Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Meteor Hlubokou potrápil, v poločase vedl, nakonec ale neveze z podzámčí ani bod

 
čtvrtek, 2. června 2022, 16:45

Hluboká nad Vltavou - Netradičně už v pátek sehrál Meteor další zápas 1.A třídy. Tentokrát mužstvo od Jordánu vyrazilo do podzámčí na trávník Hluboké.

Hluboká měla už před zápasem jistotu prvenství, ale přesto nenechala nic náhodě a postavila téměř kompletní kádr. Možná i z toho důvodu, že měla Meteoru vracet podzimní porážku 0:2, což se domácímu výběru nakonec povedlo a po výsledku 2:1 zůstaly body doma.

Do první vážnější situace se dostali hosté, když z hranice vápna vystřelil Velek, ale jeho střelu k tyči vychytal domácí brankář Moudrý. Do další šance se dostali opět hosté, když se po přiťuknutí Velka dostal až na hranici penalty Lachout, ale jeho střela zamířila přímo do rukavic domácího brankáře. Následoval dost kontroverzní moment ve vápně domácích, když Sedláček vypíchl balón obránci a následně byl podražen vyběhnuvším brankářem. Píšťala rozhodčího však zůstala němá.

Další šanci si vypracovala už také Hluboká, když se v 10. minutě prosmýkl do vápna šikovně Rottenborn, ale střelu nezamířil přesně. O pár minut později rozjeli domácí pohlednou akci po levé straně, ale obrana Meteoru byla včas na pozicích a míč odvrátila.

Ve 20. minutě se do velké příležitosti dostal stoper Meteoru Pípal, který si našel míč po standardní situaci, ale brankář Moudrý se proti jeho zakončení vyznamenal. Ve 26. minutě už byl ovšem balón v síti. Za hosty se po rohovém kopu prosadil Pípal, pro kterého to byla druhá sezónní trefa.

Krátce před pauzou mohl domácí celek vyrovnat, jenomže opět netrefil bránu. Do kabin tak šli v lepším rozpoložení hosté, kteří vedli 0:1.

Do druhého poločasu vstoupila Hluboká jako uragán a už po jedné minutě vyrovnala, když si nakopnutý míč za obranu našel Hájek, který udělal kličku Šedivému a zakončil do prázdné brány. Za dalších pár minut se stala identická situace, jen s tím rozdílem, že kousek před brankovou čárou zastavil míč dobrým obranným zákrokem Štumfol.

Domácí tak šli do vedení až v 66. minutě, když se po faulu na Fundu kopala penalta. Tu si vzal na starosti Hájek a svým druhým gólem v zápasem se v tabulce střelců dostal už na 15 branek.

Meteor se poté snažil utkání vyrovnat, ale snaha hráčů v šedivých dresech vyšla naprázdno. Hluboká už si další gól dát nenechala a dokráčela si tak pro další tři body.

Příští kolo Meteor přivítá poslední Ševětín a Hluboká poměří síly s českobudějovickou Slavií.

TJ Hluboká nad Vltavou – FK Meteor Tábor 2:1 (0:1)

Branky: 46. a 66. (pen.) Hájek - 26. Josef Pípal. Rozhodčí: Tůma - Šíma, Klimeš. ŽK: 4:2 (Blažek, Hájek, Stráský, Antoš – Pípal, Lachout). Diváků: 100.

Hluboká: Moudrý - Antoš, Stráský, Blažek, Krejčí, Kolafa, Funda, Rottenborn (76. Matásek), Křiváček, Kadlec - Hájek (80. S. Legdan).

METEOR Tábor: Šedivý - Kollárik (72. Jan Pípal) , Velek (68. Neruda), Syrovátka (56. Janošík), Široký, Fiala, Lachout, Sedláček, Pecka (76. Štrincl), J. Pípal, P. Štumfol.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Meteor Tábor
 


 
Reklama