Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Kaplické se v závěru usmálo štěstí a tři body zůstaly doma

 
pondělí, 6. června 2022, 13:11

Kaplice - Peripetie se zraněnými hráči neberou konce. Z vítězné sestavy z minulého kola vypadla hned trojice hráčů. Zranění a nemoci vystavily stopku Smolenovi, Štěpánkovi a Ondřeji Říhovi. Do sestavy se naopak vrátil omilostněný Štrbačka, v minulém kole absentující Daniel a poprvé od začátku hrající ještě ne ani šestnáctiletý Tomáš Nowak. Změny v sestavě musel udělat i hostující trenér Jan Pintér. Chyběli Lengyel a Tibitanzl. Místo nich se v základu objevili Carda a Jánošík.

První zaznamenání hodná příležitost se zrodila v minutě deváté. Z levé strany poslal do vápna přetažený centr Gutheis, hlavičku Daniela dokázal Jakub Hotový vyrazit a bránící spoluhráči míč odklidili do bezpečí. Hosté opláceli podobnou mincí. V sedmnácté minutě k tomu využili standardní situaci. Po centru z pravé strany se ve vápně dostal k hlavičce Carda, ale branku Spartaku minul.

Na druhé straně nedlouho poté obral Divoký o balón váhajícího Vrážka, z levé strany pronikl do vápna, ale zakončení mu nesedlo dle jeho představ a střelu po zemi Jakub Hotový kryl. V polovině prvního poločasu Daniel autovým vhazováním uvolnil Gutheise, ten se dostal do střelecké pozice, ale se střelou po zemi si Jakub Hotový poradil bez větších potíží.

Další komplikace pro domácího kouče Ginzela přišla ve 27. minutě, kdy musel hřiště nuceně opustit kapitán Divoký a do hry se dostal v áčku debutující Daniel Mokoš. Krátce na to se ke střele z levé strany dostal Aibl, kroutil míč na zadní tyč a branku Plané neminul o moc.

Kapličtí se dostávali daleko častěji do střelecký pozic než hosté. Ve 34. minutě pálil z pravé strany Kuchař, křížný pokus se mezi tři hostující tyče nevešel. Na druhé straně o několik minut později přihrával Šteyer do vápna nabíhajícímu Plojharovi, ale vybíhající Schneider byl u balónu dříve.

Největší šanci v prvním poločase měli Spartakovci, a to v samotném závěru první půle. Aibl našel na středu hřiště Gutheise, který pronikl do vápna, sám před Hotovým však poslal míč pouze nad břevno plánské svatyně. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Od druhého dějství již nenastoupil v hostujícím dresu Carda, kterého nahradil na place Martin Píchal.

Hosté měli svou největší příležitost po deseti minutách hry ve druhém poločase. Do samostatného úniku se dostal Petr Šteyer, při jeho zakončení svůj tým výrazně podržel dobře vyběhnutý Schneider a dorážející Píchal překopl nejen branku, ale i ochrannou síť za ní. Po hodině hry pak musel hostující kanonýr Šteyer nuceně střídat vinnou zranění.

Pak byl v krátkém sledu dvakrát v permanenci plánský brankář Jakub Hotový, který si pohlídal jak střelu Gutheise, tak i Štrbačky.

Jinak druhý poločas byl hodně rozkouskovaný střídáními. Domácí opticky drželi míč častěji na svých kopačkách, ale dlouhé minuty se jim nedařilo dostat do dobře fungující obrany soupeře. Po Šteyerově odstoupení se již hosté do vážnějšího zakončení prakticky nedostali. S blížícím se koncem bylo téměř jisté, že o vítězi může rozhodnout jediný gól. Nakonec tomu tak bylo.

Osm minut před koncem se štěstěna usmála na Spartakovce. Daniel prostrčil míč do vápna, nepokrytý Nikita Popov se dokázal uvolnit a střelou po zemi překonal brankáře Jakuba Hotového – 1:0. Při své premiéře v dresu kaplického Spartaku rozhodl celé střetnutí.

Hosté se pak ve zbývajícím čase vrhli do útočení. V nastaveném čase se k akrobatickému zakončení dostal nestárnoucí Ladislav Fujdiar, ale jeho nůžky postrádaly razanci, a navíc míč letěl do připravených rukavic brankáře Schneidera. V hodně kombinované sestavě s několika debutanty Kapličtí získali cenné tři body.   

TJ Spartak Kaplice – SK Planá 1:0 (0:0)

Branky: 82. N. Popov. Rozhodčí: Kříž – Cigáň, M. Novotný. ŽK: 1:1 (Kuchař – Kitzler). Diváků: 163.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Čutka, Aibl, Kuchař, Daniel, Divoký (27. Mokoš), Nowak (71. Janoušek, 78. Lhotský), Gutheis, Pál (56. N. Popov), Svoboda (65. Koubek).

Planá: J. Hotový – Pešek, Motyka, Vrážek, O. Hotový, Plojhar (84. Fujdiar), Samek, Kitzler, Jánošík (73. Kneys), Carda (46. Píchal), Šteyer (60. T. Pintér).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec