Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lokomotiva vzdorovala v Chýnově téměř 70 minut, pak úřadovali domácí

 
úterý, 26. října 2021, 16:40

Chýnovští fotbalisté dali pěkný dárek svému předsedovi fotbalovému oddílu Miroslavu Mládkovi k jeho životnímu jubileu v podobě všech tří bodů.

V úvodu utkání se hrál opatrný fotbal s minimem šancí na obou stranách. Přesto se hned dvakrát dostal do dobré příležitosti domácí D. Havlík, ale ani v jednom případě nemířil mezi tři tyče Rodenovy branky. Ve 30.min. byli naopak hodně blízko vedoucímu gólu hosté, když vytvořili před domácím brankářem velký závar, po kterém vykopával jeden z chýnovských obránců míč z brankové čáry za již překonaným Průšou.

Ve 35.min. se naopak dostal k odraženému míči před budějovickou brankou domácí F. Zadražil a jeho střela z otočky jen těsně minula budějovickou branku. Ve 44.min. dostal výbornou průnikovou přihrávku za hostující obranu Král, ale míč v gólové šanci dobře netrefil a tak do šaten odcházela obě dvě mužstva za bezbrankového stavu.

Druhý poločas však začal po zřejmě zvýšeném hlase v kabině od domácích trenérů velkým náporem chýnovského celku a hrálo se převážně na budějovické polovině hřiště. Jen mezi 55. a 65.min. měli domácí tři velmi dobré gólové příležitosti, ale obrana hostů i s trochou štěstěny ještě odolávala. V 66.min. se dostal na druhé straně do šance i budějovický Hladík, ale domácí brankář Průša hasil nebezpečí včasným vyběhnutím a jeho příležitost dokázal zlikvidovat.

Ofenzívu domácích navíc podpořil od 55.min. střídající Václav Hruška, který se vrátil na hřiště po delší době po nepříjemném svalovém zranění a byl to právě on, který v 69.min. jako první otevřel skóre, když se prosadil hlavou po výborně zahraném rohovém kopu Vl. Hrušky (1:0). Hned o čtyři minuty se měnilo skóre podruhé, to když se dostal po přihrávce J. Hrušky k míči důrazný domácí Král a z otočky se přesně trefil na zadní tyč budějovické branky (2:0).

Na tříbrankový rozdíl pak upravil v 82.min. Vl. Hruška, který dorazil do sítě hlavičku Václ. Hrušky, kterou zastavilo břevno a které předcházel Králův krásný nadýchaný centr (3:0).  V 88.min. mohli hosté alespoň snížit, ale střela střídajícího Račáka mířila jen pouze těsně podél Průšovy branky.

Hodnocení zápasu domácím asistentem trenéra Pavlem Pilíkem: „Opět jsme si v zápase vytvořili asi 7 nebo 8 gólových příležitostí, ale s koncovkou se bohužel neustále trápíme, na což jsme doplatili v minulém kole na hřišti Slavie Č.B. Především ve druhé půli jsme ale začali hrát hodně důrazně, což mladým hráčům soupeře nevyhovovalo. Nasazení našich hráčů tam bylo a jsme rádi, že jsme nakonec dokázali třikrát skórovat. Přínosem pro mužstvo je také po zranění návrat do sestavy Václ. Hrušky, jehož přítomnost na hrací ploše je samozřejmě znát. Jinak musíme pracovat dále a chceme odehrát co nejlépe zbylé dva podzimní zápasy a to v Lišově a doma s Nemanicemi.“

Hodnocení zápasu trenérem hostů Pavlem Taubrem: „Že mají domácí kvalitní tým, to jsme věděli a s tím jsme do Chýnova také cestovali. V prvním poločase jsme poctivě bránili a vyráželi k protiútokům a domácí se jen těžko prosazovali. Ve druhé půli jsme ale pak neubránili jednu standardku a domácí šli do vedení. Po té jsme hru otevřeli a Chýnov nás ještě potrestal dvěma brankami. K jeho zasloužené výhře mu gratuluji."

FC Chýnov - Loko České Budějovice 3:0 (0:0)

Góly: 69. Václ. Hruška, 73. Král, 82. Vl. Hruška. Rozhodčí: Landík - Vican, Černý. ŽK: 3:4 (Doubrava, Mládek, Štiller - Choutka, Martinec, M. Wenzl, J. Wenzl). Rohy: 7:3, 105 diváků.

Chýnov: Průša – Vl. Hruška, F. Zadražil, Doubrava, Rytíř – O. Hladík (78. Petrů), Mládek (83. Šimák), J. Hruška, Štrouf (54. Václ. Hruška) – Král (89. Janů), Havlík (68. Štiller). Trenér Petr Holota.

Loko: Roden – J. Wenzl (80. Nechuta), Čapek, Voneš, Trapl, (71. Šimek) – Janů, M. Wenzl, Choutka, Hladík – P. Tomášek (76. J. Tomášek), Martinec (54. Račák). Trenér Pavel Tauber.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama