Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Blaník Strunkovice věnoval za posledních šest let na charitativní účely přes sto tisíc korun

 
pátek, 5. listopadu 2021, 13:25

Strunkovice nad Blanicí - TJ Blaník Strunkovice předával o víkendu již poněkolikáté šek z výtěžku z letní sportovní exhibice. Slavnostního předání se zúčastnili zástupci rehabilitačního centra Arpida v Českých Budějovicích Patricia Lebdušková a Zora Palčisková. Z rukou zástupce FAČR Ing. Milana Haškovce, místopředsedy a předsedy strunkovického Blaníku Petra Kortuse a Miroslava Mottla převzali šek na částku 15 tisíc korun.

Podpora charity není ve Strunkovicích žádnou novinkou, ba naopak. Jako jeden z mála oddílů se jí věnuje již delší dobu. „Snažíme se pomáhat jako klub již několik let. Centru Arpida jsme předali za poslední tři roky částku ve výši 50 000 korun. Kromě toho jsme několikrát podpořili konkrétní lidi s nějakým handicapem a místní Dětský domov Žíchovec. Celková bilance za posledních šest let činí 101 000 korun,“ říká Petr Kortus, který zároveň vyzdvihl spolupráci s partnery. „Chtěl bych poděkovat všem lidem kolem nás, kteří nějakou sumou přispěli. Největší dík, co se týče těchto sbírek, patří Františku Gaierovi a jeho autodopravě. On o tom nemluví, ale podporuje spoustu charitativních projektů, nadací a my jako Blaník jsme i díky němu mohli přispět touto částkou lidem, kteří to potřebují,“ ocenil Kortus dobročinnost Františka Gaiera.

Pravidelné finanční podpory od Blaníku Strunkovice si v českobudějovické Arpidě velmi váží. „Moc děkujeme klubu, zejména panu předsedovi Miroslavu Mottlovi a místopředsedovi Petrovi Kortusovi za důvěru a finanční podporu centra Arpida, která od roku 2019 činí celkem již 50 tisíc korun,“ uvedla Patricia Lebdušková za centrum, které poskytuje rehabilitaci osobám se zdravotním postižením.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein, Jan Škrle
 


 
Reklama