Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vimperk dal v Chýnově tři góly, ale dva do vlastní sítě…

 
úterý, 2. května 2017, 16:42

Zápas začal slavnostní chvílí, kdy byl těsně před zahájením utkání pozván na hrací plochu dlouholetý fotbalový funkcionář Jan Petrů st., jehož firma je jednou z hlavních sponzorů chýnovského oddílu. Oslavenci předseda domácího oddílu M. Mládek spolu s K. Sedlatým, včetně obou kapitánů a trojice rozhodčích poblahopřáli k jeho sedmdesátým narozeninám a byl mu předán dárkový koš.

Na mokrém, ale regulérním terénu pak začali domácí pěkně zostra a hned ve 2.min. měl po ideálním centru Mládka gól na hlavě Prášek, ale přestřelil poloodkrytou branku hostů. Jejich úvodní tlak pak vyústil v 8.min. ve vedoucí gól, který si vstřelil do vlastní sítě vimperský obránce Ketzer, když se snažil vypíchnout míč Práškovi, ale míč špičkou kopačky nasměroval do protipohybu brankáře Hrubého (1:0). To však hosté vůbec nemohli ještě tušit, co je potká v 52.min. zápasu…

Chýnovští se však z vedení radovali pouhé dvě minuty, neboť v 10.min. zbytečně fauloval v domácím pokutovém území J. Hruška a z nařízené penalty se vimperský kapitán Vondrášek nemýlil (1:1). V 15.min. dostal do velmi dobré příležitosti domácí Vl. Hruška, ale místo střely ještě hledal svého spoluhráče a ze šance nic nebylo. Skóre se tak měnilo až ve 20.min., kdy ve snaze rychle odehrát míč, podklouzl na podmáčeném trávníku brankář hostů Hrubý a agilní Prášek poslal míč z úhlu do prázdné vimperské branky (2:1).

Ve 23.min. se ocitl v další velké šanci chýnovský Vl. Hruška, ale ani tentokrát na Hrubého nevyzrál, když si posledním dotykem míč předkopl příliš daleko a hostující gólman mu zabránil ve skórování. Ve 38.min. vyslal z hranice pokutového území domácí Prášek pěknou technickou střelu a Hrubý jen sledoval, jak se míč pouze otřel z vnější strany o levou tyč. Ve 41.min. naopak hodně nebezpečně zahrozili i hosté, ale prudký volej Blahouta stačil domácí brankář Basík ukrýt ve svém náručí.

Druhá půle začala ve 47.min. velkou šancí domácího Krále, kdy nikým neobtěžován na hranici pokutového kopu z otočky vystřelil, ale Hrubý si s jeho pokusem nadvakrát poradil. V 52.min. došlo před brankou hostů k málo vídané situaci. Prudký centr domácího Práška napálil doprostřed své branky vracející se obránce hostů Pospíchal, brankář Hrubý stačil míč ještě reflexivně vykopnout, ale ke zděšení hostů a celé jejich lavičky, Pospíchal zamířil do své branky i podruhé a to již skončilo málo vídanou další vlastní brankou (3:1)…

Vimperští hráči ale ani po tomto velmi kuriózním vlastním gólu nesložili zbraně a hned v 56.min. si vypracovali po pěkné kombinační akci na jeden dotek obrovskou šanci, ale Blahout před zcela prázdnou domácí brankou netrefil skákající míč…. Poté poslal trenér Chýnova Holota postupně na hřiště čtyři dorostence, domácí se stále více tlačili před hostující branku. Velké šance Práška, Vl. Hrušky, O. Hladíka a Ptáka přímo volaly po gólu. Za zmínku ještě stojí situace ze 76.min., kdy se krásně opřel ze 20 metrů do míče domácí kapitán Mládek, ale jeho výstavní střela jen zatřásla pravou tyčí, když brankář Hrubý byl v tom okamžiku jen v roli přihlížejícího diváka.

Závěr zápasu si domácí pohlídali a připsali si důležité tři body. V jejich sestavě se po zranění objevil po delší době opět Václav Hruška a jeho přítomnost na hrací ploše byla na výkonu domácích hned znát.

Ohlasy z laviček

Hodnocení zápasu trenérem Chýnova Petrem Holotou: „Dnes budu velmi stručný. Vydřené vítězství a velmi cenná výhra nad nebezpečným soupeřem. Za tyto tři body jsme samozřejmě velice rádi a za týden můžeme cestovat do Vodňan klidněji.“

Hodnocení zápasu trenérem Vimperka Michalem Uhlíkem: „Přiznám se, že jsme jeli do Chýnova neprohrát, ale bohužel se nám to nepodařilo. Proto spokojený samozřejmě nejsem a ty dva naše vlastní góly ani komentovat raději nebudu… Navíc jsme bohužel nedali za stavu 3:1 kontaktní gól, i když jsme měli snad tisíciprocentní šanci. Utkání jsme mohli v závěru ještě zdramatizovat. Domácím ale k vítězství blahopřeji.“

FC Chýnov – TJ Šumavan Vimperk 3:1 (2:1)

Góly: 8. vlastní (Ketzer), 20. Prášek, 52. vlastní (Pospíchal) - 10. Vondrášek (pen.). Rozhodčí: Nedvěd - Kříž ml., Cigáň. ŽK: 5:3. Rohy: 7:2, 95 diváků.

Chýnov: R. Basík – F. Zadražil, Doubrava, R. Kučera, J. Hruška, (60. D. Havlík) – Štiller, (37. O. Hladík), Mládek, Václ. Hruška (83. L. Havlík), Vl. Hruška (66. Pták) – Král, Prášek. Trenér P. Holota.

Vimperk: Hrubý – Děd (55. Vachta), Sýs, Ketzer, Pospíchal – Podskalský, Blahout, Vondrášek (69. Uhlík ml.), Čech – Šimandl (62. Kadlec), Pankratz. Trenér M. Uhlík.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer