Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor navázal na vítězství s Hlubokou třemi body ze Ševětína

 
úterý, 26. října 2021, 15:55

V 11. kole 1. A třídy ve skupině B bylo na programu utkání mezi 12. Ševětínem a 4. Meteorem. Hosté z Tábora dokázali potvrdit roli favorita a v klidném zápase zvítězili 5:1.

První minuty se hrál opatrný fotbal, domácí se soustředili na obranu a hosté působili spíše unaveným dojmem, bez většího zaujetí pro hru. I přesto se však mohli dostat do vedení, když Sedláček předložil míč Lachoutovi, který ovšem napálil gólmana.

Mezi 20. až 25. minutou přišly další dvě velké možnosti, ve kterých se opět vyskytl Lachout. Nejprve po nahrávce Kollárika a poté po přihrávce od Štumfola, ale ani v jednom případě se jeho rány nevešly mezi tyče. Poté mohlo udeřit také na druhé straně, ale Ardemicovo zakončení ze strany vyrazil pozorný Šedivý.

Za dalších pár minut se do dvou šancí dostal také Sedláček, který si v jednom případě našel cestu k bráně po dobré individuální akci a ve druhém případě si na hranici pokutového území pěkně vyměnil míč se spoluhráčem, nicméně ani v jednom případě neuspěl. Branka tak přišla až ve 37. minutě. Löffler zatáhl míč do vápna a jeho nahrávka pod sebe se odrazila od obránce až za čáru. Druhý gól přišel po dalších pěti minutách, když Kollárik obdržel nahrávku od Širokého, udělal kličku gólmanovi a zakončil do prázdné branky - 0:2. Tímto výsledkem také poločas skončil.

Ve druhé půlce se Meteor dokázal prosadit bleskově a to rovnou dvakrát. Nejprve Löffler uklidil Lachoutovu přihrávku do prázdné brány a poté se do úniku po hlavičce Štrincla dostal Sedláček, který udělal kličku a na tabuli se tak mohla u skóre hostí rozsvítit čtyřka. Pátý gól vstřelil v 57. znovu Sedláček, který využil chyby brankáře a dorazil míč do brány.

Poté přišla ze strany domácích korekce na 1:5, když se prosadil Klapuš. To ale bylo od domácích vše. Naopak dva další góly měl na noze opět Sedláček, který v obou případech obdržel přihrávku od Kollárika a postupoval sám na bránu. V první šanci trefil brankáře a ve druhé se dostal po kličce až ven ze hřiště. Zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím Meteoru 5:1.

Příští zápas Meteor přivítá souseda v tabulce Kovářov a očekává se kvalitní zápas. Ševětín vyrazí do Českých Budějovic, kde se střetne se Slavií.

Komentář trenéra Meteoru Jiřího Smetany: „Do utkání jsme vstoupili velmi pasivně, i když jsme si vytvořili pár vyložených šancí, tak se mi nelíbilo nasazení celého týmu. O poločasové přestávce jsme si vyříkali pár věcí a druhý poločas to byla z naší strany již jednoznačná záležitost. Během pár minut jsme proměnili šance a zaslouženě jsme utkání dovedli do vítězného konce. Kaňkou na výsledku je obdržená branka. Za týden nás čeká další těžké utkání s Kovářovem, nemůžeme si dovolit polevit v práci.“

SK Ševětín - FK Meteor Tábor 1:5 (0:2)

Góly: 72. Klapuš - 37. Beznoska (vlastní), 42. Kollárik, 47. Löffler, 49. a 57. Sedláček.

Sestava Meteoru: Šedivý - Štrincl, Pecka, Hořejší (46. Syrovátka) - Kollárik, Štumfol, Mrzena, Löffler (60. Mrázek) - Sedláček, Lachout (67. Klestil).

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto FK Meteor Tábor