Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor se proti Ševětínu nečekaně trápil

 
středa, 8. června 2022, 16:14

Tábor - Předposlední domácí utkání sehráli fotbalisté Meteoru proti jistému sestupujícímu, kterým je Ševětín. Utkání s jasným favoritem se však vyvíjelo, i kvůli špatné hře domácích, dost vyrovnaně. Meteor sice dokázal zvítězit, ale k ideálu to mělo hodně daleko.

Hned po úvodním hvizdu se nad hřištěm začalo blýskat a po propadnutém balónu za domácí obranu mohlo na straně Meteoru začít hřmít. To by ovšem svoji šanci musel proměnit kapitán Ševětína Klapuš. V 8. minutě se přihnal přívalový liják, který na deset minut přerušil zápas.

Po této krátké pauze už iniciativu nad utkáním převzal domácí celek, jenomže se těžko probíjel přes hostující val postavený na vápně. Ve 25. minutě to ze třiceti metrů zkusil Kollárik, který ale svým padáčkem přes brankáře nerozvlnil síť, poněvadž míč skončil na břevně brány. Další možnost domácích už však gólová byla, když se po centru Sedláčka prosadil hlavou Lachout.

I hosté měli dvě možnosti ke skórování ze dvou volných kopů těsně za vápnem, ale ani jeden nebyl nikterak nebezpečný. Krátce před pauzou mohl přidat pojistku Kollárik, který ale netrefil po centru ze strany branku. Do kabin tak šli za těsného vedení meteorští.

Druhý poločas se hrál prakticky stejně jako první. Domácí byli na míči a hosté se snažili hrozit z protiútoků. Nejnebezpečnější byla akce po levé straně ze 65. minuty, která ovšem ke smůle Ševětína skončila na tyči svatyně, kterou hájil domácí Šedivý. Za domácí o pár minut později spálil tutovku Kollárik, který v předbrankovém prostoru volil kličku, kterou mu však brankář na poslední chvíli vychytal.

V závěrečné desetiminutovce to ze zajímavé pozice zkoušel ještě Lachout, ale jeho střela ohrozila pouze rohový praporek. Tím také utkání skončilo. Zápas tak vyhráli domácí nejtěsnějším možným rozdílem a i díky dalším výsledkům jsou nadále v kontaktu se třetí příčkou.

Příští kolo Meteor zajíždí do Kovářova a Ševětín bude bojovat o první jarní body se Slavií, kterou přivítá na svém trávníku.

FK Meteor Tábor – SK Ševětín 1:0 (1:0)

Gól: 31. Lachout. Rozhodčí: Hanzlíková - Mráz, Černý. ŽK: 0:1 (Syrovátka). Diváků: 38.

Meteor Tábor: J. Šedivý  - D. Velek (73. L. Klestil), V. Kollárik (75. F. Široký), T. Syrovátka (68. J. Mrázek), P. Lachout, L. Neruda (60. M. Kolář), J. Pípal, V. Sedláček, N. Hera, F. Štrincl, M. Pecka.

SK Ševětín: J. Trnka - M. Malec, L. Chovanec (85. R. Louda), D. Dvořák (78. J. Šnorek), D. Klapuš, J. Vrána, M. Rakušan, D. Petřík, R. Stoklasa, T. Hegr (87. V. Syrovátka), J. Syrovátka (81. T. Němec).

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto FK Meteor Tábor