Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov si připsal cenné vítězství i ve velmi okleštěné sestavě

 
úterý, 26. dubna 2022, 10:13

Bernartice - Mužstvo Chýnova sehrálo na hřišti tradičního soupeře v Bernarticích další těžké mistrovské utkání v krajské I. A třídě a po obětavém a poctivém výkonu všech hráčů, kteří byli k dispozici, vybojovalo nakonec velmi cenné tři body.

Chýnovští nastoupili v hodně oslabené sestavě, neboť se museli v tomto zápase z různých důvodů (zranění, nemoc, pracovní povinnosti apod.) obejít bez několika svých opor a hráčů základní sestavy. Chyběli Král, Václav Hruška, Mládek a nehráli ani bratři Hladíkové.  Scházeli také dlouhodobě zranění krajní beci Zítek a Ursacher.

Na hrací ploše to bylo samozřejmě hlavně ve druhém poločase znát, ale ti, co je nahradili, zaslouží absolutorium, neboť bojovali až do poslední minuty utkání a odměnou jim bylo cenné vítězství na horké bernartické půdě.

Navíc Chýnovu chyběl i trenér Petr Holota, toho času v zahraničí, a tak mužstvo vedl v Bernarticích jeho asistent Pavel Pilík.

V prvním poločase si vytvořili dobře hrající hosté i více gólových příležitostí a nastřelili mladíkem Štroufem v 10. minutě břevno domácí branky. Jedinou branku utkání vstřelil ve 22. minutě hry po skrumáži před domácí brankou hostující F. Zadražil a tato trefa nakonec znamenala pro hosty i cenný tříbodový zisk.

Druhý poločas se pak nesl ve znamení snahy domácích alespoň o vyrovnání, ale pozorná obrana hostů na čele opět s výborným brankářem Průšou odolala i závěrečnému náporu Bernartic, a tak se po zápase mohli chýnovští fotbalisté radovat z cenné a zasloužené výhry.

Jan Šerhant (vedoucí mužstva Bernartic): "V prvním půli byl Chýnov jasně lepší, zaslouženě se dostal do vedení a ještě neproměnil několik velmi dobrých příležitostí. Ve druhých pětačtyřiceti minutách jsme hru vyrovnali, byli jsme i více na míči, měli jsme ke konci utkání tlak a vytvořili jsme si i několik slibných šancí, ale gól jsme výbornému brankáři hostů Průšovi nedali. Bylo to kvalitní utkání, bohužel nám chyběli také někteří hráči. Výhra dobře hrajících hostů ale byla zasloužená a ke třem bodům jim gratuluji."

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "V prvním poločase jsme i přes řadu absencí v sestavě podali velmi dobrý výkon, vypracovali jsme si tři nebo čtyři gólové šance, a kdybychom je proměnili, mohlo být rozhodnuto. Bohužel jsme však skórovali jen jednou. Jak v defenzívě tak i v ofenzívě se nám dařilo a sehráli jsme velmi dobrý první poločas. Ve druhé půli domácí hru vyrovnali a v poslední čtvrthodině si vytvořili územní tlak, kterému jsme ale odolali a nakonec se nám podařilo vybojovat v Bernarticích cennou výhru. A chtěl bych také vyzdvihnout i velmi dobrý výkon trojice rozhodčích."

Sokol Bernartice – FC Chýnov 0:1 (0:1)

Gól: 22. Zadražil. Rozhodčí: Tauber - Bartůněk, Tůma. ŽK: 2:2. Diváků: 80.

Bernartice: Fučík – Kovář (87. Pecháček), Ťupa, Kukrál, Pražma – Jenšík (79. Psohlavec), Smrčina (59. Brož), Novák, Pěchota – Růžek, Rakovan. Trenér Jan Schorník.

Chýnov: Průša – K. Zadražil (46. Štiller), Doubrava, Rytíř, J. Hruška (75. Lhoták) – Štrouf, F. Zadražil, Petrů (46. Pták), Havlík (87. Kaňka) – Vl. Hruška, Mareš. Trenér Pavel Pilík.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer