Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí předvedlo výbornou desetiminutovku a jedna vstřelená branka Bernarticím mu stačila k výhře

 
pondělí, 1. listopadu 2021, 17:44

Veselí nad Lužnicí - Poslední domácí podzimní utkání se domácím vydařilo. Po celé utkání lépe kombinovali, hosté se soustředili pouze na brejky.

První poločas se odehrával hlavně mezi šestnáctkami s minimem brankových příležitostí. V 9. minutě se domácí Ježek prosadil hlavou, hostující brankář Fučík se zaskvěl skvělým zákrokem a míč vyškrábl na roh. Podobnou akci předvedli ve 34. minutě hosté, hlavičku Rakovana stejně skvělým zákrokem zlikvidoval domácí brankář Hejl.

Ve druhém poločase byl k vidění záživnější fotbal s šancemi obou týmů. V 50. minutě se dostal do brejku hostující Pražma, ale jeho střela se do branky nevešla. V 53. minutě předvedl pohlednou akci domácí Ježek, předložil míč Čížkovi, který ale přestřelil hostující branku.

Po hodině hry předvedli domácí famózní desetiminutovku se čtyřmi velkými šancemi a zároveň jednou brankou. Nejdříve se v 63. minutě odhodlal Ježek k samostatné akci, ale jeho slabou střelu Fučík bez problémů lapil. V 65. minutě domácí skvěle zakombinovali, ale Čech střílel nad. O minutu později opět po akci Ježka střílel výborně Čech, ale bohužel těsně vedle. V 68. minutě po trestném kopu hlavičkoval Hájek těsně nad. A pak už to přišlo. V té samé minutě předvedl skvělou akci po pravé straně Bursík, jeho přihrávku ve vápně výborně zpracoval Ježek, obtočil se kolem obránce a střelou o tyčku rozvlnil síť – 1:0.

Vyrovnáno mohlo být v 79. minutě, kdy postupoval hostující Rakovan sám na branku, ale jeho střelu vykopl domácí Hejl nohou. Poslední šancí zápasu byl pokus hostujícího Kukrála, ale jeho slabá střela se nevešla mezi tyče. Závěr zápasu si domácí zkušeně ohlídali a zaslouženě si připsali všechny tři body.

1.A třída, skupina B – 12. kolo:

Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – Sokol Bernartice 1:0 (0:0)

Branka: 68. Ježek. ŽK: 2:1 (Ježek, Lukáš – Smrčina). Rozhodčí: Kříž – Šťastný, Talíř. Diváci: 60.

Veselí: Hejl – Nuhlíček, Lukáš, Hájek, Kolář – Bursík, Čížek, Doležal, Čech – Fichtner (46. Macek), Ježek.

Bernartice: Fučík– Brož, Novák Jakub, Charypar, Pražma, Smrčina (77.Mrkáček), Kukrál, Pěchota, Homola, Rakovan, Novák David.

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Miloslav Kusbach