Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední Velešín se dočkal po osmi porážkách vítězství. S Novou Vsí udeřil v poslední minutě

 
úterý, 9. listopadu 2021, 20:42

Velešín - Překvapení na závěr podzimní části se zrodilo v závěrečném zápase 13. kola na účet fotbalistů z Nové Vsi. Ti prohráli na hřišti posledního Velešína gólem z poslední minuty.

Hosté z Nové Vsi se do svého soupeře z Velešína hned od začátku pustili útočným snažením. A hned v šesté minutě měli velkou šanci ke skórování, když Neumann zatáhl míč po lajně a přesným centrem na zadní tyč našel těsně vedle střílejícího Vodáka. Netrvalo dlouho a hosté z Nové Vsi měli další možnost ke skórování. Po rohovém kopu Nováka míč jen lehce trefil Graman a jeho hlavička šla také těsně mimo tři tyče.

Nová Ves měla ještě další šance, ale žádnou z nich nevyužila. To se mohlo povést na druhé straně domácím, když se ve 24. minutě po rohovém kopu a skrumáži před Bartizalovou brankou k míči a následnému zakončení dostal Zimek. Jeho střela mířila do branky, míč ale na poslední chvíli odkopl připravený Vogl. Tohle byla velká šance domácích.

Druhou, ještě větší šancí domácích byl střílený centr na novoveskou bránu, kterou zpoza velkého vápna vyslal Šálek. Míč mířící pod víko skvělým zákrokem zneškodnil Bartizal. To bylo z domácí strany v prvním poločase vše.

Nová Ves byla aktivnější, měla víc šancí, ale gólu, který by změnil skóre, se jí nedařilo stále dosáhnout. Asi největší příležitost hostů měl těsně před poločasem Novák, jenž dostal po úniku Holého míč na malé vápno, balón mu však na nerovném terénu nadskočil a Novák ze stoprocentní šance přestřelil. Všichni se chytali za hlavu.

Druhý poločas začal stejně jako první, ale dlouho nepřicházely žádné šance ani na jedné straně. Hráči Velešína se více osmělovali a na kopačky novoveských fotbalistů se pomalu vkrádala nervozita. Žádné větší šance tedy nebyly, hra se odehrávala mezi vápny obou týmů. Za zmínku stojí, že oba týmy se dožadovaly po faulech penalty, ale ani na jedné straně se nepískala.

Hostům se postupně ve druhém poločase přestalo dařit a Velešínští cítili šanci na body. Zřejmě by byli spokojení i za remízu, ale nakonec šli štěstí naproti. A to poprvé, když v 89. minutě hosté nezachytili únik Špáta, který svou střelu mířil těsně vedle. Co se nepovedlo Špátovi, to se podařilo o minutu později Smolíkovi. Tomu v 90. minutě nahrál za novoveskou obranu Šálek a Smolík osamocen před hostující bránou určil výsledek zápasu - 1 : 0. 

Pro hosty z Nové Vsi to byla sprcha, pro domácí euforie se šťastným koncem a třemi body do tabulky.

FC Velešín – TJ Nová Ves 1:0 (0:0)

Branka: 90. Smolík. Rozhodčí: Novotný – Nedvěd, Zabilka. ŽK 0:3 (Holý, Graman, Neumann). Diváků: 30.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama