Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Podzim se Nové Vsi povedl nad očekávání, v klubu ale zůstávají nohama pevně na zemi

 
pátek, 17. prosince 2021, 19:13

Nová Ves - Tradičně skromné cíle si před začátkem sezony dával novoveský tým z Českobudějovicka. Podle trenéra Radomila Procházky je na tak malou obec I. A třída nadstandardní soutěží.

Proto vedení klubu zůstává nohama pevně na zemi. „Říkali jsme si, že budeme hrát, jak nejlépe umíme a když to nevyjde, tak budeme v soutěži, na kterou máme,“ nedělá si Procházka z výsledků těžkou hlavu.

Třiadvacet získaných bodů a šesté místo však předčilo jeho očekávání. Při pohledu na tabulku je zřejmé, že starosti s udržením Nová Ves na jaře téměř jistě mít nebude.

Bývalá opora Nové Vsi, která ještě občas vypomáhá v útoku, a současný kouč občas od fanoušků slýchává, že klub by mohl mít vyšší ambice, Radomil Procházka se ale v oblacích nevznáší a přílišný optimismus se snaží krotit. „Jsme malá vesnice a fotbal hrajeme především pro radost. Nikdy jsme nikomu nevypláceli žádné finanční odměny, chceme především udržet dobrou partu. Tím ale neříkám, že nebudeme bojovat. Naopak, chceme si udržet určitou úroveň a mít co nejlepší výsledky,“ ujišťuje Procházka.

Příčiny povedeného podzimu vidí kouč především ve vydařeném vstupu do soutěže. „Chytli jsme začátek. Po čtyřech kolech jsme měli už deset bodů a dostali jsme se do pohody,“ říká trenér Nové Vsi.

Dalším klíčovým faktorem byl podle něj příchod Matěje Markese, Martina Vodáka a Milana Fatury z Roudného. „Moc si vážíme toho, že k nám vedení Malše tyto hráče zcela zadarmo uvolnilo. Roudenský klub dokonce nebyl ani proti tomu, aby jejich hráči nastoupili v našem vzájemném zápase, a toho si obzvlášť cením,“ pochvaluje si spolupráci s nedalekou Malší Roudné Radomil Procházka.

Na výkony Novoveských má nepochybně pozitivní vliv i nově vybudované zázemí, na které jsou hráči i vedení pyšní. Na hřišti se dobudovaly kabiny, osvětlila se část hřiště, přibyla tribuna k sezení, a pokud to finanční možnosti dovolí, ve zvelebování fotbalového areálu hodlá klub dál pokračovat.

Nejvíc Radomila Procházku mrzela závěrečná porážka na hřišti posledního Velešína, která byla černou kaňkou na jinak vydařeném podzimu. „Proti Velešínu nám to moc nejde a ten zápas jsme nezvládli. Domácí si výhru zasloužili. Těch prohraných zápasů bylo ke konci podzimu víc. Na kluky jsem někdy náročný, ale na druhou stranu jim nic nevyčítám. Naopak před nimi smekám, že poctivě trénují a na rozdíl od mladé generace chtějí sportovat,“ uzavírá Radomil Procházka, trenér Nové Vsi a kustod prvoligového Dynama České Budějovice.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Vrábková