Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Netolice vyválčily všechny tři body v Kaplici

 
pondělí, 23. května 2022, 21:18

Kaplice - Kapličtí v minulém kole obrali o body o postup bojující Roudné. Proti Netolicím, celku z opačného pólu tabulky, tedy pomýšleli na plný bodový zisk. K řadě absencí v jarní části sezóny se přidali další, a tak trenér Ginzel nemohl nově počítat se zraněným Vanišem a distancovaným Štrbačkou. Hosté přijeli do Kaplice povzbuzeni výsledky z posledních dvou zápasů, když dokázali naplno zabodovat na hřišti prachatické rezervy a doma přehráli poměrem 4:0 Planou.

Hrálo se před velmi pěknou diváckou návštěvou, ale kvalita utkání musela přítomné fanoušky zklamat. Hosté zatažení do obrany pozorně bránili, domácím fotbalistům se nedařilo v kombinaci, chyběla větší kreativita a nápad dostat se do zhuštěné obrany soupeře. Netoličtí se spoléhali v ofenzivě především na standardní situace. Dlouhé minuty nebylo k vidění nic zaznamenání hodného.

Snad až ve 28. minutě, kdy trestný kop ze strany zahrávali hosté. Po centru Balouška hlavičkoval mimo bránu Jakub Varyš. O několik minut později si gólman Schneider poradil s prudkou ranou Andrese, následně pak Raušer zpětnou přihrávkou oslovil Varyše, ale skákavá střela mezi tři kaplické tyče nesměřovala.

Na druhé straně se po centru Pastiera dral do zakončení hlavou Štěpánek, ale úspěšný nebyl. Bezbrankový stav se změnil sedm minut před pauzou. Kaplický kapitán Jiří Divoký si to namířil vstříc hostující svatyni, před vápnem si narazil míč s Danielem, protáhl se do vápna, křížnou střelu sice zastavila tyč, ale dorážka stejného hráče poslala Spartakovce do vedení – 1:0.

Krátce před poločasem pak mimo pravé tyče skončila tečovaná střela Aibla. Do kabin i přes nepříliš povedený výkon docházeli spokojenější domácí fotbalisté.

Zřejmě klíčový moment celého střetnutí byl k vidění po dvou minutách hry po změně stran. Střídající Smolen ideální přihrávkou našel ve vápně volného Pastiera, který v gólové pozici však nedokázal Lukáše Varyše prostřelit. A tak platilo otřepané, a všem dobře známé, nedáš, dostaneš. V padesáté minutě bylo vyrovnáno. Rohový kop zahrával Baloušek a na přední tyči úspěšně hlavičkoval Filip Rokůsek1:1.

Nekvalitní fotbalová podívaná pak pokračovala i v druhém poločase. Kapličtí se utápěli v nepřesnostech, marně se snažili něco vymyslet na zhuštěnou obranu soupeře. V polovině druhého dějství jim mohl vedení zajistit Jakub Varyš, z dobré pozice ale branku Spartaku minul.

Na druhé straně se ke střele zpoza vápna odhodlal Pastier, mířil však jen nad bránu Netolic. Stejný hráč se ke střele dostal i o několik minut později, kdy se za vápnem dostal k odraženému míči, povedenou ránu k pravé tyči však stačil Lukáš Varyš vyrazit na rohový kop.

Čtvrthodinu před koncem naopak druhý gól vstřelili hosté. A jak jinak než po rohovém kopu. Po Balouškově centru se na přední tyči opět prosadil Filip Rokůsek1:2.

Nedlouho po inkasovaném gólu mohli Spartakovci vyrovnat. Po spolupráci Říhy s Pastierem se do koncovky dostal Daniel, jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Ve zbývajícím čase se sice domácí snažili smazat jednogólové manko, ale nedařilo se jim dostat se do vážnější šance. Dohrávali nepovedený zápas v křeči. Netoličtí díky pozorné obraně své těsné vedení uhlídali, zvítězili potřetí v řadě. Spartakovci budou chtít na nepovedený zápas co nejrychleji zapomenout.

TJ Spartak Kaplice – 1. FC Netolice 1:2 (1:0)

Branky: 38. Divoký – 50., 75. Rokůsek. ŽK 2:2 (Gutheis, Daniel – J. Varyš, Raušer). Rozhodčí: Jeřábek – Petričák, Syrovátka. Diváků: 185.

Kaplice: Schneider – O. Říha (86. Lhotský), Čutka, Aibl, Kuchař (88. Nowak), Pastier, Divoký, Gutheis, F. Štěpánek (81. Svoboda), Daniel, Pál (46. Smolen).

Netolice: L. Varyš – Andres, Rokůsek, Lukáš, Plojhar, Borovka, Baloušek, Fux (80. Šulc), Pivoňka, J. Varyš, Raušer (71. Skála).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec