Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov nezaváhal s Nemanicemi a zajistil si třetí místo po podzimu

 
úterý, 9. listopadu 2021, 14:01

Chýnov - V posledním podzimním zápase se chýnovští fotbalisté rozloučili svými fanoušky vítězstvím s Nemanicemi, ale až nečekaně se na všechny tři body nadřeli…

Přitom domácí celek vstoupil do utkání výborně a již v 6.min. jej dostal do vedení Vlastimil Hruška, když mu ideálně před odkrytou Končokovu branku naservíroval míč J. Hruška (1:0) a hned o dvě minuty později mohl zvýšit vedení svého mužstva D. Havlík, který se ocitl zcela sám před nemanickým brankářem, ale v gólové pozici zaváhal a nastřelil pouze jeho hruď.

Následně však domácí úvodní tlak zeslábnul a do hry se dostali i hosté. Ve 21.min. měl šanci nemanický Kubát, ale Průša v brance domácích si s jeho pokusem ještě poradil, ale ve 32.min. se Nemanicím již podařilo vyrovnat, když se pohotovou dorážkou prosadil důrazný Čapek (1:1). To byla pro domácí hráče, ale i pro jejich příznivce studená sprcha a až do konce poločasu se nedokázali gólově prosadit.

Několik slibných šancí si sice vytvořili, jako např. ve 38.min. Vl. Hruška a ve 44.min. J. Hruška, ale v koncovce byli nepřesní. Na druhé straně ale také několikrát zahrozili hosté a největší šanci měl ve 43.min. Kaňák, ale Průša domácí celek podržel, když jeho tutovku dokázal včasným vyběhnutím zlikvidovat.

Druhý poločas však začal náporem domácího celku (trenéři v kabině zřejmě zvýšili trochu hlas a provedli hned trojnásobné střídání) a v 54 .min. se dostal do sólového úniku Vl. Hruška, ale na poslední chvíli mu míč vypíchl nemanický Severa a zabránil mu v zakončení. V 60. min. zahrávali domácí rohový kop a míč prolétl celým malým vápnem a na zadní tyči volný a překvapený J. Hruška nedokázal svoji dorážku nasměrovat do poloodkryté hostující branky.

To již tlak domácích sílil a hosté se již jen ojediněle dostávali na svou útočnou polovinu. V 66.min. zahrával chýnovský Doubrava ze dvaceti metrů z ideální pozice trestný kop a Končok vytasil výborný zákrok a svůj celek podržel. V 69.min. pak nedokázal dotlačit za brankovou čáru míč ani střídající O. Hladík, ale v 71.min. právě on přesným přízemním centrem našel Vl. Hrušku a ten přesnou střelou na přední tyč dostal chýnovské mužstvo do vedení (2:1).

Po té se již hrálo prakticky na jednu branku, ale třetí pojišťovací gól se však domácím nedařilo stále vstřelit. Přitom šance střídajících hráčů J. Petrů v 72.min., J. Hladíka v 76.min. a O. Hladíka v 80.min. po gólu přímo volaly. Velkou šanci měl v 85.min. také další střídající domácí hráč M. Štrouf, ale jeho jedovatou střelu k tyči nemanický gólman, který byl jasně nejlepším hráčem hostů, nadvakrát zlikvidoval. Ale velkou možnost (jedinou ve 2. půli) měli 89.min. i nemaničtí fotbalisté, když Čapek zahrával z hranice pokutového území trestný kop, ale jeho prudká střela skončila jen na zdi domácích hráčů a oddechnutí domácích fandů bylo slyšet až daleko za tribunou…

V 90.min. udělal konečnou tečku ve skóre šikovný domácí mladík M. Štrouf, obešel po rychlém brejku i hostujícího brankáře a do prázdné branky pečetil domácí vítězství (3:1) a vzápětí rozhodčí Vican st. fouknul do píšťalky naposledy a zápas ukončil.

Po zápase se pak uskutečnila v klubovně na hřišti vydařená dokopná domácího celku za účasti starosty města O. Jaroše, výboru FC, sponzorů a fanoušků, která se nesla v duchu úspěšného podzimu, neboť celkový zisk 25 bodů a konečné třetí místo je pro chýnovský celek velmi dobrým počinkem pro jarní část soutěže.

Hodnocení zápasu asistentem trenéra domácích Pavlem Pilíkem: „Jsme rádi za tři body, i když dnes výkon optimální nebyl. Po podzimu jsme skončili v tabulce na třetím místě se ziskem 25 bodů a domácí fanoušci jsou spokojeni. Já však tvrdím, že tento tým má ještě na lepší výsledky, ale bohužel máme stálé potíže s produktivitou, neboť každý zápas si pravidelně vytvoříme několik gólových příležitostí, ale s koncovkou se stále trápíme. Celý podzim nám navíc chyběli Mareš s Ursachrem, kteří jsou ještě na vojenské misi, a dále několik zápasů jsme citelně postrádali kvůli zranění i Václava Hrušku a samozřejmě hodně chyběl i útočník Prášek, který získal v létě angažmá u našich jižních sousedů.“

Hodnocení zápasu kondičním trenérem hostů Františkem Záveským: „Domácí celek byl daleko více na míči, jeho vítězství je zasloužené a k zisku všech tří bodů domácím gratuluji. Více k zápasu nemám.“

FC Chýnov – SK Nemanice 3:1 (1:1)

Góly: 6. a 71. Vlastimil Hruška, 90. Štrouf - 32. Čapek. Rozhodčí: Vican st. - Boček, Vican ml. ŽK: 1:4 (Průša - Čapek, Kubát, Dubský, Kaňák). Rohy: 9:4, 90 diváků.

Chýnov: Průša – Rytíř, Doubrava, Václ. Hruška, F. Zadražil – Vl. Hruška (79. Štrouf), Mládek (46. Petrů), J. Hruška, D. Havlík (46. O. Hladík) - Král (67. J. Hladík), Štiller (46. Zítek). Trenér Petr Holota.

Nemanice: Končok – Křiváček, Lukáš, Strnad, Kaňák – Nováček (73. Sedláček), Matoušek, Dubský, Severa – Čapek, Kubát. Mužstvo vedl kondiční trenér Fr. Záveský.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama