Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor odjel z Budějovic bez bodů

 
úterý, 9. listopadu 2021, 19:39

České Budějovice - Poslední podzimní kolo mělo na programu pikantní souboj mezi druhými Čtyřmi Dvory a šestým Meteorem Tábor. Zápas byl vyrovnaný, ale domácí dokázali lépe využít svých šancí a díky vítězství 2:1 si upevnili druhou pozici v tabulce.

Domácí do utkání vstoupili výborně, když v 7. minutě dokázal využít rozpaků v táborském postavení Hofmann, který přehodil vybíhajícího Šedivého a míč doputoval až do sítě. Poté zazlobil také Meteor, ale střelu Kollárika vyrazil reflexivně brankář Hučík. V 15. minutě měli domácí možnost rozehrávky přímého kopu, ale následná hlavička po centru skončila mimo bránu.

Stejnou příležitost dokázali ve 21. minutě využít Táborští. Na centr Širokého se ve vápně vyhoupl Fiala a vyrovnal na 1:1. Po chvíli mohl otočit skóre Lachout, který byl ale faulovaný před vápnem. Přímý kop Fialy Hučík opět vyrazil. Poté se blýskl na druhé straně také Šedivý, který vyrazil na roh pěkný pokus budějovického útočníka. Poločas tedy skončil vyrovnaným výsledkem.

Druhou půli odstartovala příležitost Vaja, jenomže v dobré pozici netrefil bránu. O chvíli později mohl skórovat na druhé straně unikající Sedláček, ale i on střílel mimo. V 62. minutě měli domácí možnost rozehrávat rohový kop a po chybném bránění se dostal k hlavičce Rachač, který poslal domácí opět do vedení.

Meteor otevřel hru, ale z toho pramenily spíše šance pro domácí. V 70. minutě se opřel do míče dobře hrající Hofmann, ale střelu zastavilo pouze břevno. Do další šance se dostal o pár chvil později Dubský, kterého ovšem vychytal výborně Šedivý. Deset minut před koncem se Meteor neúspěšně dožadoval penalty po stažení Sedláčka ve vápně. Zbytek zápasu už nic významného nenabídl, i proto, že se záhadně začaly ztrácet míče a hra se tak rozkouskovala.

Čtyři Dvory se před zimní přestávkou udržely na druhém místě a Meteor přezimuje na 6. příčce.  

SK Čtyři Dvory - FK Meteor Tábor 2:1 (1:1)

Góly: 7. Hofmann, 62. Rachač - 21. Fiala.

Sestava Meteoru: Šedivý - Štrincl (77. Hořejší), Pecka, Štumfol - Sedláček, Mrzena (59. Syrovátka), Fiala, Löffler - Široký - Kollárik, Lachout (64. Janošík).

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Petr Vlasák