Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští potvrdili roli favorita a českobudějovickou Slávii porazili rozdílem tří branek

 
úterý, 31. května 2022, 09:24

Chýnov - Domácí si na každý poločas schovali dva góly a českobudějovickou Slavii porazili 4:1. Díky výhře se Chýnov udržel na druhém místě za Hlubokou.

Začátek zápasu měli domácí plně pod kontrolou a již v 10. minutě svítil stav na ukazateli 2:0. V 8.min. prošel svým typickým způsobem do trestného území hostů Václav Hruška a přesnou střelou k tyči dostal domácí celek do vedení 1:0.

Hned o dvě minuty později nezachytili hostující stopeři výkop domácí opory v brance Průši a rychlý Král chytře přeloboval vyběhnuvšího brankáře Mendlíka a zvýšil již na 2:0.

V 19. minutě po rohovém kopu Krále dorážel míč do českobudějovické branky zcela volný Zadražil, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Hosté dali o sobě vědět ve 31. minutě, ale jejich dobrou kombinační akci zablokoval na poslední chvíli domácí Rytíř. Ve 37. minutě unikl domácí rychlík Mareš, šel zcela sám na budějovického brankáře, ale jeho vyloženou šanci skvěle zlikvidoval gólman Mendlík. Ve 39. a ve 43. minutě se na druhé straně také dvakrát blýsknul domácí Průša, který vychytal ve vyložených šancích nejdříve Marušku a pak i Korbela, takže poločas skončil dvoubrankovým vedením domácích.

Do druhé půle vstoupili domácí opět velice dobře a již ve 47. minutě běžel Král opět zcela sám na nejlepšího hráče hostů brankáře Mendlíka, ale ten jej opět výborným zákrokem vychytal.

Hosté opět tahali za kratší konec, neboť domácí si vytvořili velký tlak a ten korunovali v 63. minutě po akci Krále brankou J. Hrušky, který byl na hřišti pouhé tři minuty - 3:0. Hned o minutu později výborně vystřelil z úhlu domácí Havlík a jeho střelu zastavila pravá tyč hostující branky za již překonaným Mendlíkem.

Po té se Slávia přece jen vymanila z domácího tlaku a v 75. minutě snížil po chybě domácí obrany budějovický Pinc - 3:1. V poslední čtvrthodině se již zápas víceméně dohrával, hosté na obrat neměli a naopak v 85. minutě zvýšili domácí své vedení na 4:1, když svůj první gól v krajské soutěži vstřelil po načasované přihrávce J. Hrušky před odkrytou branku střídající Pták.

Pavel Pilík (asistent trenéra FC Chýnov): "Prvních dvacet minut bylo zcela jasně v naší režii, kdy jsme hráli útočný nátlakový fotbal a vstřelili jsme i dva pěkné góly. Po té si však soupeř také vypracoval dvě velmi dobré šance, při kterých nás podržel výbornými zákroky brankář Průša. Ve druhé půli jsme zvýšili na 3:0, ale hosté pak po naší velké chybě v obraně korigovali. Poté jsme zvýšili na 4:1 a několik dalších velkých šancí jsme ještě neproměnili, což je celé jaro naším velkým problémem. V týdnu se chceme dobře připravit na zápas s dalším českobudějovickým týmem, kdy se v sobotu střetneme v Českých Budějovicích s Lokomotivou."

Karel Šíma (vedoucí mužstva Slavie ČB): "Opět jsme museli mužstvo doplnit několika i mladšími dorostenci, neboť se v současné době potýkáme s nedostatkem hráčů. Do Chýnova jsme jeli s tím, že zde můžeme jen překvapit. Domácí vyhráli zcela zaslouženě a k výhře jim gratuluji. Od vyšší prohry nás zachránil výborný výkon brankáře Mendlíka, který byl jasně naším nejlepším hráčem."

FC Chýnov - Slavia České Budějovice 4 : 1 (2 : 0)

Góly:  8. Václav Hruška, 10. Král, 63. J. Hruška, 85. Pták. Rozhodčí: Petričák - Jeřábek, Ťupa. ŽK: 0:2 (Korbel, Snížek). Rohové kopy: 10:2. Diváků: 120.

FC Chýnov: Průša – Rytíř, Doubrava, F. Zadražil – D. Havlík, Mládek, Václ. Hruška, (46. O. Hladík, 74. Pták), Mareš, (60. J. Hruška), J. Hladík, (60. Petrů) – Vl. Hruška, (70. Štrouf), Král. Trenér Petr Holota.

Slavia Č. Budějovice: Mendlík – Voldán, Bláha, Bohůnek, Snížek – Pinc, Hosnedl, (7. Hajný), Vršitý, Rajzl – Korbal, Maruška, (74. Musil). Trenér Pavel Janků.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer