Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves po dvou porážkách uspěla nečekaně v Semicích

 
pondělí, 18. října 2021, 17:09

Semice - Utkání 10. kola I. A třídy přineslo velmi zajímavý souboj domácích Semic a hostů z Nové Vsi. V pohodě hrající domácí tým se chtěl udržet na špici tabulky a hostující tým se potřeboval po předchozích nepřesvědčivých výsledcích zvednout, aby udržel kontakt s čelem tabulky.

A utkání začalo hned od první minuty svižným fotbalem. První šance na sebe nenechaly dlouho čekat a ve třetí minutě měli po jedné velké šanci jak hostující Markes, tak domácí Hrala.

V úvodu utkání měli mírně navrch domácí, ale od dvacáté minuty se hra vyrovnala. Ve 20. minutě měl velkou šanci hostující Markes, kdy po důrazném vybojování míče nedokázal překonat domácího gólmana Keclíka. Ve 22. minutě zahrozili domácí střelou Zborníka těsně nad. Další dvě velké šance následovaly ve 27. minutě, kdy opět agilně hrající novoveský Markes byl při střele zablokován.

Domácí, jako by se stále nemohli dostat do většího tlaku a ani do častějších střeleckých příležitostí. Slušný první poločas ale přece jen přinesl jeden gól a to do sítě domácích těsně před poločasovým hvizdem. Ve 44. minutě po průnikové nahrávce novoveského Gramana na Markese se k jeho centru dostal před bránou neuhlídaný kapitán Holý a z první zavěsil za bezmocného Keclíka - 0:1.

Do druhého poločasu šli domácí s odhodláním něco s nepříznivým stavem udělat, ale obraz utkání se příliš nezměnil. Snaha domácích, ale zároveň také mnoho nepřesností na trpělivě hrající Novou Ves nezabíraly. Když už se nějaká šance Semic vyskytla, šla buď přímo do náručí Bartizala nebo mimo tři tyče.

Jednu z větších šancí měl po centru Zborníka hlavičkující Čedík, ale i jeho ránu pod břevno skokem Byrtizal vyrazil. Z následného rohového kopu měli domácí další šanci, ale střela skončila mimo bránu. V další šanci se ocitl semický Trantina, který utěšenou střelou z dálky vystrašil hostující tým, ale opět jeho střela letěla těsně nad. Jako by se domácím nedařilo trefit přímo bránu.

Po šancích domácích se opět ke slovu dostali také hosté z Nové Vsi, kdy Markes vysunul do úniku Holého. Ten sám před brankářem svou střelu uchvátal, takže i z této šance nakonec nebylo nic. Skóre se opět měnilo v 66. minutě. Po rohovém kopu Beneše na přední tyč semický gólman míč jen vyrazil před sebe, kde ale nešťastně trefil ruku jednoho z obránců a pískala se penalta. K té se postavil novoveský střelec Markes a nekompromisní střelou zvýšil náskok hostů na 0:2.

Po rohovém kopu v 71. minutě nekompromisně hlavou trefil síť Trantina a oživil šance domácích - 1:2. Zdálo se, že tlak domácích bude vrcholit a že si půjdou za nějakými body. V 82. minutě ale Semice dostaly další ránu. Po úniku hostujícího kapitána Holého a centru na zadní tyč se ke střele dostal Vodák, který důrazně střílel do brány, ale míč byl ještě na své cestě do sítě dvakrát tečován domácími. Přesto skončil v síti a Nová Ves vedla 1:3.

K posledním nebezpečným střelám se ještě dostali domácí Keclík a Valach, ale ani jeden z nich už nedokázal skórovat. Opět se hrálo utkání slušné úrovně, domácím se ale tentokrát tolik nedařilo a body tak přenechali trpělivě a dobře hrajícím hostům z Nové Vsi.

FC AL-KO Semice - TJ Nová Ves 1:3 (0:1) - Branky: 71. Trantina - 44. Holý, 66. Markes (pen.), 81. Holý. Rozhodčí: Boček - Kříž, Saidl. ŽK 2:2 (Dvořáček, Trantina - Graman, Vodák). Diváků: 75.
Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková