Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovskému mužstvu se podzim 2021 vydařil

 
čtvrtek, 25. listopadu 2021, 19:46

První mužstvo FC Chýnov se umístilo v letošní podzimní sezóně v krajské I. A třídě ve skupině B na výborném 3. místě, když ve třinácti zápasech uhrálo celkem 25 bodů a to za 7 výher, 4 remízy a 2 prohry při celkovém skóre 19:10.

Mužstvo bylo posíleno na trenérském postu, neboť k hlavnímu trenéru Petru Holotovi přišel na lavičku dnes již také chýnovský občan Pavel Pilík, který se ujal funkce asistenta trenéra a na lavičku přinesl takový, dalo by se říci, „svěží vítr“. Mimo této funkce připravuje na fotbalovou dráhu nejmladší hráče z chýnovské přípravky. Chýnovští se tak mohou pochlubit trenéry s hráčskými ligovými zkušenostmi.

Tým se celý podzim opíral o velice spolehlivé výkony brankáře a kapitána týmu J. Průši, který byl ve všech zápasech výraznou oporou. Obranná čtveřice se ustálila ve složení Zítek, Doubrava, Rytíř a J. Hruška. Za zmínku stojí výkonnostní posun pravého obránce Martina Zítka, který se kromě svých obranných úkolů dokázal prosadit i střelecky, neboť zatížil konto soupeřů celkem třemi brankami. O výborné obranné hře Chýnova ale svědčí především to, že mužstvo inkasovalo ze všech 14 mužstev nejméně branek, a to pouze deset.

V záložní řadě byl až do svého zranění, kterého pak vyřadilo na několik zápasů, oporou Václav Hruška, své si uhráli i nestárnoucí O. Mládek, J. Petrů ml. a univerzál F. Zadražil. Vedle těchto hráčů pak výkonnostně rostou ve středu hřiště i O. a J. Hladíkové, D. Havlík a také šikovný mladík M. Štrouf, který v závěru podzimu často nastupoval i v základní sestavě a připsal si dvě trefy.

V útoku se prosazoval důrazný Král, který ale jako hrotový útočník zatížil konto soupeřů pouze třemi brankami, takže nejlepším podzimním střelcem se nakonec stal další útočník Vlastimil Hruška, který dokázal skórovat celkem čtyřikrát, a většinou střídající Štiller se neprosadil střelecky ani jednou. O tom, že chýnovští fotbalisté vstřelili do sítě soupeřů velmi málo branek, svědčí i to, že dokázali skórovat ve třinácti zápasech pouze devatenáctkrát, což je stejně jako poslední tým tabulky N. Včelnice, která získala pouhých 6 bodů. Celkově se hráči Chýnova umístili na podzim v počtu vstřelených gólů až na osmém místě…

Citělně scházel Prášek

Typický útočník a střelec Prášek bohužel neodolal v létě angažmá u našich jižních sousedů a podzim odehrál opět v Rakousku. Troufám si tvrdit, že on sám by dokázal vstřelit 8 -10 gólů, které mužstvu samozřejmě po skončení podzimu chybějí a věřím, že s ním v sestavě by Chýnovští měli minimálně o 5 bodů v tabulce více a mohli být třeba i v těsném závěsu za vedoucím týmem Hluboké nad Vltavou.

Jaký to rozdíl v počtu vstřelených branek: Hluboká n/Vlt. nasázela do sítě soupeřů celkem 46 branek, naproti tomu mužstvo Chýnova (jak je již výše uvedeno) pouhých 19. To svědčí o velmi nízké produktivitě v koncovce, kterou také oba trenéři téměř po každém utkání hodnotili jako velký problém mužstva, neboť téměř v každém utkání si hráči dokáží vytvořit řadu gólových příležitostí, ale v zakončení jsou často nedůrazní a nebo jim chybí finální přihrávka.

Je ale třeba na druhé straně také zmínit, že chýnovské mužstvo odehrálo několik i velmi vydařených zápasů, a to např. ve Čt. Dvorech, kde zvítězilo po velkém obratu ve druhém poločase 2:1 a nebo doma s velmi dobře hrajícím celkem Meteoru Tábor, kde zase otáčelo skóre z 0:1 na nakonec vítězných 3:1. Zajímavostí ovšem je, že třetí Chýnov dokázal porazit vedoucí dvojici po shodných výsledcích 2:1.

Jaro zahájí na Hluboké

První jarní zápas/2022 odehrají chýnovští fotbalisté právě na hřišti vedoucí Hluboké n/Vlt. a dle jistých zpráv se již tam na start tohoto soupeře prý moc těší…Cílem jistě bude, pokud možno, co nejvíce hlubockému favoritovi znepříjemnit postupové plány do krajského přeboru.

Trenéři Holota s Pilíkem se museli po celý podzim obejít bez dvou stabilních hráčů základu a to Mareše a Ursachera, kteří jsou stále na vojenské misi v zahraničí. Malý problém pak asi nastane v tom, že je v mužstvu několik třicátníků + (O. Mládek, Václ. Hruška, Vl. Hruška, J. Hruška), kteří také jednou ukončí svou aktivní fotbalovou činnost a pak bude trochu složitější je výkonnostně nahradit a to především proto, že v současnosti chybí v Chýnově dorostenecké mužstvo…

Ale lze věřit, že nastupující generace, jakou je A. Zadražil, J. Petrů, bratři Hladíkové, bratři Havlíkové, M. Štrouf a další, je časem dokážou plnohodnotně nahradit. Také je nutno rovněž poděkovat věrným chýnovským fanouškům, kteří po celý podzim navštěvovali domácí zápasy v hojném počtu, neboť v Chýnově mají největší návštěvy v krajské I. A třídě (v průměru cca 120 diváků na zápas).

Závěrem přeji všem krásné vánoční svátky a šťastný a snad už také bezcovidový nový rok 2022.

Podzimní výsledky chýnovského mužstva:

Chýnov – Hluboká n/Vlt. 2:1

Ševětín – Chýnov 1:1

Chýnov – Kovářov 0:0

Čt. Dvory - Chýnov 1:2

Chýnov – Bernartice 0:0

Dačice – Chýnov 1:3

Chýnov – Veselí n/L. 1:1

N. Včelnice - Chýnov 0:1

Chýnov – Met. Tábor 3:1

Slavia ČB – Chýnov 1:0

Chýnov – Loko ČB 3:0

Lišov – Chýnov 2:0

Chýnov – Nemanice 3:1

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama