Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor v domácím zápase podlehl Kovářovu

 
středa, 3. listopadu 2021, 12:44

Tábor - V předposledním podzimním kole 1. A třídy ve skupině B byl na programu zajímavý zápas mezi Meteorem Tábor a Kovářovem. Před zápasem byl Meteor na 4. příčce a Kovářov okupoval 5. pozici se ztrátou pouhého bodu za soupeřem. Utkání nabídlo vyrovnanou partii se šťastným koncem pro hosty, kteří si z Tábora odvezli vítězství 5:3.

První vážnější akce zápasu byla k vidění v 7. minutě, ale hostujícím obráncům se ve skrumáži před vlastní bránou podařilo odpravit balón do bezpečí. V 10. minutě zahrozil po standardní situaci také Kovářov, jenomže Šedivý byl včas na svém místě a zakončení pokryl. Za dalších pár minut se hosté propracovali k rohovému kopu a po něm i k vedení 0:1, když nedůrazu v táborské obraně využil Paták. Meteor ovšem dokázal za dvě minuty vyrovnat. Hlavičku Löfflera sice Baštýř dokázal vyrazit na břevno, ale na dorážku Kollárika už byl krátký - 1:1.

Domácí byli po tomto gólu jasně lepším týmem. Ve 20. minutě to zkoušel opět Kollárik, ale jeho střela na přední tyč se odrazila od konstrukce za bránu. Ve 25. minutě se už ale Meteor do vedení dostal, když centr Fialy zakončil do brány Lachout. I hosté však dokázali srovnat záhy. Po velkých chybách v domácí obraně se prosadil kanonýr Kovářova Brůžek.

Ve zbytku poločasu už měli šance jenom táborští. Nejprve Široký nedokázal dostat hlavičku do brány a po něm se to nepovedlo ani Löfflerovi. Do velké šance se v závěru poločasu dostal ještě Lachout, kterého dobrým zákrokem vychytal Baštýř a brankář Kovářova si poradil i s poslední střelou poločasu, jenž vyprodukoval Štumfol. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druhý poločas odšpuntovala nádherná střela Patáka ze 47. minuty, která s pomocí tyče skončila až v síti. Za dalších pět minut udělali hosté protiútok po lajně, na zadní tyči si centr našel Holub a rázem na tabuli svítilo skóre 2:4. Meteor odpověděl v 67. minutě, když si Syrovátkův centr srazil do vlastní brány Růzha. Hosté ale po chvíli odskočili znovu na rozdíl dvou branek, když se po nákopu z vlastního vápna dostal do úniku Sedlák, který po kličce brankářovi nezaváhal - 3:5. Tímto stavem také utkání skončilo.

Meteor se tedy v tabulce propadl na 6. místo a příští kolo bude mít těžkou pozici k nápravě, protože se představí na půdě druhého celku tabulky, Čtyřech Dvorů. Kovářov zakončí první polovinu sezóny doma, kde přivítá Slavii ČB.

Ohlasy k zápasu

Jiří Smetana (trenér Meteoru): „Do utkání jsme vstoupili špatně. Jasně jsme si řekli, že nesmíme soupeře pustit do standardky a buch první roh, gól. Naše hra se poté zlepšila, soupeře jsme zatlačili a výsledkem bylo otočení skóre. Každopádně není možné dopustit se tak triviálních chyb v obraně a soupeři darovat tři góly. Je sympatické, že jsme se dokázali třikrát prosadit, ale jak chceme zvítězit, když si necháme nasypat pět branek. Hrubě jsem nespokojený s defenzivní stránkou. Těch obdržených branek je zkrátka víc než dost. Musíme se poučit z chyb a naplno bodovat na Čtyřech Dvorech. Jiná varianta pro nás není přijatelná.“

Jiří Jaroš (trenér Kovářova): „Hráli jsme podle toho, jak jsme si stanovili. Byli jsme produktivní a svojí zkušeností a chytrostí jsme zápas rozhodli. My jsme s nimi nemohli závodit, ale hráli jsme chytře, zodpovědně, kolektivně a slavilo to úspěch. Měli jsme velkou podporu našich fanoušků, kteří byli naprosto fantastičtí a vytvořili krásnou atmosféru. Je to velmi důležité vítězství, které má svou cenu. Táborský kluci mě velice překvapili, hráli vynikající fotbal, běhavej, moderní a jsem skoro přesvědčený, že to je mančaft budoucnosti. Pokud se udrží a nerozběhnou se někam jinam, bude to vynikající tým.“

FK Meteor Tábor - TJ ZD Kovářov 3:5 (2:2)

Góly: 15. Kollárik, 25. Lachout, 67. Růzha (vlastní) - 13. Paták, 27. Brůžek, 47. Paták, 53. Holub, 75. Sedlák.

Sestava Meteoru: Šedivý - Janošík (78. Pípal Jan), Pecka, Štumfol - Sedláček, Fiala, Mrzena, Löffler (55. Syrovátka) - Široký (69. Mrázek) - Kollárik, Lachout.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Barbora Vozáryová