Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov si doma poradil s Lokomotivou a zaslouženě bral tři body

 
středa, 1. června 2022, 22:58

Lišov - Fotbalisté Lišova porazili Lokomotivu České Budějovice i podruhé v sezóně. Na podzim Lišov vyhrál v Suchém Vrbném 5:1, doma si poradil 3:1.

Lokomotiva přijela s motivací odvety za podzimní domácí porážku 1:5 a od počátku byla nebezpečná. Ve 4. minutě po obehrání dvou obránců pronikl do vápna Martin Wenzl, míč mu ale odebral Matěj Šachl.

Domácí odpověděli několika útoky zakončenými neúspěšnou střelou nebo ofsajdem. Ve 23. minutě vyslal nečekanou střelu několik metrů za vápnem Voneš, ale míč ze „šibenice“ bravurně vyrazil Sojka do rohu. Po dvou minutách si zpracovával ve vápně míč z centru osamocený Hladík, jehož v poslední chvíli o něj obral Hlaváč.

Ve 34. minutě měli hosté největší šanci, když Janů doběhl míč ze strany na rohu malého vápna a usměrňoval jej do branky. Sojka pádem pod nohy odrazil míč zpět na Janů, od nějž spadl do autu za brankovou čáru.

Pak už přišli domácí ke změně ve skóre, když ve 37. minutě překvapil obranu hostů nečekaným nákopem z vlastní šestnáctky Koláček, na míč krásně naběhl Červenka a po perfektním zpracování nedal šanci ani Rodenovi 1:0.

Domácí se namlsali a mohli do přestávky ještě zvýšit, tentokrát ale dobře rozehrané útoky eliminoval Roden, který zlikvidoval dvě střely Kandla a jednu Matěje Šachla.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, když v 47. minutě po kombinaci Hlaváče a Matěje Šachla vychytal Kandlovu střelu z voleje Roden. Vzápětí kopal Bouchal trestný kop několik metrů za vápnem, Roden ale vyrazil míč do rohu. Po jeho zahrání tvrdě hlavičkoval Bambule, míč však Roden bravurně vyrazil do pole.

V 50. minutě byl tlak domácích završen druhým gólem, který byl od počátku jako „přes kopírák“. Na dlouhý nákop za obranu naběhl Kandl, míč po zpracování předal Červenkovi, který mu jej po obehrání obránce přihrál zpět a Kandl ze dvaceti metrů téměř vymetl šibenici - 2:0.

V 54. minutě po autu Jakuba Šachla prodloužil Bouchal míč na Kandla, ten uvolnil Červenku, jehož vychytal Roden. Vzápětí hosté rychlým protiútokem poprvé ohrozili branku, když Hladík prostrčil míč za obranu, Janů ale přestřelil.

V 57. minutě už se hosté dočkali, když Janů vystihl nedůrazně zahranou Koláčkovu malou domů a nedal Sojkovi šanci - 2:1. Hosté vycítili určitou šanci, jejich snaha však byla domácími vcelku bez problémů eliminována, a tak už si žádnou tutovku nevytvořili.

Domácím dobře do hry zapadli vystřídavší hráči, což vyvrcholilo v 79. minutě, kdy po kombinaci Faktora a Vávry dostal do vápna míč Jakub Šachl a po rychlé kličce jej umístil bodlem k tyči - 3:1. Do konce se již nic podstatného nestalo a tak asi ze stovky diváků byla drtivá většina s výsledkem spokojena.

Jiří Beneda (trenér Lišova): “Utkání bylo od začátku docela zbytečně vyhrocené a plné osobních soubojů. V prním poločase jsme z první vážné šance dali gól a ve druhém poločase jsme si to již pohlídali.”

SK Lišov – TJ Lokomotiva České Budějovice 3:1 (1:0)

Branky: 37. Červenka, 51. Kandl, 80. Šachl J. – 58. Janů. Rozhodčí: Barva - Vítek, Průchová. ŽK: 1:1 (62. Šachl J. – 60. Čapek). Diváci: 100.

SK Lišov: Sojka Jan – Šachl Matěj, Shýbal Petr, Koláček Miroslav, Račák Karel (46. Průša Martin) – Hlaváč Jan (83. Martinec Patrik), Červenka Aleš (74. Vávra Petr), Bambule František, Šachl Jakub (81. Burda Lukáš) – Kandl Petr (65. Faktor Martin), Bouchal Daniel. Trenér Beneda Jiří

Loko ČB: Roden Václav – Wenz Jan (71. Marek Zdeněk), Wenzl Martin, Čapek Roman, Voneš Ondřej (81. Martínek Ondřej), Fošum Robert (46. Martinec Jakub), Nechuta Stanislav (57. Mohamed Khalil Ayeb), Wimmer Václav, Hladík Ondřej, Janů Josef (79. Tomášek Jaroslav), Leština Václav.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák