek, 42. Sedlák - 22. Janošík, 65. Fiala, 78. Sedláček. Rozhodčí: Vítek - Crkva, Křížek. ŽK: 4:4 (Kukučka, Brůžek, Novák, Suchan – Šedivý, Fiala, Velek, Janošík). Diváků: 100.

Napsal(a) David Fiala | Foto FK Meteor Tábor