Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí duel na půdě souseda v tabulce nezvládli

 
pondělí, 1. listopadu 2021, 16:32

Strunkovice nad Blanicí - Poslední říjnovou neděli zavítali Kapličtí fotbalisté do Strunkovic. K řadě absencí se nově přidal i Ondřej Janoušek. Přesto chtěli hosté navázat na povedený první poločas v utkání z Plané.

Jenomže úvodní polovina prvního dějství patřila domácím. V desáté minutě si gólman Schneider pohlídal Žurkovu střelu z přímého kopu. Krátce na to se domácí radovali. Autové vhazování na polovině hřiště Kuneš prodloužil na rozběhnutého Žurka, ten se protáhl z levé strany do vápna, přesnou přihrávkou našel na zadní tyči nabíhajícího Jakuba Gažíka, a ten poslal balón nekompromisně pod břevno – 1:0.

Vstřelený gól Strunkovické ještě více povzbudil. Po centru z pravé strany si na zadní tyči míč zpracoval Koloušek, uvolnil se, pálil však nad bránu Spartaku. V šestnácté minutě mohli domácí své vedení zdvojnásobit. Křížnou střelu Kolouška dokázal Schneider vyrazit, ke gólové dorážce se dostal Žurek, ale místo toho aby trefil odkrytou svatyni, napálil balón do břevna. Další příležitost pak fotbalisté Blaníku měli v minutě dvacáté. Brejk táhl Žurek, pronikl až do vápna, kličkou se dostal i za brankáře, ale střelu směřující do brány stačil odkopnout vrátivší se Kuchař.

Až poté se začali více do hry dostávat i hosté a netrvalo dlouho a mohli domácí za neproměněné příležitosti tvrdě ztrestat. Ve 26. minutě Janura ve středu hřiště posunul míč Gutheisovi, ten jej přistrčil Divokému, který kolmicí našel vlevo ve vápně nabíhajícího Vaniše, jenž sice dokázal Vojtíška propálit, ale ten dokázal míč dostat do boční sítě. Krátce po uplynutí půlhodiny hry vyvezl míč středem Janura, před vápnem jej přihrál Gutheisovi, který si našel prostor ke střele, ale přízemní pokus těsně minul pravou tyč. Strunkovičtí poté zahrozili střelou z přímého kopu, ale i díky jemné teči gólmana Schneidera skončila rána Gažíka mimo branku.

I do druhého dějství lépe vstoupili domácí. Střelu Kadlece Schneider bez větších obtíží kryl. Chvíli na to po centru z pravé strany hlavičkoval mimo Gažík. V 63. minutě domácí zahrávali standardní situaci z levé strany. Koloušek se pokusil kaplického brankáře překvapit technickou střelou pod břevno, ten byl však pozorný a míč dostal na rohový kop. Po následném centru od rohového praporku hlavičkoval i za přispění bránících soupeřů Páník mimo. Další roh z druhé strany, centr a Bromova hlavička nad bránu.

V polovině druhé půle došlo po dvou tvrdých zákrocích domácích hráčů na polovině hřiště ke strkanici, po které musel předčasně pod sprchy domácí Koloušek a hostující Janura. Od tohoto momentu byli lepším týmem Spartakovci. Gutheisovu střelu k pravé tyči vytáhl Vojtíšek na rohový kop. Kapličtí měli míč častěji na svých kopačkách, Blaničtí se snažili o pozorné bránění jednogólového náskoku.

Deset minut před koncem si Vojtíšek pohlídal i Pastierovu střelu zpoza vápna. Domácí se dostávali do brejků do otevřené Kaplické obrany. Po jednom z nich a přihrávce Pravdy zakončoval Gažík, křížný pokus se mezi tři tyče nevešel. V devadesáté minutě pokoušel střelecké štěstí hostující Kuchař, se skákavou ranou měl Vojtíšek problémy, ale čisté konto uhájil. V samotném závěru pak při rohovém kopu Spartakovců podpořil své spoluhráče v šestnáctce soupeře gólman Schneider, ale k míči se dostali Strunkovičtí a Roman Žurek sólem na prázdnou branku ztvrdil výhru svého celku – 2:0.

Podzimní část sezóny Kapličtí zakončí v sobotu dopoledne zápasem proti lídrovi tabulky z Trhových Svinů.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – TJ Spartak Kaplice 2:0 (1:0)

Branky: 10. Gažík, 90. Žurek. ŽK: 1:2 (Páník – Kuchař, Divoký). ČK: 1:1 (66. Koloušek – 66. Janura). Rozhodčí: Leiš – Kovařík, Ct. Novotný. Delegát: Skalák. Diváků: 100.

Strunkovice: Vojtíšek – Dvořák, Brom, Beneš, Páník, Gažík, Kadlec, Koloušek, Pravda, Kuneš (71. Brych), Žurek.

Kaplice: Schneider – Aibl, T. Vávra, Čutka, Kuchař, Daniel, Divoký, Janura, Vaniš (56. F. Štěpánek), Gutheis, Pastier.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec