Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborský Meteor vydřel výhru v Nemanicích

 
čtvrtek, 28. dubna 2022, 22:20

Nemanice - Zajímavý zápas byl k vidění v 18. kole 1. A třídy v Nemanicích, kam zavítal táborský Meteor. V tabulce oba soky sice dělilo několik bodů, ale zápas byl otevřený až do posledních minut.

Výhru 2:1 a tři body strhli na svoji stranu hosté v 89. minutě proměněnou penaltou.

Do utkání vstoupili podle očekávání lépe mladíci z Tábora, kteří již ve 3. minutě otevřeli skóre zásluhou Kollárika, který uklidil míč do sítě po centru Sedláčka. Tato branka ale Meteor uspokojila a postupem času se hra začala vyrovnávat.

Druhou šanci zápasu měl však opět Meteor, ale Sedláček ve složité situaci, v těsné blízkosti brankáře, nedokázal pořádně vystřelit. Ve
25. minutě tak mohlo být srovnáno, ale Šedivý dobrým zákrokem udržel vedení svého týmu. V závěru poločasu měl ještě po přistrčení od Lachouta nadějnou možnost Kollárik, který bohužel pro svůj tým netrefil bránu. Poločas tedy skončil výsledkem 0:1.

Ve druhé půli byl na balónu opět více hostující celek, který se ale jen těžko prokousával přes domácí val. Když už se to povedlo, tak Neruda v úniku sám na brankáře šanci neproměnil.

Nemanice svoji důraznou hrou v zadních řadách a taktikou na protiútoky uměly také pozlobit, což dokonale potvrdil v 64. minutě Čapek, jenž jeden takový protiútok přetavil ve vyrovnávací gól.

V 80. minutě dostali hosté možnost volného přímého kopu z hranice vápna, ale střela Fialy nenašla cíl. Utkání už se tak schylovalo k remíze, jenomže v 88. minutě byl při zakončení tvrdě atakován Pecka a rozhodčímu nezbylo nic, než nařídit penaltu. Tu proměnil zkušeně exekutor Fiala, který tak rozhodl svým gólem další venkovní zápas.

Meteor se díky třem bodům vyhoupl na třetí místo tabulky a příští kolo bude svoji pozici potvrzovat na Slavii, kde to také určitě nebude nic snadného. Nemanice po dobrém výkonu zůstaly na 11. příčce a příští zápas vyrazí na horkou půdu do Kovářova.

SK Nemanice - FK Meteor Tábor 1:2 (0:1)

Góly: 64. Čapek - 3. Kollárik, 88. Fiala (pen.). Rozhodčí: Kubečka - Louda, Kurka. Delegát: Kučera. ŽK: 2:0 (Křiváček, Záveský). ČK: 1:0 (89. Křiváček). Diváků: 80.

SK Nemanice: M. Končok - J. Lukáš, J. Křiváček, J. Hucek, M. Severa, M. Strnad - M. Matoušek (74. P. Babka), S. Dubský ml., V. Čapek, D. Strnad - F. Záveský.

FK METEOR Tábor: J. Šedivý - L. Neruda (59. T. Syrovátka), D. Velek (48. J. Pípal), F. Široký, V. Sedláček, V. Kollárik (79. P. Hořejší), D. Fiala, J. Pípal, P. Štumfol, P. Lachout, M. Pecka.

Napsal(a) David Fiala | Foto Meteor Tábor