Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V premiérovém duelu přehrála Nová Ves fotbalisty Strunkovic o gól

 
pondělí, 25. října 2021, 22:00

Nová Ves - V 11. kole I. A třídy přijeli k zápasu do Nové Vsi fotbalisté Strunkovic. Utkaly se dva týmy se stejným počtem bodů v tabulce. V minulém kole Nová Ves i Strunkovice vyhrály a čekal se tedy vyrovnaný zápas.

Zpočátku byl zápas spíše oboustrannou oťukávanou, protože obě mužstva se ještě nikdy v historii vzájemně neutkala. A tak se čekalo, kdo jako první převezme otěže zápasu do svých rukou. Mírně aktivnějšími byli domácí. Žádné větší šance ale nepřicházely ani na jedné straně.

V 11. minutě neprostřelil zblízka gólmana hostů domácí Graman. V 16. minutě po rohovém kopu se opět neprosadil novoveský Graman a z dorážky ve velké šanci ani Pech, který hlavičkoval pouze do boční sítě.

Další velká šance domácích přišla opět po rohovém kopu ve 36. minutě, kdy po hlavičce Holého se dostal k míči opět Pech, který se ocitl v ještě větší šanci než před několika minutami, ale trefil pouze břevno. Následnou dorážku poslal Vodák těsně kolem zadní
tyče do autu.

Novoveský tým měl v první půlce více brankových příležitostí, ale nedokázal zamířit přesně mezi tři tyče. Hosté branku Bartizala příliš neohrožovali. Ve 36. minutě vystřelil strunkovický Žurek, Bartizal však jeho prudkou střelu vyrazil na rohový kop. Ve 40. minutě vyslal další střelu na domácí bránu hostující Gažík, ale opět zakročil domácí brankář.

V první půli ještě zůstal nepotrestán úder loktem hostujícího Žurka na Nováka do obličeje. 

Ve druhém poločase přibývaly šance, ale také žluté karty na obou stranách. Domácí se stále tlačili dopředu, hosté však také měli své šance. Jako ve 46. minutě, kdy utekl strunkovický Žurek, jeho střelu na přední tyč ale Bartizal opět vyrazil. V 50. minutě měl další šanci hostující Koloušek, ale než stačil pořádně vystřelit, domácí obrana ho stačila zblokobvat. 

Hosté se snažili své akce zakončovat častěji než v první půli a další šanci v 57. minutě jako přes kopírák chytl Žurkovi domácí gólman.

Jediný gól zápasu přišel po brejku novoveského Havla, který v 59. minutě míč potáhl, nacentroval před bránu, a tam již byl připravený kanonýr Markes, který z první míč uklidil za Adama Kašpara - 1:0.

Druhý poločas byl rozhodně zajímavější než-li ten první. V 55. minutě dostal krásně namazáno před bránu domácí kapitán Holý, ten ale ve své velké šanci míč poslal těsně nad bránu. Ke konci zápasu domácí tým nepustil hosty ze Strunkovic k závěrečnému tlaku a vcelku zkušeně si už výsledek pohlídal.

Nová Ves byla o jeden gól lepší a tudíž si připsala do tabulky další tři body.

TJ Nová Ves – TJ Blaník Strunkovice 1:0 (0:0)

Branky: 59. Markes. Rozhodčí: Šťastný – Valeš, Saidl. ŽK 3:4 (Pech, Vogl, Havel – Brych, Kadlec, Žurek, Beneš). Diváků: 80.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková