Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Duel týmů ze spodku tabulky vyzněl jasně pro Veselí

 
pondělí, 23. května 2022, 10:04

Veselí nad Lužnicí - Utkání celků ze spodní části tabulky se odehrál plně v režii domácího týmu. Nebýt nízké produktivity domácích, mohlo být skóre mnohem vyšší.

Začátek prvního poločasu byl oboustranně opatrný, ale brzy se začaly množit šance domácí Lokomotivy. Ve 14. minutě se dostal do sóla Mikeska, ale netrefil branku hostů. Ve 20. minutě Ježek lobem překonal hostujícího brankáře Trnku, ale míč skončil pouze na tyči. O minutu později Mikeska krásně uvolnil Čecha, ale jeho střela mířila příliš vysoko.

Ve 30. minutě se domácí konečně dočkali. Ježek skvostně uvolnil do sóla Mikesku, který se tentokrát nemýlil – 1:0.

Jedinou příležitostí hostů v prvním poločase byla ve 37. minutě střela Šáleného, kterou ale domácí brankář Mach bezpečně chytil.

Domácí měli do přestávky ještě jednu šanci na navýšení skóre ve 39. minutě, kdy pravý obránce Nuhlíček nádherně prošel přes tři hostující hráče, předložil nahrávku osamocenému Ježkovi, který si ale trestuhodně míč předkopl a tudíž byl u míče dříve hostující brankář.

Domácím se náramně povedl nástup do druhého poločasu. Ve 48. minutě zopakovali stejnou akci jako před úvodním gólem. Ježek opět nádherně uvolnil Mikesku a ten se opět nemýlil – 2:0.

V 55. minutě podnikl agilní Ježek samostatný únik, který zakončil přesnou střelou – 3:0.

Domácí byli i nadále lepším týmem. V 59. minutě trefil střídající Vaněk břevno. Čtvrtou branku mohl přidal v 61. minutě Kolář. Přešel na levé straně přes tři hráče soupeře, ale jeho střelu vytlačil hostující brankář na roh.

Potom se dvakrát osmělil střídající hráč hostů Sládek. V 68. minutě zakončoval do prázdné branky, ale domácí Návara jeho střelu odvrátil na roh. V 71. minutě Sládek vystřelil ze 16 metrů, ale domácí brankář Mach vyrazil míč na rohový kop.

Poslední šanci zápasu měl v 75. minutě domácí Mikeska. Jeho krásný lob ale hostující brankář chytil a tím zabránil hattricku domácího hráče.

Zbytek zápasu se odehrál v poklidu. Domácí tým se touto výhrou zachránil v soutěži. Na hostujících hráčích byla znát po celém utkání jistá odevzdanost a smíření s pádem do nižší soutěže.

Loko Veselí – Ševětín 3:0 (1:0)

Branky: 30. a 48. Mikeska, 55. Ježek. ŽK: 1:1 (Návara – Chovanec). Rozhodčí: Herzog – Průchová, Rous. Diváci: 80.

Veselí nad Lužnicí: Mach – Nuhlíček, Lukáš (15. Návara), Hájek, Kolář – Bursík, Čížek, Čech (81. Kirilovicz), Marcilis (57. Vaněk) – Ježek (57. Fichtner), Mikeska.

Ševětín: Trnka – Chovanec, Kupec, Božovský, Petřík – Klapuš, Kokeš (57. Sládek), Šálený, Dvořák (64. Hegr) – Novotný Radim, Novotný Petr.

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Ján Honza