Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov dovršil ve druhém poločase obrat a v derby porazil Meteor Tábor

 
úterý, 24. května 2022, 09:02

Jihočeský kraj - Předposlední májový víkend patřil v Táboře fotbalu zásluhou čekanického Meteoru, který na svém trávníku přivítal souseda, a to jak z pohledu tabulky, tak zeměpisné polohy. Velice důležitý zápas měl zápletku hned od úvodních minut, kterou rozuzlil celek z Chýnova ve druhé půli, kdy se mu podařil velkolepý obrat.

Úvod zápasu patřil jednoznačně domácím, kteří měli i trochu smůly v zakončení. Nejprve Sedláček a po něm i Kollárik, kteří o kousíček minuli bránu, kterou hájil Průša. Další příležitost, která přišla ve 13. minutě, už ale Meteor zužitkoval, když se do míče z hranice vápna opřel Lachout - 1:0.

O chvíli později se do nadějné možnosti dostal díky své rychlosti Mrzena, jenomže Průša ho vychytal. Tentýž hráč se však ve 23. minutě dostal do další šance a tu už využil na jedničku - 2:0.

Za dalších pět minut postupoval na hostující bránu osamocený Lachout, ale brankář na poslední chvíli vystihl kličku a udržel tak naděje svého týmu. V závěru prvního dějství měl ještě možnost Sedláček, ale opět nevyzrál na dobře chytajícího Průšu.
 
Druhý poločas odstartoval nevybíravý zákrok hostujícího Krále na zkušeného Fialu, za který rozhodčí tasil žlutou kartu. O pár chvil později už byl Král fotbalovější, když si našel ve vápně míč, ale přestřelil bránu. Hned poté mohlo udeřit na druhé straně, jenomže unikajícího Kollárika po pěkné přihrávce Velka, skvěle vychytal opět chýnovský brankář.

V 58. minutě už ale branka padla a Chýnov ožil. Z vápna se prosadil střelou k tyči Mládek - 2:1. Meteor si však stále dokázal vypracovat možnosti ke skórování, jenomže po rohovém kopu se vyznamenal opět hostující gólman, který reflexivně vytáhl zakončení a krátce na to pomohla i obrana, která vykopávala střelu Lachouta z brankové čáry.

V 65. minutě se vyznamenal také Šedivý v bráně Meteoru, který bravurně vychytal Krále. V 77. minutě se však chýnovským podařilo
vyrovnat, když se po zmatku ve vápně dostal míč na nejvyššího hráče na hřišti Václava Hrušku, jenž hlavou vyrovnal - 2:2.

Chýnov se poté dostal ještě více na koně a v 82. minutě se po chybě v domácí obraně pískala penalta. Tu si vzal na svá bedra hrdina zápasu Průša a s přehledem ji proměnil - 2:3. Čtvrtý gól Chýnova vstřelil Král v 89. minutě při power-play domácích, když se Šedivý vydal na rohový kop. Na časomíře tak na konci zápasu svítilo skóre 2:4.

Důležité tři body tak z tohoto utkání vydolovali hosté, kteří se dostali na druhé místo tabulky. Domácí naopak klesli na pátou příčku a příští týden vyrazí na Hlubokou, kde je také nečeká nic lehkého. Chýnov přivítá na domácím hřišti Slavii ČB.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Skoro celý první poločas jsme byli všude pozdě, jako tým jsme nefungovali a nezvykle plno chyb jsme se tentokrát dopouštěli i v obranné činnosti. Můžeme děkovat především brankáři Průšovi, který nás uchránil ještě asi od dalších dvou nebo tří gólů. Ke konci půle jsme však změnili rozestavení na 3-5-2, v šatně jsme si něco řekli a najednou to začalo fungovat. Domácí byli najednou v útlumu, my jsme začali hrát a posledních 25 minut již bylo zcela v naší režii. Tentokrát se nám povedla i všechna střídání. Těchto třech bodů ze hřiště velice kvalitního a těžkého soupeře si velmi vážíme."

FK Meteor Tábor - FC Chýnov 2:4 (2:0)

Góly: 13. Lachout, 23. Mrzena - 58. Mládek, 77. Hruška Václav, 82. Průša (pen.), 89. Král. Rozhodčí: Kaštánek - Žemlička, Novák. Delegát: Vrzal. ŽK 4:6 (Lachout, Pecka, Kollárik, Štrincl - Hruška, Král, Havlík, Pták, Štiller, Václav Hruška). Diváků: 100.

METEOR Tábor: J. Šedivý - M. Mrzena (46. J. Mrázek), V. Kollárik, D. Velek (77. L. Klestil), F. Široký, P. Lachout, D. Fiala, V. Sedláček, F. Štrincl, M. Pecka, P. Štumfol.

FC Chýnov: J. Průša - J. Hruška (46. J. Hladík), A. Rytíř, J. Doubrava (62. O. Hladík), V. Hruška - M. Štrouf (46. J. Petrů), V. Hruška, F. Zadražil, O. Mládek, D. Havlík (71. J. Pták) - D. Král (90. D. Štiller).

Napsal(a) David Fiala | Foto Miroslav Holer