Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Diváci v Lišově tleskali osmi gólům v síti Nemanic

 
středa, 27. října 2021, 19:58

Lišov - V 11. kole I. A třídy porazil Lišov Nemanice vysoko 8:1. Hostitelé své hosty nešetřili. Na demolici Nemanic se podíleli stejným dílem oba domácí ostrostřelci Pechoč a Kandl, do „osmičky“ jim pomohli Mach a střídající Vávra.

Zpočátku to na takový debakl nevypadalo, protože první tutovku měli hosté, když po kombinaci Horáka, Čapka a Kaňáka se míč povaloval na malém vápně, než jej odkopl Brtna.

Pak už zahrozili domácí, když míč po ose Červenka, Kandl, Mach dostal zpět Kandl a bez přípravy trefil pravou tyčku. V 15. minutě se už skóre měnilo, když na půlce obětavě skluzem vybojoval míč Pechoč, přeběhl s ním k trestnému území, posunul míč Kandlovi, který asi z dvaadvaceti metrů trefil tentokrát „šibenici“ - 1:0.

Domácí ožili a měli několik dobře vypracovaných útoků, zatím ale ještě bez efektu. Ve 22. minutě centroval míč z trestného kopu Kaňák, míč až za vápno vyboxoval Dejčmar. Rizikovou hlavičkou proti vysoké noze jej posunul Matěj Šachl pro Pechoče, který s ním doslova utekl až před bezmocného Sedláčka a skóroval - 2:0.

Ve 28. minutě hostující Čapek našel ve vápně osamoceného Horáka, jehož střelu bravurně zneškodnil Dejčmar. Posléze obě mužstva nedotáhla ke gólovému efektu několik útoků, až ve 38. minutě po výborné kombinaci bratrů Šachlů, Bouchala a Macha od vlastní brány, dostal míč před prázdnou bránu a dal na 3:0.

Do přestávky se již nic podstatného nestalo, a tak se všichni těšili na druhý poločas.

Domácí ihned začali přesvědčovat své příznivce, že poločasové skóre dlouho nevydrží. V 50. minutě obešel Bouchal ve vápně dva soupeře, třetí mu ale stačil střelu zblokovat do rohu. V 54. minutě se už stav změnil, když Matěj Šachl rychle vyvezl míč z obrany přes polovinu hřiště, poslal jej mezi obránci na nabíhajícího Pechoče, který přihrál po hranici šestnáctky Kandlovi, jenž prvním dotekem umístil míč k levé tyči - 4:0.

V 56. minutě se míč po rohu Bouchala odrazil zpět k němu, jeho centr pak hlavičkou přestřelil Mach, který si nevšiml lépe nabíhajícího Kandla. O tři minuty později si již popáté zakřičeli domácí fandové, když opět po vynikající kombinaci Červenky, Kandla, Matěje Šachla, dostal míč Pechoč a tvrdou střelou k tyči dal na 5:0.

Domácí hráči začali hrát pod dojmem náskoku dost lehkomyslně a na krásu, a tak hosté trochu „zdvihli hlavy“. V 66. minutě stoper Sulek dlouhým nákopem přenesl míč za obranu na Čapka, který zatáhl míč do vápna a nahrál úplně volnému Matouškovi, jehož střela byla sražena na roh. Ten kopal Čapek a míč si našel na malém vápně D. Strnad a hlavou skóroval 5:1. Vzápětí mohlo být pro hosty ještě lépe, ovšem Dejčmar vychytal Čapkův samostatný nájezd.

Domácí už nepřipustili žádné nepříjemnosti a až do konce byli suverénní. V 69. minutě dorazil Kandl míč do branky, po pěkné střele Matěje Šachla, jehož z hloubi obrany vysunul Červenka - 6:1. V 83. minutě vystřídavší Feliciano prvním dotykem míče našel, za obranu zabíhajícího Petra Vávru, který Sedláčkovi nedal šanci 7:1. V poslední minutě se dočkal hattricku i Pechoč, když zúročil Machovu přihrávku na 8:1.

Převážná většina z asi stovky diváků závěrečným potleskem ocenila dva hattricky, dobré zapojení do hry všech střídajících hráčů, z nichž tři byli nováčky a samozřejmě rekordní skóre zápasu, jímž se završilo v domácím prostředí na 30:11 z celkového 36:20. Je to dobrá pozvánka na poslední domácí zápas v neděli s Chýnovem.

Aleš Červenka, hrající asistent trenéra Lišova: „Do zápasu s Nemanicemi jsme šli s tím, že nás nečeká jednoduchý zápas. Soupeř v minulém kole doma porazil silné Bernartice. Vyšel nám ale vstup do utkání, kdy jsme ve dvacáté minutě vedli už 2:0 a do poločasu jsme přidali ještě jednu branku. Soupeři pak postupně docházely síly a my jsme v utkání dominovali. Mám radost, že jsme opět doma bodovali naplno a že jsme byli produktivní a nastříleli osm gólů.“

SK Lišov - SK Nemanice 8:1 (3:0)

Branky: 15., 54. a 69. Kandl, 22., 59. a 90. Pechoč, 37. Mach, 83. Vávra – 66. Strnad. Rozhodčí: Brych Jiří – Mráz Roman, Muzika Filip. ŽK: 1:1 (75. Šachl M. – 59. Novotný). Diváci: 80.

SK Lišov: Dejčmar Jakub – Shýbal Petr, Brtna Daniel (77. Vávra Petr), Račák Karel (70. Ježek Jakub), Šachl Matěj – Mach Ota, Červenka Aleš, Pechoč Libor, Šachl Jakub (58. Martinec Patrik) – Kandl Petr (82. Feliciano Erik), Bouchal Daniel (79. Kroutil Dominik). Trenér Beneda Jiří.

SK Nemanice: Sedláček Dominik – Lukáš Jindřich, Sulek Jan, Strnad David, Čapek Václav (82. Anýž Petr), Dubský Stanislav, Horák Milan (53. Novotný Miroslav), Kaňák Michal, Severa Marek, Babka Petr, Matoušek Miroslav.


 

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák