Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovice rozhodly o výhře nad Novou Vsí v první půli

 
středa, 8. června 2022, 09:11

Strunkovice nad Blanicí - Utkání dvou mužstev ze středu tabulky mělo být vyrovnané a tak se očekával zajímavý zápas.

Ten přišel od začátku hlavně ze strany domácích. Pustili se do svého soupeře s úsilím, které vedlo k brzkému gólu. Hned ve 3. minutě utkání po rozehrání přímého kopu skoro od rohového praporku hostující obrana míč nedokázala uklidit a ke střele ve vápně se dostal Kuneš. Jeho gólem Strunkovice vedly 1:0.

Další nebezpečná střela domácích přišla o chvíli později opět z přímého kopu, když dobře kopnutý přímák po zemi k tyči vyrazil novoveský gólman Cába na roh.

Skóre se měnilo opět v 10. minutě, když hosté ztratili míč na půlce hřiště a domácí vyrazili do rychlého brejku po pravé straně. Tam po vybojovaném míči Kadlec přihrál na volného Žurka, který svou střelou rozvlnil novoveskou síť podruhé - 2:0.

Jakoby hosté byli stále ještě v kabině. Další příležitost ke vstřelení gólu měl po samostatném úniku domácí Žurek, ale Cába jej vychytal a zamezil dalšímu gólu. Ve 28. minutě se hosté zlobili na rozhodčího, že faulující Koloušek dostal pouze žlutou kartu. Ten totiž nebezpečně fauloval hostujícího Beneše, který musel následně odstoupit z utkání.

Účet prvního poločasu uzavřel ve 38. minutě strunkovický Brom, když po lobu a narážečce Žurka prostřelil vše, co měl před sebou - 3:0. Domácí byli v prvním poločase lepším týmem, novoveským moc štěstí nepřálo.

Do druhého poločasu ale hosté vstoupili v úplně jiném rozpoložení s vědomím, že nemají již co ztratit. A byli to oni, kdo začal být lepším týmem a domácí najednou nevěděli kudy kam.

První nebezpečnou střelu vyslal hostující Graman v 51. minutě, ale gólman Kašpar se štěstím nohama jeho střelu vyrazil. Hned vzápětí přišla další šance Gramana, když jeho střela zblízka skončila pouze na tyči.

Ale i domácí měli v 59. minutě svou šanci, když se do samostatného úniku dostal opět rychlonohý Žurek, ale Cába jej vychytal i podruhé. Novoveský gólman zlikvidoval již druhý samostatný nájezd.

V 60. minutě přišla další střela hostujícího Holého, jeho střelu gólman Kašpar stěží vyrazil pouze na roh. Šanci ke zvýšení skóre měl domácí Kuneš, jeho střela ale prolétla těsně nad. V 75. minutě dostal centrovanou přihrávku na levou stranu volný Páník, jehož střelu ale nohou vyrazil dobře chytající Cába.

Hosté si ale gól za druhý poločas zasloužili a také se ho dočkali v 85. minutě. Na přímý kop Nováka si naběhl na přední tyči kanonýr Procházka a hlavou zavěsil - 3:1

Domácí Strunkovice byly lepší v prvním poločase a dokázali své šance proměnit. Ve druhém poločase byli lepší hosté z Nové Vsi, ale stačili vsítit pouze jeden gól, který na bodový zisk nestačil.   

TJ Blaník Strunkovice – TJ Nová Ves 3:1 (3:0)

Góly: 3. Kuneš, 11. Žurek, 38. Brom - 85. Procházka. Rozhodčí: Kocina - Talíř, Šíma. ŽK: 2:3 (Brych, Koloušek – Pech, Vodák, Graman). Diváků: 111.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Jan Škrle