Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V duelu mezi Veselím a Lokomotivou se diváci gólové radosti nedočkali

 
středa, 27. dubna 2022, 10:44

Veselí nad Lužnicí - Utkání sousedů ze spodní části tabulky přineslo nezáživný fotbal založený hlavně na bojovnosti.

První poločas zahájili aktivněji hosté, kteří měli zpočátku více míč na kopačkách. Ve 14. minutě si vypracovali šanci, kterou ale Martinec zahodil střelou vedle.

Pak se aktivita přenesla spíše na kopačky domácích hráčů. V 17. minutě střílel domácí Bursík vedle. Ten samý hráč se dostal ve 24. minutě do úniku, ale v jasné šanci trefil pouze brankáře hostů. Poslední příležitost v prvním poločase měl domácí Ježek ve 41. minutě, jeho střelu ale dokázal hostující obránce srazit.

Ve druhém poločase byl k vidění lepší fotbal s šancemi obou týmů. Ve 47. minutě měl slibnou příležitost hostující Ayeb, ale domácí brankář Hejl jeho střelu chytil. O minutu později domácí Ježek střílel vedle.

Následovaly tři šance hostujícího týmu. V 53. minutě Choutka křížnou střelou netrefil domácí branku, v 55. minutě se po chybě domácícho Koláře dostal do vyložené šance Nechuta, brankář Hejl se vyznamenal a střelu vyškrábl na roh. Po jeho zahrání pěkně střílel Pranevský, ale pouze vedle branky.

V 57. minutě mohl posunout skóre zápasu domácí Ježek, brankář Roden byl ale proti. V 73. minutě střílel domácí Návara vedle. Největší příležitost neproměnil domácí Ježek v 78. minutě, kdy se dostal do sólového úniku, ale hostující Roden ho vychytal.

V 79. minutě střílel hostující Klepsatel vysoko nad branku a poslední šanci měl v nastaveném čase opět Ježek, s jehož střelou si ale hostující brankář poradil.

Závěr zápasu byl oboustranně velice nervózní, k čemuž bohužel přispělo nepřesné a necitlivé rozhodování zápasu na obě strany. Vyvrcholením byla situace z 81. minuty, kdy hostující Nechuta trefil kolenem do zad domácího Návaru. Přestože první pomezní rozhodčí tuto situaci pozoroval z pěti metrů, podle něho se nejednalo o faul a tudíž hlavnímu rozhodčímu nic nesignalizoval. Domácí hráč po tomto zákroku zápas nedohrál a s podezřením na poranění ledviny ho po zápase odvezla RZZ na vyšetření.

Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – Lokomotiva Č. Budějovice 0:0

ŽK: 3:3 (Mikeska, Kolář, Hájek – Wenzl Jan, Ayeb Mohamed, Wenzl Martin). Rozhodčí: Brych – Picka, Šťastný. Diváci: 60

Veselí: Hejl – Nuhlíček, Lukáš, Hájek, Kolář – Marcilis, Čížek, Mikeska, Čech – Bursík (68. Návara, 84. Macek), Ježek.

Loko ČB: Roden– Wenzl Martin, Choutka, Voneš (68.Wenzl Jan), Fošum (44. Pranevský), Nechuta,  Ayeb Mohamed (77.Klepsatel), Hladík, Wimmer, Martinec, Leština.

 

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Miloslav Kusbach