Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov potvrdil proti Bernarticím skvělou jarní formu

 
středa, 20. dubna 2022, 22:43

Lišov - Fotbalisté Lišova jsou na jaře k nezastavení. Ve čtyřech utkáních nedostali ještě ani jeden gól a soupeřům jich nastříleli už patnáct.

Obě mužstva začala opatrně, domácím se ale nedařila rozehrávka míčů a kupili i plno nevynucených chyb. Bylo to i díky velmi aktivnímu způsobu hry hostů, kteří se dostali do několika vyložených šancí.

V 8. minutě se po šikovné přihrávce Růžka vynořil nekrytý Rakovan před Dejčmarem, který rychlým vyběhnutím jeho pohotovou střelu vyrazil do rohu. Ve 12. minutě se po postupném útoku dostali k první střele na bránu i domácí, Matěj Šachl ale Fučíka nevystrašil. Ve 14. minutě bylo druhé vystoupení stejných hráčů, vítězem byl opět Dejčmar, který míč po střele Rakovana z bezprostřední blízkosti udržel pod tělem.

Zhruba po minutě se velmi agilní Rakovan objevil Dejčmarovi opět „z očí do očí“, tentokrát ovšem branku těsně minul. V 18. minutě doběhl Fučíkův dlouhý výkop, kdo jiný než Rakovan, ale jeho tvrdou střelu pod břevno bravurně vyrazil Dejčmar na roh. Tím byl jejich mini souboj ukončen, hosté měli ještě dva nebezpečné útoky, když ve 21. minutě po nahrávce Smrčiny z hranice velkého vápna přestřelil bránu Pražma. Ve 33. minutě se po dobré kombinaci řítil hostující Pěchota po levé straně téměř od půlky z hranice vápna trefil míčem jen střed branky a Dejčmar udržel nulu.

Domácí podnikli několik „jalových“ útoků, kterými získali tři rohy a ve 41. minutě po kombinaci Matěje Šachla a Hlaváče měl trochu práce po jeho střele bezchybný Fučík.

V poločasové přestávce samozřejmě padaly různé úvahy o dalším vývoji zápasu, které se klonily opět ke známému „kdo dá gól vyhraje“, pesimisté s dodatkem, že to by musel Dejčmar udržet čisté konto.

Do druhého poločasu domácí nastoupili s úplně jiným elánem a od začátku soupeře přehrávali. Zaveleli k tomu Jakub a Matěj Šachlovi, kteří během dvou minut provětrali hostující obranu. Domácí fandové však byli nespokojeni, že nebyl odpískán zákrok na Matěje ve vápně.

V 51. minutě poslal z pravé strany nečekaný centr Bouchal, míč si ve vápně našel Kandl a hlavičkou mířil téměř do šibenice. Fučík prokázal jakou je pro hosty oporou. V 53. minutě opět Jakub Šachl unikal po levé straně. Pár metrů před brankovou čárou po zaseknutí míče jej poslal na penaltu nabíhajícímu Bouchalovi, který se o něj střetl s Charyparem a rozhodčí nekompromisně nařídil pokutový kop. Po chvilce ošetřování obou hráčů proměnil střelou do šibenice Pechoč a zahájil úpravu skóre - 1:0.

V 59. minutě zahrával roh hostující Kovář, míč však po odrazech od několika hráčů skončil za brankovou čárou v autu. V 62. minutě rozehrál Koláček trestný kop od středového kruhu po zemi na Bouchala na hranici velkého vápna, ten se šikovně obtočil kolem obránce a tvrdě vystřelil, míč však Fučík vyboxoval na roh.

Možnosti o změnu skóre pokračovaly, když v 65. minutě Kovářův trestný kop odvrátil hlavičkou Červenka. Vzápětí napálil míč z dalšího trestňáku do domácí zdi. V 71. minutě po autovém vhazování Klaboucha posunul míč Pechoč Bouchalovi, který uvolnil Hlaváče, jemuž míč před zakončením odskočil.

V 73. minutě propásli hosté šanci na vyrovnání skóre po jediném zaváhání Dejčmara, který se nedostal k míči v chumlu hráčů a Růžek jej nasměroval do tyče. Vzápětí po postupném útoku domácí kapitán Bouchal nepokořil hostujícího gólmana, který mu tvrdou střelu opět zneškodnil.

V 76. minutě dobře naběhl na Kovářův roh Ťupa, předskočil stopery, míč hlavičkou poslal nad bránu.

V 80. minutě došlo k definitivnímu rozuzlení zápletky zápasu. Po faulu na Kandla (musel odstoupit) míč po trestném kopu Bouchala zanesl vítr hodně do branky, Fučík jej stačil vyboxovat vysoko nad malé vápno, kde o něj ve výskoku bojovali stoper hostů, domácí Červenka a znovu i Fučík. Míč se od skákající trojice odrazil ke značce pokutového kopu a neobsazený Pechoč jej tentokrát levou nohou, poslal do branky - 2:0.

Hosté poté už spíše rezignovali a domácí dovršili v 89. minutě svoji „jarní normu“, když po perfektně zahraném rohu Bouchala si našel míč Červenka a hlavičkou upravil na konečných 3:0.

Velká většina ze stovky diváků byla pochopitelně spokojená s výsledkem, všichni byli spokojeni s úrovní zápasu. U hostů zaujala diváky dalekonosná vhazování Václav Ťupy.

Jiří Beneda (trenér Lišova): “První půli jsme nehráli dobře, přežili jsme šance hostí, ale ve druhé půlce zápasu jsme se výrazně zlepšili. Byli jsme hodně na balonu a proměnili jsme své šance. Branky dali naši tradiční střelci Červenka s Pechočem.”

SK Lišov – TJ Sokol Bernartice 3:0 (0:0)

Branky: 54.(p) a 79. Pechoč, 90. Červenka. Rozhodčí: Valeš Radek – Votava Pavel, Klimeš Jiří. ŽK: 2:3 (64. Hlaváč, 86. Klabouch – 54. Novák, 59. Smrčina, 79. Fučík). Diváci: 100.

SK Lišov: Dejčmar Jakub – Šachl Matěj, Klabouch Milan, Koláček Miroslav, Formánek Michal (46. Brtna Daniel) – Hlaváč Jan, Červenka Aleš, Pechoč Libor, Šachl Jakub (87. Račák Karel) – Kandl Petr (82. Vávra Petr), Bouchal Daniel (90. Průša Martin). Trenér Beneda Jiří

TJ Sokol Bernartice: Fučík Tomáš – Novák Jakub, Ťupa Václav, Pražma Tomáš (76. Brož Patrik), Kovář Jakub, Pěchota Tomáš, Smrčina Daniel (81. Jenšík Jan), Charypar Vojtěch, Novák David, Rakovan Adam (82. Pecháček Jonáš), Růžek Josef.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák, Stanislav Hulák