Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves začala proti Čkyni dobře, vedla, nakonec se ale musela smířit jen s bodem

 
úterý, 2. listopadu 2021, 08:56

Nová Ves - Ve dvanáctém, tedy předposledním, kole podzimní části soutěže na sebe narazily týmy z Nové Vsi a Čkyně. Každé z mužstev je na opačném konci tabulky, přesto se očekával zajímavý zápas.

Lépe do utkání vstoupili domácí hráči, když hned ve druhé minutě se dostal do brejku novoveský Markes, jenže míč mu na hranici vápna nadskočil a následná střela šla těsně nad bránu. Další velkou příležitost měl v sedmé minutě po chybném vyběhnutí hostujícího gólmana Miklase domácí kapitán Holý, jeho střela z úhlu ale bránu minula. Další dvě šance domácích zlikvidoval do patnácté minuty opět gólman Čkyně.

První velkou příležitost ke skórování měli hráči Čkyně v 21. minutě hry, když po nedorozumění Pecha s Bartizalem nejdříve míč nedorazil do sítě Novotný a následně ani Fiedler. Při domácích stálo velké štěstí, neboť díky zásahu Boháče s Bartizalem míč skončil těsně vedle tyče. Z následného rohového kopu již nic nebylo, pro zranění musel ale nuceně střídat hostující Chalupa. Z následné akce ve 22. minutě měl další příležitost domácí kapitán Holý, ale opět se mohl jen chytit za hlavu, když vypálil mimo.

Ve 40. minutě měli šanci ještě hosté, když Královu střelu zblokovali domácí na roh. Domácí byli v prvním poločase lepším týmem, hosté ze Čkyně měli dvě vážné situace, jinak vše vyřešila domácí obrana. 

Co se Novoveským nepovedlo v první půli, to jim vyšlo hned na začátku poločasu druhého. Ve 49. minutě dostal nahrávku od Holého na střed hřiště Novák a ten prostřelil hostujícího gólmana Miklase. Nová Ves se ujala vedení 1:0. Jinak se obraz hry příliš nezměnil, i když postupem času se hosté více osmělovali a postupně srovnali s domácími krok.

Domácí měli v 56. minutě další šanci ke skórování, ale Markes střílel těsně nad bránu. Šanci měli i hosté po úniku Novotného, gól z toho však nebyl.

Čkyně se dočkala gólu v 68. minutě, kdy po faulu a následné penaltě srovnala Fiedlerem na 1:1. Domácím se přestalo dařit směrem dopředu, zato Čkyni vstřelená branka nalila nové síly do koncovky zápasu. V 83. minutě netrefil sám před bránou čkyňský Kuta nahrávku ze strany a míč těsně minul. Hosté mohli dokonat obrat ve skóre v 85. minutě, střela Pešla ale skončila na břevně novoveské brány. 

Zápas skončil spravedlivou remízou 1:1 a oba soupeři si do tabulky připsali po jednom bodu.

TJ Nová Ves – SK Čkyně 1:1 (0:0)

Branky: 49. Novák – 68. Fiedler (pen.). Rozhodčí: Herzog – Kříž, Juráň. ŽK 4:2 (Pech, Markes, Holý, Trejbal – P. Miklas, Novotný). Diváků: 50.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama